Ja, dit kan. Maar minderjarigen moeten vanzelfsprekend toestemming hebben van hun ouders.  Vandaar dat wij bij boeking vragen om rijksregisternummer van vader/moeder op te geven + naam en voornaam van de betreffende ouder, zo weten wij dat dit besproken is geweest met de ouders.  Wij aanzien het opgeven van het rijksregisternummer dan ook als uitdrukkelijk toestemming van vader/moeder. 

Wij gaan alvast aan het werk om alle gegevens na te kijken, de reis te boeken en jouw reiscontract op te stellen. Geen paniek, dit kan enkele dagen duren. Heb je na één week nog geen reiscontract of verdere communicatie ontvangen? Neem dan zeker contact met ons op!

Ben je zeker van de doelgroep, je reisgenoten, de periode?  Heb je goed overlegd onderling?  Dan raden we je aan om zo snel mogelijk je reis te boeken.  Boek je snel, dan heb je keuze uit het grootste aanbod, zowel wat betreft reizen, periodes als kamertypes.  Bovendien is het voordeliger, want kan je genieten van onze gekende vroegboekkortingen!  Bovendien is vol = vol en kunnen wij helaas niet werken met wachtlijsten.

De voorlopige uren kan u steeds terugvinden bij de transportinformatie van de betreffende reis zelf.  De exacte vertrekuren zijn vanaf april beschikbaar via mijn.jongerentravel.be

Dit is een taks die opgelegd wordt door de overheid van het betreffende land, aan de toeristen.  Deze moet steeds cash en rechtstreeks aan het verblijf betaald worden.

De waarborg voor de studio’s/appartementen hangt af van de grootte en de kwaliteit.  Deze bedraagt +/- € 250. Je betaalt deze waarborg ter plaatse zelf aan de verhuurder van uw appartement. In ruil krijg je de sleutel. Op het einde van je verblijf geeft je de sleutel terug en ontvangt je de waarborg terug, op voorwaarde dat de studio/appartement zich nog in dezelfde staat bevindt*. Is dit niet het geval, dan kan de waarborg (gedeeltelijk) ingehouden worden door de verhuurder.

Je bent alleen of met 2 en wil geen eigen kamer. In dat geval kan je boeken als beddenboeker. Dit wil zeggen dat je geen kamer boekt, maar een plaats in een kamer die je deelt met andere beddenboekers. Let op: Als je met meerdere personen boekt als beddenboeker, moet je wel één boeking maken op de website zodat wij weten dat jullie op dezelfde kamer willen slapen.  

Uiterlijk 21 dagen voor vertrek zal worden meegedeeld of er voldoende beddenboekers zijn om een kamerindeling te maken. Indien niet, kan de reis doorgaan mits betaling van een single-supplement. Op jouw vraag kunnen wij ook alternatieve reisperiodes/-bestemmingen nakijken. Er bestaat altijd een kans dat beddenboekers op de kamer van onze monitoren terechtkomen. In de meeste gevallen zijn er voor jouw leeftijdsgroep echter genoeg beddenboekers om de reis zonder wijzigingen te laten doorgaan.

Studio 

Een studio is altijd een leefruimte met slaapgelegenheid tot 4 personen of meer, dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van de studio. In elke studio is een badkamer met douche of bad en een toilet aanwezig. De studio is ook voorzien van een kitchenette bestaande uit elektrische kookplaten, een koelkast. 

Appartement 

Een appartement bestaat uit minstens 2 verschillende ruimten. Elk appartement heeft standaard een slaapkamer en een woonkamer die dienst doet als woon/leef- en slaapruimte. In elk appartement is een badkamer met douche of bad aanwezig. In veel gevallen is er een apart toilet (anders bevindt het toilet zich in de badkamer). Elk appartement heeft een kitchenette met elektrische kookplaten, een koelkast en in sommige gevallen een afwasmachine.

top