Waarom moet er een bijdrage betaald worden voor de monitorenwerking?

Al onze monitoren zijn vrijwilligers. Hun takenpakket is veelzijdig: Ze bereiden de reizen van Jongerentravel/JT Next voor, begeleiden de meeste doelgroepen ter plaatse, beoordelen verblijven/excursies, … Niet alleen tijdens de reizen, maar ook in de periode voor en na, rekenen wij op onze ervaren monitoren. De opleiding en jaarlijkse bijscholingen zijn in handen van de vzw Sports4fun, het opleidingscentrum van de monitoren. Zij staan in voor de werving, de screening, de scholing & jaarlijkse bijscholing van ons volledig monitorenteam. Zonder ons team van monitoren zou Jongerentravel geen reizen voor jongeren kunnen organiseren.

Is er reisleiding aanwezig van Jongerentravel?

Op elke bestemming (uitgezonderd SOLO-bestemmingen) is er een eigen Jongerentravel monitorenteam aanwezig, opgeleid en ernstig geselecteerd door het opleidingscentrum Sports4Fun vzw. Elk team staat onder leiding van één of meerdere ervaren hoofdmonitoren, met reeds jarenlange ervaring in het begeleiden van onze reizen.

De reisleiding zorgt ter plaatse voor de praktische organisatie en is 24/24 bereikbaar voor vragen en in geval van problemen. Verder zorgt de reisleiding ook voor een aanbod aan excursies waaraan de jongeren vrijblijvend kunnen deelnemen. Elke avond voorziet de reisleiding ook een partyprogramma (eveneens vrijblijvend).

SOLO-reizen?

Dit betekent dat er geen eigen Jongerentravel-reisleiding aanwezig is, maar wel reisleiding van Corendon.  Ook bij hen kan je altijd terecht, mocht je een vraag of een probleem hebben.
Excursies of deals kan je niet voor afreis boeken, maar wel perfect ter plaatse bij de reisleiding van Corendon!
Reis je met vrienden en geen nood aan een Jongerentravel-groep, dan zijn de SOLO-reizen perfect voor jou!

Solo betekent dus zeker niet dat je aan je lot wordt overgelaten, integendeel.

  • Je wordt ook gewoon opgewacht door de reisleiding op de luchthaven bij aankomst.
  • Er is een transfer naar de badplaats geregeld (heen/terug)
  • Tijdens het infomoment van Corendon kom je alles te weten wat de badplaats allemaal te bieden heeft!
  • Je kan excursies/deals ter plaatse boeken.

Wil je echter de sfeer van een groepsreis met Jongerentravel, dan raden we je aan om te kiezen voor een andere reisbestemming.  Enkel bestemmingen met het label SOLO zijn zonder reisleiding Jongerentravel, al onze andere reizen zijn steeds met eigen reisleiding ter plaatse.

top