Op al onze Globers-vakanties is een eigen team van Jongerentravel-monitoren aanwezig. Deze staan onder leiding van een hoofdmonitor, die al vele jaren deel uitmaakt van het team van Jongerentravel en door zijn/haar ervaring en maturiteit de taak heeft gekregen om de ccördinatie van de reis en de monitoren op zich te nemen. Al onze monitoren hebben een specifieke Jongerentravel-opleiding gevolgd, moeten verplicht bijscholing volgen en zijn ook in het dagelijks leven vaak met jongeren bezig (meestal als leerkracht, maar ook door jarenlange ervaring in de jeugdbeweging, in de sportclub, …).

Wij zijn bovendien héél trots om te kunnen zeggen dat AL onze monitoren vrijwilligers zijn, die zich volledig gratis inzetten om de reizen van onze jongeren onvergetelijk te maken!

Al onze monitoren zijn vrijwilligers. Hun takenpakket is veelzijdig: Ze bereiden de reizen van Jongerentravel/JT Next voor, begeleiden de meeste doelgroepen ter plaatse, beoordelen verblijven/excursies, … Niet alleen tijdens de reizen, maar ook in de periode voor en na, rekenen wij op onze ervaren monitoren.
De opleiding en jaarlijkse bijscholingen zijn in handen van de vzw Sports4fun, het opleidingscentrum van de monitoren. Zij staan in voor de werving, de screening, de scholing & jaarlijkse bijscholing van ons volledig monitorenteam. Zonder ons team van monitoren zou Jongerentravel geen reizen voor jongeren kunnen organiseren.  Met jouw bijdrage, 15 euro per persoon, horen onze monitoren tot dé best opgeleide in België!

Wij nemen steeds 1 monitor per 8-10 jongeren mee. Onze hoofdmonitor / co-teamer leidt alles in goede banen.

top