Backpacktrip Portugal

Porto, Lissabon en Faro in 1 reis!
Verblijf Hostel backpacktrip Portugal
Locatie, Regio, land Vlag Portugal Backpacktrip Portugal, Rondreis, Portugal
Doelgroep Young Spirit (15-17 jaar)
Special Backpacken met JT

Prijzentabel

 
Beddenboeker jongen
Aantal pers. Transport Regime  
Beddenboeker meisje
Aantal pers. Transport Regime  

Je reis Backpacktrip Portugal

Een backpacktrip naar Portugal, iets wat jij niet wil missen! Je vindt dat je er helemaal klaar voor bent om toch al een deel van je vakantie zelf in te vullen (halve dagen), want je bent geen kind meer! Je wil ook graag activiteiten en uitstappen in groep doen, zonder dat je voor alles afzonderlijk moet bijbetalen. Bovendien wil je net dat tikkeltje meer dan een zon-zee-strandvakantie en wil je echt de stad intrekken, dan is deze Young Spirit-trip op jouw lijf geschreven! Een trip die je nooit zal vergeten!

In jouw Young Spirit-trip is inbegrepen:

 • Jouw vliegreis van en naar Portugal (Brussel - Porto , Lissabon - Brussel)
 • Het reizen binnen Portugal doen we per openbaar vervoer. We zullen voornamelijk met de trein reizen. De kosten hiervoor zitten al bij de reissom inbegrepen. Indien deelnemers binnen de stad een lokale tram, bus of trein nemen zijn deze uiteraard zelf te bekostigen.
 • Het verblijf in hostels:  je verblijft tijdens deze rondreis in 3 verschillende hostels, allen met zorg uitgezocht. Bovendien hebben ze allemaal een goede locatie ten opzichte van het stadscentrum en de geplande activiteiten. Zo kunnen we in de steden zelf veel te voet doen en heb je zoveel mogelijk tijd om leuke dingen te doen. Opgelet er zijn geen middag- & avondmaaltijden of dranken voorzien bij het verblijf, enkel het ontbijt zit inbegrepen in de prijs.
 • Het ontbijt in de hostels. Indien de hostels geen ontbijt aanbieden, dan zorgen de monitoren voor een lekker ontbijt, inbegrepen in jouw trip, zo ben je helemaal klaar om de stad in te trekken


Wil je graag meer excursies/uitstappen doen tijdens jouw reis?  Dit kan! Bij extra's vind je het overzicht terug van alle uitstappen die je nog extra kan (maar niet moet) reserveren!

Hoogtepunten van je reis
 • Vervoer heen en terug België - Portugal
 • Treinritten van de ene grootstad naar de andere
 • Verblijf in 3 verschillende hostels met ontbijt
 • Portugal echt ontdekken met jouw leeftijdsgenoten
 • Combinatie van begeleide activiteiten en vrije tijd

Hostel backpacktrip Portugal - In het kort

Locatie, land Vlag Backpacktrip Portugal Backpacktrip Portugal | Portugal Verblijf Hostel backpacktrip Portugal Maaltijdformules -
Afstand tot
 • Ideale uitvalsbasis voor onze backpacktrip
 • Leuke jeugd hostels met leuke faciliteiten
 • Indeling kamers kies je zelf 
 • We verblijven telkens in het hartje van de stad!

 

Hostel backpacktrip Portugal - Uitgebreide info

Voor onze backpacktrip Portugal verblijven we in met zorg uitgezochte hostels. Allemaal zijn ze degelijk, uitstekend gelegen voor onze uitstappen & correct van prijs. Je slaapt op de kamer met andere Jongerentravel reizigers, lekker gezellig! 

Opgelet, deze foto's zijn een indicatie. De hostels waar we zullen verblijven zijn gelijkaardig.

 

Activiteiten Backpacktrip Portugal

Een gezonde mix van dingen om te doen!

Extra activiteiten/excursies (niet noodzakelijk)

Faro

Boottocht aan de Algarve kust

Spot dolfijnen en prachtige grotten

€ 52
4 foto's

Aquashow Park Faro

Hét waterpretpark dat je niet wil missen

€ 40
5 foto's

Lissabon

Partyboot Lissabon

Party op het water bij zonsondergang met een geweldig uitzicht op Lissabon

€ 39
3 foto's

Amfibietocht Lissabon

Een bus en boot in 1, unieker kan niet!

€ 40
7 foto's

Het wilde Sesimbra strand

Snorkelen, zwemmen, cliffjumping en zoveel meer!

€ 52
8 foto's

Porto

Porto by tuktuk

Ontdek de stad op een originele manier!

€ 49
6 foto's

Sea Life Porto

Ontdek de onderwaterwereld!

€ 20
4 foto's

Workshop Pastel De Nata

Haal de kok in jezelf naar boven tijdens de Portugese workshop!

€ 35
1 Foto

Opties Backpacktrip Portugal

Bekijk de standaard en eventuele extra's!

Verzekeringen

Ik wens geen verzekering te reserveren
Standaard

Ben je al voldoende verzekerd, zowel voor reisbijstand of als je de reis moet annuleren? Dan hoef je uiteraard geen bijkomende verzekering te onderschrijven.

Annuleringsverzekering
€ 29 Optioneel

Via Protections Travel Insurance. Deze verzekering dekt, mits geldige reden, de terugbetaling van de verschuldigde annuleringskosten, met uitsluiting van de dossierkosten en lidgeld.
De voorwaarden vind je terug in de voorwaarden van Protections Travel Insurance, ook te bekijken en af te drukken via onze website. Wij behandelen voor jou de volledige claim. Jij moet enkel het schadeformulier invullen en opsturen naar Protections.

Uiteraard heeft elke boeker vrije keuze van verzekeringsmaatschappij.

Reisbijstandsverzekering
€ 29 Optioneel

Via Protections Travel Insurance. Deze verzekering dekt o.a. medische kosten, kosten transport/repatriëring,… De voorwaarden vind je terug in de voorwaarden van Protections Travel Insurance, ook te bekijken en af te drukken via onze website. Wij behandelen voor jou de volledige claim. Jij moet enkel het schadeformulier invullen en opsturen naar Protections.

Uiteraard heeft elke boeker vrije keuze van verzekeringsmaatschappij.

Combi verzekering
€ 39 Optioneel

Via Protections Travel Insurance. Annuleringsverzekering + reisbijstandsverzekering.  De voorwaarden vindt u hier

Ruimbagage (bij vluchten)

Ik wens geen ruimbagage te reserveren
Standaard

Ik wens enkel te reizen met handbagage en wens geen ruimbagage te reserveren.

Ruimbagage 20kg (SN)
€ 48 Optioneel

Ruimbagage is tegen betaling bij te boeken. Kies je voor deze optie dan mag je tijdens de heen- en terugvlucht 20 kg ruimbagage meenemen.

Handbagage vlucht (bij vluchten)

Handbagage
Inbegrepen

Je handbagage mag alleen bestaan uit een kleine handtas, laptoptas of rugzak  en mag meestal max. 8 kg wegen, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij.
Opblaasbare voorwerpen, inclusief opblaasbare ballen met sportieve doeleinden zoals voetballen zijn niet toegestaan aan boord.

Backpacktrip Portugal

Hou je van dat tikkeltje meer en wil je liever echt de stad intrekken met jouw vrienden/vriendinnen? Dan is de backpacktrip naar Portugal echt iets voor jou! Een JT concept waarbij je écht een stukje van de wereld kan zien, op een hippe manier! Ter plaatse reizen we met de trein van de ene grootstad naar de andere, een echt avontuur samen met leeftijdsgenoten! 

Ben jij gedreven, hou je van grootsteden en schrikt openbaar vervoer jou niet af? Dan zorgen wij samen voor dé trip van je leven!

Jouw backpacktrip naar Portugal bevat volgende grootsteden: Porto, Lissabon & Faro.

Ben jij klaar voor dit nieuwe avontuur?

Waarom jij écht mee wil naar Backpacktrip Portugal

 • Samen met leeftijdsgenoten reizen door Portugal
 • Backpacktrip tijdens de paasvakantie
 • 2 Citytrips in 1 onvergetelijke vakantie!
 • Onder leiding van onze enthousiaste Jongerentravel monitoren
 • Ontdek Portugal op een actieve manier, we reizen van stad naar stad
 • Interrail pas om makkelijk door te reizen
 • Proef écht van de fascinerende Portugese cultuur
 • Porto, Lissabon, here we come!

 

Transport

Met het vliegtuig

 • Vlucht heen/terug vanuit Brussel/Zaventem naar Porto (heen), vanuit Lissabon (terug)
 • Ontvangst door Jongerentravel-medewerker in Zaventem met het vertrek
 • Er reist steeds een monitor van Jongerentravel mee met de vlucht

Praktisch - Backpacktrip Portugal Young Spirit

Leeftijden

 • Minimumleeftijd: 15 jaar
  Dit is de effectieve leeftijd op de dag van vertrek.  Uitzondering: indien de jongere deel uitmaakt van een groep van minstens 3 jongeren, mag 1 jongere van 14 jaar mee op voorwaarde dat de jongere hetzelfde jaar nog 15 jaar wordt!  De verhouding is dus 1 op 3. (2 jongeren van 15 jaar en 1 jongere die nog 15 moet worden)
  We raden dit echter af!  Wij zijn van mening dat 14-jarigen beter aansluiten bij de groep Globers (14-16 jaar).  Ze zijn vaak nog niet klaar voor deze groep.
 • Maximumleeftijd: 17 jaar

De begeleiding

Onze Young Spirit-vakanties zijn nog steeds begeleide jeugdvakanties, van vertrek tot terugkeer. Alle activiteiten gebeuren in groep, met overdag verschillende leuke activiteiten en 's avonds staat er steeds een avondactiviteit, op maat van de jongeren, op het programma.  Er zijn ook vrije momenten overdag die de jongeren zelf mogen invullen, als ze niet meegaan op één van de extra uitstappen, maar uiteraard maken we hierover wel duidelijke afspraken wat wel of niet kan/mag!
Meer weten over de Young Spirit?

Hoe ziet een Young Spirit-Backpacktrip eruit?

Deze Young Spirit-backpacktrip zit boordevol onvergetelijke uitstappen, de grootste bezienswaardigheden staan natuurlijk op onze bucketlist! En dit dan nog wel in hét trio van bekende steden, van een droom gesproken!

Samen met de monitoren gaan we de verschillende grootsteden écht ontdekken, verveling staat dus niet op jouw programma. Maar daarnaast heb je ook vrije tijd (uitsluitend overdag!) om je vakantie zelf in te vullen: een leuke excursie of wat gaan shoppen? De leukste activiteiten zochten wij reeds voor jou uit, maar deze zijn niet verplicht (zie extra’s). Jij kiest! Elke avond sluiten we altijd af met een leuke avondactiviteit die we samen ter plaatse zullen uitkiezen!

Je verblijft tijdens deze geweldige trip in 2 verschillende hostels. Deze hostels zijn met zorg uitgezocht en hebben allemaal een goede locatie ten opzichte van het stadscentrum en de geplande activiteiten. Zo kunnen we in de steden zelf veel te voet doen en heb je zoveel mogelijk tijd om leuke dingen te doen!

Je slaapt in de hostels op een kamer met de anderen Young Spirit deelnemers. Uiteraard proberen we jongens en meisjes zo veel mogelijk te scheiden, we hebben echter nog geen zicht op de kamerindelingen van de hostels. Het ontbijt is inbegrepen in de trip, je moet dus wel rekenen op een extra kost voor middag en avondmaal. De grootsteden hebben wel een enorme verscheidenheid aan eetmogelijkheden, voor ieders budget. Indien de hostels hierop voorzien zijn kunnen we ook gezellig samen koken!

Wat is er inbegrepen in jouw trip?

Inclusief in jouw reis: Heenvlucht Brussel - Porto, Terugvlucht Lissabon - Brussel, Vervoer tussen de genoemde steden (treintickets), Verblijf in de 3 hostels met ontbijt, Bedlinnen

Exclusief : Zakgeld, Excursies ter plaatse, Middag- & avondmaal, tussendoortjes en drank, Brandstoftoeslag

Onze monitoren

Onze monitoren zijn allemaal vrijwilligers, die zich in hun vrije tijd engageren om onze reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het merendeel van onze monitoren is leerkracht, gemiddelde leeftijd tussen 21 en 25 jaar. Elk team van monitoren staat onder leiding van een hoofdmonitor, die door zijn/haar opgebouwde ervaring binnen Jongerentravel de leiding heeft over een team. Je betaalt een monitorenbijdrage van 10 euro per persoon, voor de opleiding en bijscholing van onze monitoren.  Deze is in handen van het opleidingscentrum Sports4fun vzw.
Meer weten over ons team?

Waarom kan ik als ouder op mijn 2 oren slapen?

 • Uw kinderen zijn ook ‘onze’ kinderen. Wij willen uiteraard dat zij een onvergetelijke vakantie met ons beleven, maar wij willen ook dat ze veilig en wel terug thuis in uw armen kunnen vliegen. 
 • Wij zijn koppig, wij sluiten geen compromissen als het over minimumleeftijd, alcohol en drugs gaat, want tenslotte gaat dit over veiligheid, de veiligheid van UW kind(eren).
 • Wij organiseren al 36 jaar reizen voor jeugd en jongeren.
 • Wij staan nooit stil.  De jeugd evolueert en wij ook. Wij nemen geen genoegen met ‘bijna goed’, maar streven altijd naar ‘perfectie’.

Meer weten over ons?

Young Spirit, wat is dat?

 • Begeleide jeugdvakanties, met enkele vrije momenten
 • Vanaf 15 jaar tot 17 jaar
 • Op een toplocatie aan zee, het meer of in de bergen
 • Activiteiten op jouw lijf geschreven: aqua, action, adventure, adrenaline, discover, beachlife …
 • Een professioneel, maar ook heerlijk-gek monitorenteam die alles doet om jouw vakantie onvergetelijk te maken
 • De tijd van je leven, met je (nieuwe) vrienden en vriendinnen

Lees meer info

Heb je er al zin in gekregen?

Ontdek je mogelijkheden of start je boekingsaanvraag!
Ga naar reisoverzicht
top