Geen saaie cursus, maar een praktijkgerichte 4-daagse opleiding tot JT monitor!

Vernieuwend, origineel en boordevol FUN en AMBIANCE!!  

 

Ben jij gemotiveerd, verantwoordelijk en vind jij JT even geweldig als wij? Dan is deze cursus op jouw lijf geschreven! Wij zorgen dat jij over de juiste kennis beschikt om mee te gaan met onze jongeren op de trip van hun leven! Zo kom je niet voor verrassingen te staan op bestemming en kan je op de juiste manier ingrijpen. Onze jongeren, zijn ook jouw jongeren op vakantie!

OPLEIDINGSCURSUS ZOMERMONITOR  vanaf 17 jaar  

Deze cursus is gericht op het begeleiden van jonge mensen (10-17 jaar) tijdens hun vakantie. Tijdens deze cursus leer je onder andere de verschillende doelgroepen van Jongerentravel kennen, hoe een activiteit in elkaar te steken en uit te voeren, hoe je een groep veilig over straat begeleidt en krijg je een basis EHBO opleiding.

Monitor zijn, wat is dat? Jij staat in om een groep jongeren gedurende de reis te entertainen met dé leukste activiteiten en bent hun rechtstreeks aanspreekpunt. Het bezig zijn met kinderen en jongvolwassenen zit in jouw bloed en het bedenken van leuke activiteiten schrikt jou niet af! Je bent van het motto : de deelnemers zijn MIJN jongeren gedurende de reis en zorgt voor dé trip van hun leven! Je bent communicatief met zowel deelnemers als andere monitoren en je bent verantwoordelijk, op welk moment dan ook. Als monitor kan je vanaf 1 week al meegaan tijdens het seizoen. Kan je meerdere weken? Wij kijken samen hoe en wanneer we jou kunnen inplannen! Motivatie is key!

OPLEIDINGSCURSUS REISLEIDER  vanaf 19 jaar

Als reisleider draag je meer verantwoordelijkheid. Je bent het aanspreekpunt op een bestemming en bent de persoon die alles weet en iedereen kent op zijn/ haar bestemming. Tijdens deze cursus leer je activiteiten plannen, vlot communiceren met de jongeren maar ook met de verschillende partners. Je bent de persoon die alles regelt voor zijn/ haar reizigers zodat hun reis vlot verloopt.

Reisleider zijn, wat is dat? Je bent organisatorisch, je kan goed plannen en een monitorenteam sturen schrikt jou niet af. Je bent minder goed in het organiseren van activiteiten voor jongeren tussen de 12-16 jaar en zal eerder de begeleider zijn van 16+ / 18+ reizigers. Wel ben jij hét aanspreekpunt voor alle monitoren en reizigers en zorg je voor de juiste planning en de juiste communicatie naar het volledige team, op het juiste moment. Is er een probleem op locatie, dan bij jij diegene die stappen onderneemt en de nodige personen op de hoogte brengt. Je bent bereid om meerdere weken mee te gaan als leider op bestemming want jij bent het manusje van alles op locatie.

Ben jij die duizendpoot die wij zoeken in onze JT CREW?

DE CURSUS IN PRAKTIJK

De opleidingscursus bestaat uit 2 delen:
 
DÉ 4-DAAGSE: De cursus vindt plaats in het binnenland (De Nekker - Mechelen) tijdens de paasvakantie van 2025.

Het is in elk geval geen cursus die je van buiten moet blokken, maar een interactieve cursus met o.a. het uitwerken activiteiten, het opstellen van dag/avondprogramma’s, remediëring van eigen en andere activiteiten, proefondervindelijk werken,...  Uiteraard komt er ook een essentieel stuk theorie aan bod, met o.a. veiligheid, verzekering, aansprakelijkheid, verantwoordelijkheid, ... De cursus wordt gegeven door specialisten in het vak, met reeds jarenlange ervaring. Elke avond sluiten we af met een leuke groepsactiviteit, zo leer je dé nieuwe leden van de JT CREW al meteen goed kennen!

Indien je voor deze 4-daagse slaagt, mag je GRATIS deelnemen aan een buitenlandse stage! 

De laatste dag ontvangen we de ervaren JT CREW voor een bangelijke teambuilding die je niet wil missen, deze zit inbegrepen in de prijs van jouw opleiding! Dé ideale afsluiter van jouw opleiding!
   
STAGEWEEK:  Slaag je voor de cursusweek, dan mag je nog tijdens of ZOMER 2025 GRATIS op een vakantie van Jongerentravel jouw stage doen (Wanneer en waar deze stageweek plaatsvindt zal bepaald worden in samenspraak met Jongerentravel). De reeds ervaren monitoren sturen je die week nog bij waar nodig, we laten jou niet aan je lot over.
 
Slaag je ook in dit onderdeel, dan ontvang je:

  • het MONITORATTEST JONGERENTRAVEL (opleidingscursus tot monitor)
  • het GETUIGSCHRIFT VAN REISLEIDER (opleidingscursus tot reisleider)
     

Met deze attesten kan je zowel bij Jongerentravel aan de slag, als bij een andere (jongeren)organisatie en/of reisorganisaties. 


OPGELET: het aantal plaatsen per opleidingscursus is beperkt!

Word jij dé nieuwe member van onze JT CREW?

top