Wat is Jongerentravel?

Jongerentravel is een reisorganisatie die al 37 jaar vakanties organiseert voor jongeren en jongvolwassenen. Doorheen de jaren werden verschillende vakantieformules geïntroduceerd voor verschillende leeftijden. Elke groep heeft een verschillende vorm van begeleiding: van volledig begeleide vakanties tot vrije reisformules met ondersteuning van onze monitoren.

Jongerentravel is in constante evolutie omdat we van mening zijn dat ook jongeren snel evolueren, net zoals hun ouders in de opvoeding van hun kinderen. Vandaar ook dat wij heel wat verschillende soorten van begeleiding voorzien in ons aanbod. U als ouder weet het beste welk type begeleiding/doelgroep het beste aansluit bij u en uw kinderen!

Ondanks de vele veranderingen in de voorbije 30 jaar zullen wij nooit raken aan de 5 pijlers van Jongerentravel:

 1. De veiligheid van de jongeren staat op de 1ste plaats. Het is dan ook uw kostbaarste bezit!
 2. De kleinschaligheid primeert: nooit massatoerisme, maar altijd kleinere groepen met fijne groepssfeer! Wij willen niet dé grootste zijn, enkel de beste!
 3. Wij pretenderen niet de goedkoopste te zijn en wensen dit ook niet, want dit gaat altijd ten koste van kwaliteit ("minderwaardige busmaatschappijen", minder begeleiders per groep,...). Wij willen niet dé goedkoopste zijn, enkel de beste!
 4. Al onze vakanties worden steeds begeleid door ons eigen opgeleid monitorenteam. Deze monitoren hebben een specifieke Jongerentravel-opleiding gevolgd, moeten bijscholingen volgen en zijn ook in het dagelijks leven vaak met jongeren bezig (als leerkracht, in de jeugdbeweging, in de sportclub, …).
 5. Onze drijfveer is en blijft: jongeren een onvergetelijke vakantie bezorgen!

Wie is Jongerentravel?

 • Een reisorganisatie, met reisbureaulicentie, gespecialiseerd in reizen voor jongeren.
 • Een team van monitoren, allemaal vrijwilligers, die zich volledig kosteloos inzetten om de jongeren een onvergetelijke vakantie te bezorgen (monitorenwerking van Sports4Fun vzw).
 • Een team van medewerkers, dat vanuit het kantoor in België alles in goede banen leidt, zowel administratief als organisatorisch.
  Jongerentravel is een groep van mensen, directie, medewerkers & vrijwilligers (monitoren en oud-monitoren) die samenwerken om van elke reis uit het aanbod een ONVERGETELIJKE VAKANTIE te maken. Zij zoeken tevens naar oplossingen voor de uitdagingen waar de jongeren mee kampen: alcoholgebruik/misbruik, drugs, telefoonverslaving, pestgedrag online/offline, …

Jongerentravel staat voor:

 • Een reisorganisatie uitsluitend VOOR jongeren, OP MAAT van jongeren en MET INBRENG van jongeren.
 • Eigenhandig in elkaar gestoken reizen, zodat het NOOIT (vaak minderwaardige) imitaties of kopieën zijn.
 • Werken met kleine groepen in een aangename vakantiesfeer en nooit massatoerisme!!
 • Zo goedkoop mogelijke reizen. Zonder toe te geven aan een prijzenslag ten koste van KWALITEIT en VEILIGHEID. Zonder te besparen op: degelijk opgeleide begeleiding, veilig transport, kwaliteit van verblijf, materiaal, ...

Onze verzekeringen / uw garantie

 • Aangesloten bij Vereniging Vlaamse Reisbureaus (VVR)
 • Verzekerd tegen financieel onvermogen, insolventieverzekering
 • Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid reisbureaus
 • Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid uitbating

top