Kan ik als minderjarige een reis boeken?

Ja, dit kan. Maar minderjarigen moeten vanzelfsprekend toestemming hebben van hun ouders. Vandaar dat wij bij boeking vragen om rijksregisternummer van vader/moeder op te geven + naam en voornaam van de betreffende ouder, zo weten wij dat dit besproken is geweest met je ouders. Wij aanzien het opgeven van het rijksregisternummer dan ook als uitdrukkelijk toestemming van vader/moeder.

Vakantie geboekt en nu?

Wij gaan alvast aan het werk om alle gegevens na te kijken, de reis te boeken en jouw reiscontract op te stellen. Geen paniek, dit kan enkele dagen duren. Heb je na één week nog geen reiscontract of verdere communicatie ontvangen? Neem dan zeker contact met ons op!

Moeten we snel zijn om een reis te boeken?

Ben je zeker van de doelgroep, je reisgenoten, de periode? Heb je goed overlegd onderling? Dan raden we je aan om zo snel mogelijk je reis te boeken. Boek je snel, dan heb je keuze uit het grootste aanbod, zowel wat betreft reizen, periodes als kamertypes. Bovendien is het voordeliger, want kan je genieten van onze gekende vroegboekkortingen! Bovendien is vol = vol en kunnen wij helaas niet werken met wachtlijsten.

Wanneer weten we de vertrekuren van vlucht/bus?

De voorlopige uren kan u steeds terugvinden bij de transportinformatie van de betreffende reis zelf. De exacte vertrekuren zijn vanaf april beschikbaar via mijn.jongerentravel.be.

Hoeveel bedraagt de waarborg van een appartement?

De waarborg voor de studio’s/appartementen hangt af van de grootte en de kwaliteit. Deze bedraagt +/- € 250. Je betaalt deze waarborg ter plaatse zelf aan de verhuurder van uw appartement. In ruil krijg je de sleutel. Op het einde van je verblijf geeft je de sleutel terug en ontvangt je de waarborg terug, op voorwaarde dat de studio/appartement zich nog in dezelfde staat bevindt*. Is dat niet het geval, dan kan de waarborg (gedeeltelijk) ingehouden worden door de verhuurder.

Kan ik met eigen vervoer reizen?

Ja, je kan op al onze reizen ook met eigen vervoer reizen. Je ontvangt dan een korting als je het vervoer annuleert (zie opties). Wil je echter met eigen vervoer reizen omdat je op onze website ziet dat bv. een bepaalde vlucht volzet is, neem dan toch eerst nog even contact met ons op, misschien lukt het ons nog je alsnog op die vlucht te krijgen!

Wat is het verschil tussen een studio of een appartement?

Studio
Een studio is altijd een leefruimte met slaapgelegenheid tot 4 personen of meer, dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van de studio. In elke studio is een badkamer met douche of bad en een toilet aanwezig. De studio is ook voorzien van een kitchenette bestaande uit elektrische kookplaten, een koelkast. 

Appartement
Een appartement bestaat uit minstens 2 verschillende ruimten. Elk appartement heeft standaard een slaapkamer en een woonkamer die dienst doet als woon/leef- en slaapruimte. In elk appartement is een badkamer met douche of bad aanwezig. In veel gevallen is er een apart toilet (anders bevindt het toilet zich in de badkamer). Elk appartement heeft een kitchenette met elektrische kookplaten, een koelkast en in sommige gevallen een afwasmachine.

top