Kos

Regio, land Vlag Griekenland Kos, Griekenland
13 foto's

Info Kos

Een gezellige haven, een bruisende centrum, lekker fietsen, fijne stranden en de leuke feestjes in Kos-stad. Kos is mooi, populair én bijzonder!
Kos is één van de bekendste en populairste eilanden van Griekenland . Véél zonaanbidders gingen je voor en daarom zit het ook vanaf vorige zomer in ons aanbod! En vraag maar aan de vele reizigers van Jongerentravel die vorige zomer ernaartoe geweest zijn: TOP-bestemming!

Het eiland Kos is niet zo massaal en toeristisch als de andere plekken waar je misschien al bent geweest, maar dat maakt dit eiland juist zo bijzonder. Slenter langs de winkeltjes in de witte straatjes, stap op je fiets en ontdek de omgeving (want die is echt mooi!) of relax een dag op het strand. Er zijn genoeg activiteiten waarbij je kunt relaxen, maar die jou ook het prachtige eiland en andere eilanden laten zien.

Waarom jij écht mee wil naar Kos

  • Mooie badplaats met gezellige haven 
  • Prachtige plekjes om te ontdekken, met de fiets of te voet
  • Adembenemende stranden 
  • Charmant oud stadscentrum met witte straatjes, hopen winkeltjes en gezellige terrasjes, cafeetjes & feestjes

Wat te doen in Kos?

Een gezonde mix van dingen om te doen!

Bike & beachpakket Kos

1 Foto

Onze vakanties naar Kos bevatten naast je gekozen excursiepakket een erg leuk bike & beachprogramma.  Dit doen we met héél de groep.  Wat hier zoal inzit, kan je hieronder terugvinden. Uiteraard gaan we véél meer doen, maar 'alles' ... gaan we natuurlijk ook niet verklappen:). Maar don't worry, we voorzien ook vrije tijd, zodat je samen met de monitoren gewoon ook zalig kan genieten van het hotel, de zwembaden, de inflatables en de zee & het strand!

 

Embros Thermen

5 foto's

We trekken met z'n allen op de fiets richting de Embros thermen.
 
Het bronwater dat hier uit de rotsen komt heeft een temperatuur van rond de 40 graden Celsius en zou een heilzame werking hebben.
Het is eventjes wennen aan de zwavelgeur maar als je daar eenmaal doorheen bent is het heerlijk vertoeven in het warme met zeewater vermengde water! #relax

Fietsreservatie

5 foto's

Het prachtige eiland Kos staat gekend als een fietseiland. Je eigen fiets hebben tijdens je vakantie is dan ook superhandig! We gebruiken hem eigenlijk een hele week, zowel overdag als 's avonds!
 
Wij zorgen voor de reservatie van je fiets / wij betalen het voorschot, zodat deze klaarstaat op het moment dat je aankomt.
Je dient ter plaatse nog het saldo, 20 euro, te betalen bij het afhalen van de fiets!
 
In deze prijs zit:

  • Nieuwe fiets voor 1 week
  • Verzekering voor ongeval en diefstal
  • Onderhoudservice
  • Pechverhelping op het hele eiland
  • Kaart van Kos 

Young Spirit moet VERPLICHT een fiets hebben. Je hebt deze immers zowel overdag als 's avonds nodig! 

Visit Bodrum

8 foto's

Vanuit de haven van Kos-stad varen we een half uurtje naar het St-Tropez van Turkije: Bodrum. Deze populaire Turkse badplaats is ideaal om een dagje te gaan shoppen, ontspan in een hamam, zonnen op prachtige stranden of lekker eten op 1 van de terrasjes aan de gezellige haven. De perfecte daguitstap!

Opgelet: Deze excursie gaat uitsluitend door op woensdag. Indien je aankomt en vertrekt op een woensdag, zal je niet kunnen deelnemen aan deze excursie!

Waterpretpark Lido

8 foto's
Haal de waterrat in jezelf naar boven tijdens een dagje in het fantastische waterpretpark van Kos.
Er zijn meer dan genoeg glijbanen en zwembaden om je de hele dag rot te amuseren, en je vooral geen moment te vervelen! 
Even bijkomen? dan kan je terecht in één van de restaurantjes. 

Nysiros

9 foto's

Op een klein uurtje varen van Kos bevindt zich het vulkaaneiland Nysiros. Op dit eiland kan je rondlopen in een krater van een slapende vulkaan. Verder kan je zwavelgeur waarnemen op het eiland en uit gaten in de grond stoom van kokend water zien verschijnen. Daarna breng je een bezoek aan de hoofdstad Mandraki, gekend om zijn prachtige kleine straatjes en restaurantjes vlak bij het water. Ook enkele souvenirtjes scoren is hier geen probleem!
 
Opmerking:
- Gesloten schoenen zijn verplicht voor deze excursie!
- Om het domein van de krater te betreden vraagt men een bijkomende entreeprijs van € 3!

Beachday Tigaki

5 foto's

De ingrediënten voor deze dag zijn: stralende zon, hemelsblauw water, strand en hopen fun!
Meer moet dat niet zijn, toch? #beachlife

Beachdeal Kos

5 foto's

De ingrediënten voor deze dag zijn: stralende zon, hemelsblauw water, strand, een SUP en een peddel. Just relax and try to stay ON the board!  
Tenslotte maak je nog een ritje op de bananaboat of ringo! Wie duikelt er eerst het water in? GAAN MET DIE BANAAN!!

Feestdeal YS - Kos

1 Foto

Heb jij ook zo'n zin in een feestje? Onze monitoren halen hun beste dansmoves naar boven en zorgen ervoor dat jij de tijd van je leven beleefd!  Eén keer op een boot, één keer op het strand!

Partycruise

5 foto's

Ga los op de mediterraanse zee met de beste beats. De ingrediënten hiervoor: Genieten en bakken fun!

Sunset BBQ

9 foto's

De mix voor een perfecte avond? Zomerse dansbeats, het strand, chillen, vrienden en een heerlijke BBQ! Tijdens onze sunset BBQ kan het allemaal!
Wij hebben er alvast zin in, jij ook?

By-night programma Kos

1 Foto

Hangen in de zetel, filmpje kijken, de wereld volgen op Instagram of Snapchat,... NEEN, jouw avonden zien er écht wel anders uit! Onze monitoren hebben voor jou onvergetelijke avonden gepland, zodat jouw vakantie memorabel wordt! Hieronder zie je al wat we zeker al gaan doen, de rest? Tja, verrassing!

Zia Sunset

8 foto's

Met de bus trekken we naar Zia, een gezellig dorpje in de bergen van Kos.
We bekijken er samen de prachtige zonsondergang en genieten van de typische Griekse sfeer.
Nagenieten van de dag in een leuke bar of liever snuisteren in de talloze souvenierwinkeltjes?
Aan jou de keuze!

top