Onze monitoren & reisleiding

Onze monitoren begeleiden de jeugdvakanties, onze reisleiding de jongerenreizen. Zij zijn het HART van Jongerentravel. Zij begeleiden met héél veel enthousiasme alle reizen van Jongerentravel. Zij zijn allermaal vrijwilligers, die zich volledig gratis inzetten om de jongeren tijdens de reizen van Jongerentravel een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

De werving en opleidingen zijn in handen van het monitoren- en opleidingscentrum Sports4Fun vzw. Deze werving gebeurt op basis van ervaring in jeugd- en/of reiswerking of het bezit van een diploma of attest onderwijs. Elke nieuwe monitor moet echter alsnog een interne opleiding volgen.

Meerdere keren per jaar worden er voor onze monitoren en reisleiding workshops en opleidingen georganiseerd, zodat wij enkel TOP-monitoren meenemen op de reizen van Jongerentravel.

Onze oud-monitoren

Een groep oud-monitoren staat aan het hoofd van het monitoren- en opleidingscentrum Sports4fun vzw. Zij hebben heel veel jaren de reizen van Jongerentravel begeleid, maar leiden nu de nieuwe monitoren op. Zij zorgen tevens voor de jaarlijkse bijscholingen voor onze monitoren & reisleiding.

Onze JT-ouders 

Een kerngroep van ouders, die zelf kinderen hebben binnen de leeftijdsgroep van Jongerentravel, helpen ons om mee te zoeken naar oplossingen voor de uitdagingen waar de jongeren mee kampen hebben: alcoholgebruik/misbruik, drugs, telefoonverslaving, pestgedrag online/offline, …

Vaste kern medewerkers 

Zij zijn de lijm van Jongerentravel. Zij zorgen dat op elk moment het juiste dekseltje op het juiste potje staat: van excursies, hotels tot de juiste monitor op de juiste reis. Zij doen de administratieve afhandeling van alle dossiers. Zij leiden vanuit België alles in goede banen en staan ouders en jongeren te woord om al hun vragen te beantwoorden.

top