Op onze website zie je bij elke reis de knop 'boek nu' staan.
Klik je daar op dan kom je in de online-boekingsmodule.  Je bent dan nog geen reis aan het boeken, maar wel een optie aan het nemen op jouw favoriete reis!
We geven jou/jouw groep gedurende 4 uur een 'optie' op de gekozen reis.
Gedurende die tijd vult elke reiziger/ouder zelf de  persoonlijke gegevens aan en elke reiziger kan nog aanpassingen doen alvorens de boeking definitief te bevestigen.
Als je minderjarig bent, kan/kunnen enkel je ouder(s) de reis bevestigen!  Zij ontvangen hier een persoonlijke email voor.

Hoe verloopt het?

 1. 1 persoon start met de online boeking, kiest de bestemming + het verblijf en vult een beperkt aantal gegevens in van de medereizigers. Klaar? Bevestig door te klikken op 'Ik neem optie voor 4 uur'.

 2. Jongerentravel verstuurt onmiddellijk naar elke reiziger een e-mail met de vraag zijn/haar persoonlijke gegevens aan te vullen (of te wijzigen) en te kiezen uit de aangeboden opties (materiaalhuur/verzekeringen/...).
  Van zodra wij de e-mail verzonden hebben, krijgt elke reiziger 4 uur de tijd. Indien de reis van één van de reizigers niet bevestigd is in die 4 uur, vervalt de optie en dien je de online boeking opnieuw te doen.

  Kijk dus goed na of het opgegeven e-mailadres correct is. Als je een foutief e-mailadres opgeeft zal jouw vriend(in) zijn/haar reis niet kunnen bevestigen.

 3. Minderjarig? Ook jouw ouders ontvangen een persoonlijke-mail. Zij (en alleen zij) kunnen jouw boeking bevestigen.

 4. Akkoord met je reis? Bevestig je boeking!

 5. Groepsboeking? Elke reiziger in de boeking moet bevestigen, alvorens Jongerentravel jullie reis kan reserveren!

Opgelet: voor het bevestigen van je reis heb je maximum 4 uur de tijd!!  Doe je dit niet, dan vervalt je optie.

Van elke reiziger:

 1. Naam & voornaam
 2. E-mailadres
 3. Geboortedatum

Van elke minderjarige reiziger volgende gegevens van een ouder:

 1. Naam & voornaam
 2. E-mailadres

 1. Doelgroep
 2. Bestemming
 3. Periode van de reis
 4. Keuze van het transport
 5. Bestemming
 6. Verblijf (reis)

Heel goed afstemmen op elkaar wanneer jullie dit gaan doen, want iedereen moet individueel bevestigen binnen de 4 uur, inclusief je ouders als je minderjarig bent.

Dan vervalt jouw optie en verdwijnt dit automatisch uit ons systeem. Je moet een nieuwe boeking maken.

Neen, alvorens je een boeking maakt, moet je zeker weten dat jouw ouders (als minderjarige boeker) binnen de 4 uur hun e-mails kunnen raadplegen om de reis te bevestigen.

Neen, elke reiziger ontvangt een reiscontract en betaalt dus ook gewoon individueel.  Elke reiziger is dus gewoon verantwoordelijk voor zijn/haar reis.

Na de bevestiging van je boeking, doen wij al het nodig om je reis te reserveren. Enkele dagen later ontvang je van ons via e-mail een reiscontract (1 per persoon), dan pas vragen we je om het voorschot te betalen (via overschrijving). Vergeet aub de gestructureerde mededeling niet in te vullen!
Het voorschot vragen we om te betalen binnen de week na ontvangst van jouw reiscontract. (uiteraard geldt je tegoedbon ook als voorschot)
Het saldo moet je pas 6 weken voor vertrek betalen.

Neen!
Nadat 1 iemand een optie neemt, ontvangt iedereen een mail met een link.  Hier vult elke reiziger zijn/haar eigen gegevens aan.  Je kan dus volledig zelf je opties en extra's kiezen voor jouw reis!

Dit kan op voorwaarde dat er natuurlijk nog plaats is op de bus / vlucht.
Ook moet het nog mogelijk zijn om de kamer aan te passen.  Dit moeten we steeds navragen bij onze leverancier.

Hoe vraag ik dit dan aan?
Je stuurt een mailtje naar info@jongerentravel.be en laat weten dat je graag nog wil aansluiten bij je vrienden (gelieve naam + reiscontractnummer te vermelden).
Bezorg ons ook ineens volgende gegevens:
* Naam en voornaam
* Adres
* GSM-nummer
* emailadres
* geboortedatum en plaats
* rijksregisternummer
* Welke opties/extra's je wil (verzekering, ruimbagage, excursies, ...)
* Bij wie je op de kamer wil liggen  (uiteraard moete je vrienden hiermee wel akkoord gaan!)

Ben je nog minderjarig?  Dan bezorg je extra volgende gegevens:
* Naam en voornaam van één van de ouders
* GSM-nummer
* Emailadres
* Geboortedatum en rijksregisternummer

 

Kortingen Jongerentravel
Een korting van Jongerentravel, vermeld op onze website, zit steeds verrekend in de prijsberekening van de prijs van de reis.
bv. vroegboekkorting
Is er een hotelkorting dan staat dit steeds bovenaan de pagina van jouw reis (rechts in een kader).  Ook bij de prijsberekening staat dit uitdrukkelijk vermeld. (vergeet niet op een prijs in de tabel te drukken).  Vanzelfsprekend staat de korting ook vermeld op jouw reiscontract.
Opgelet, deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen, behalve de hotelkorting.

Hotelkorting
Sommige hotels geven ook korting als je tijdig jouw reis naar hun hotel boekt.  Ook deze kortingen rekenen we integraal aan je door.  Is er een hotelkorting voor jouw hotel, dan staat dit steeds bovenaan de pagina van jouw reis (rechts in een kader).  Ook bij de prijsberekening staat dit uitdrukkelijk vermeld. (vergeet niet op een prijs in de tabel te drukken). Vanzelfsprekend staat de korting ook vermeld op jouw reiscontract.

Andere kortingen
Ben je in het bezit van een andere korting, dan kan je die ook gebruiken voor jouw reis, op voorwaarde dat deze actie uiteraard nog loopt.  Bel ons hierover of stuur ons een mailtje voor je de boeking maakt, dan kijken wij dit met veel plezier voor je na!
Opgelet, andere kortingen zijn nooit cumuleerbaar met de vroegboekkorting.

top