25 november 2020 / Informatief

Tussen 19 maart en 19 juni 2020 hebben wij, zoals de andere reisorganisatoren, ook gebruik gemaakt van het Ministerieel besluit betreffende de 'corona-tegoedbon'. Het is alleen binnen deze termijn dat een reisorganisator het recht had om een tegoedbon uit te reiken.

Dit betekent als je nu een reis boekt bij Jongerentravel en de reis moet wegens corona geannuleerd worden, dat er geen tegoedbonnen meer worden gegeven, maar je steeds de terugbetaling ontvangt van de door jouw betaalde reissom, met uitzondering van bedrag verzekering, als je deze samen me de reis hebt geboekt.

Ben je in het bezit van een corona-tegoedbon, dan vind je hieronder de meest gestelde vragen/antwoorden terug:

Waarvoor kan ik de tegoedbon inzetten?
Je kan die gebruiken voor eender welke reis uit het volledige reisaanbod van Jongerentravel en JT Next, voor alle winter- en zomerreizen.

Hoe gebruik je je tegoedbon?
Vul het boekingsformulier online in en aan de rechterzijde, bij prijsberekening, zie je een veld staan waarin je je tegoedbonnummer kan ingeven.  Het bedrag wordt onmiddellijk verrekend.

Waar vind ik mijn tegoedbon?
Per mail ontving je van ons je corona-tegoedbon.  Vind je de mail en/of bon niet meer terug?  Geen probleem.  Stuur ons even een mailtje info@jongerentravel.be en we sturen hem opnieuw toe!

Hoe lang is de tegoedbon geldig?
Elke bon heeft een geldigheid van 1 jaar. De vervaldatum vind je terug op je tegoedbon.

Wat als ik mijn tegoedbon niet (volledig) opgebruik binnen 1 jaar?
Na de vervaldatum, na 1 jaar, mag je de bon aan ons aanbieden, samen met je rekeningnummer.  Conform het Ministerieel Besluit heeft de reisorganisator hiervoor 6 maanden de tijd om niet gebruikte of slechts gedeeltelijk gebruikte tegoedbonnen terug te betalen.
Opgelet: de terugbetaling van de tegoedbonnen zal pas kunnen gebeuren, na het zomerseizoen 21, vanaf sept. 2021.

Naar reisaanbod Young Spirit zomer 2021  winter 21-22


top