Adrenaline vibes

Outdoor & adventure in de Spaanse Pyreneeën!
Verblijf Camping Camping X-adventure Locatie, Regio, land Vlag Spanje Escalona, Spaanse Pyreneeën, Spanje Thema Adrenaline
Prijzen:
10 dagen vanaf € 604,-
vr 03 jul 2020 - zo 12 jul 2020
Prijzen:
8 dagen vanaf € 734,-
za 15 aug 2020 - za 22 aug 2020

Je reis Adrenaline vibes

Ben jij een durfal die van avontuur, uitdaging en water houdt? Dan is deze vakantie helemaal op jouw maat gemaakt! In Escalona staat adventure namelijk centraal: van kliffen springen, langs watervallen glijden, klimmen, zwemmen, survival, ... Hier kan de avonturier zich in jou zich hélemaal uitleven. Bovendien is er voor ieders conditie en durf wat wils! Ook ideaal voor wie deze zomer zijn/haar grenzen eens wil verleggen!

Kies je voor deze vakantie adrenaline vibes, dan staan deze activiteiten ook op ons lijstje: kayaktocht, wild water games, trektocht met tubing en highrope & deathride. Wat dat allemaal is, vind je hieronder terug!
 
Dit kamp wordt georganiseerd in samenwerking met Lifelong Exploring bvba, een erkende Outdour-onderneming met professioneel veiligheidslabel, gespecialiseerd in outdoor-activiteiten voor groepen in de Spaanse Pyreneeën.

Hoogtepunten van je reis
 • Kayaktocht
 • Wild watergames
 • Trektocht met tubing
 • Highrope & deathride

Escalona

Escalona is een klein dorpje op 11km van Ainsa. Het bevindt zich net voorbij de Frans-Spaanse grens, aan de oostelijke rand van het Nationaal Park Ordesa (Unesco Werelderfgoed). De spectaculaire Añisclo kloof, die ontspringt aan de voet van het Monte Perdido massief, loopt helemaal uit tot aan de ingang van onze camping.  
Het klimaat in de Spaanse Pyreneeën is tijdens de zomermaanden perfect voor berg- en watersporten. Temperaturen kunnen er stijgen tot 30°C maar dankzij de droge berglucht en het frisse canyonwater is deze warmte zeer dragelijk. Omwille van de hoogte kan het ’s nachts wel afkoelen en omdat we in de bergen zitten, is ook een occasionele plensbui inbegrepen.

Waarom jij écht mee wil naar Escalona

 • Zin in adventure, véél outdooractiviteiten, dan is Escalona jouw ding
 • In het hartje van de Pyreneeën
 • Kennismaking met canyoning en survival en andere outdooractiviteiten
 • Altijd met professionele begeleiding
 • Supergezellig kamp en dito sfeer!

Info verblijf

Review score 8,0 Locatie, land Vlag Escalona Escalona | Spanje Verblijf Camping Camping X-adventure Maaltijdformule volpension

In het kort

 • prachtige locatie, aan een rivier
 • adventure-tentenkamp met echte matrassen
 • lekkere keuken, met Belgisch tintje
 • heerlijke plek om te chillen, bij te komen naar een dag vol kicks!

Uitgebreide info

We verblijven op de camping Valle Anisclo, gelegen tussen de uitlopers van de Pyreneeën, vlakbij het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido. Hier wordt ons X-adventurekamp opgebouwd met eigen keuken, eetplaats, chillhoek en slaaptenten. Aan ons kamp hebben we voldoende sanitaire blokken die er altijd kraaknet bij liggen.  We slapen in ruime tenten die uit 2 slaapcompartimenten bestaan, met ertussen extra ruimte voor het plaatsen van onze bagage. Beddenbodem & matras is voorzien.  Slaapzak breng je zelf mee.  

Faciliteiten

Naast ons terrein hebben we een voetbal- en volleybalveld. Op 100m van ons kamp stroomt een rivier, dé ideale plaats om te zwemmen, te relaxen en terug te bekomen na de spannende activiteiten overdag!

Maaltijden

We verblijven in vol-pension: ontbijtbuffet, middagmaal, 4-uurtje en avondmaal dat bestaat uit voorgerecht of soep, hoofdgerecht (ook vegetarische variant) en dessert. Lekker, fris water heel de dag beschikbaar. Eerste maaltijd: zaterdagochtend bij aankomst, laatste maaltijd: licht avondmaal voor vertrek

 

Inbegrepen in je reis

 • Autocarvervoer heen/terug
 • Verblijf 7 nachten op camping, in vol-pension
 • Dranken tijdens maaltijden & water de volledige dag
 • Adventureprogramma Escalona
 • Activiteitenpakket 'Adrenaline vibes'
 • 24/7 begeleiding door Jongerentravel-monitorenteam
 • Alle adventure & watersport-activiteiten begeleid door gediplomeerde gidsen & instructeurs

Niet inbegrepen

 • Opties
 • Maaltijden tijdens busreis
 • Zakgeld
 • Monitorenbijdrage (vrijwilligers Sports4fun vzw)

Kamers

Verschillende kamers om uit te kiezen

compartiment 2 pers

4 foto's
Aantal pers. 2
Info

Je verblijft samen met je vriend/vriendin in een slaapcompartiment van 2 personen, in een 4-pers.bungalowtent

4-persoonstent

3 foto's
Aantal pers. 4
Info

Je verblijft samen met je vrienden/vriendinnen in een 4-persoonsbungalowtent

Beddenboeker (jongen)

3 foto's
Aantal pers. 1 tot 8
Info

Je verblijft in een 4-persoonsbungalowtent.  Je kiest bij aankomst, nadat we elkaar al wat kennen, met wie je graag de tent wil delen.

Beddenboeker (meisje)

3 foto's
Aantal pers. 1 tot 8
Info

Je verblijft in een 4-persoonsbungalowtent.  Je kiest bij aankomst, nadat we elkaar al wat kennen, met wie je graag de tent wil delen.

Transport

Kies je transport voor deze reis
Met de autobus
 • Autocarvervoer heen/terug
 • Uitsluitend met autocarfirma’s met uitstekende reputatie
 • Moderne en luxe touringautocars / 2 chauffeurs
 • Keuze uit verschillende opstap- en afstapplaatsen: Berchem-station & Kortrijk-station
 • Er reizen steeds monitoren mee met de bus
 • De vakantie begint al op de bus!
Met het vliegtuig
 • Vlucht heen/terug vanuit Brussel/Zaventem naar Barcelona
 • Uitsluitend met lijnvluchten Brussels Airlines
 • Ontvangst door Jongerentravel-medewerker in Zaventem met het vertrek
 • Er reist steeds een monitor van Jongerentravel mee met de vlucht
 • Transfer met eigen autocar van luchthaven naar badplaats & terug

Activiteiten

Een gezonde mix van dingen om te doen!

Inbegrepen

Adventureprogramma Escalona

Inbegrepen
1 Foto

Onze vakanties naar Escalona bevatten naast je gekozen outdoorpakket een erg leuk adventureprogramma.  Dit doen we met héél de groep.  Wat hier inzit van té gekke outdoor-activiteiten, kan je hieronder terugvinden. En ja, Mama/Papa, ze worden allemaal begeleid door een professioneel team van gidsen en outdoor-specialisten.  Dus je hoeft je geen zorgen te maken!

 

Adventure canyoning

6 foto's

Tijdens deze canyon gaan we springen, rappellen en zelf in een grot kruipen! #explore

Aqualibi canyon

8 foto's

Vandaag proeven we voor het eerst van het canyoning.
Canyoning is een sport waarbij men de loop van een rivier door een kloof volgt. Dit kan al wandelend, klimmend, springend, zwemmend of abseilend! Jullie zullen vast en zeker alle mogelijkheden ontdekken gedurende jullie vakantie! Op het programma staat een hele boel fun!
We gaan namelijk een hele dag glijden, springen, zwemmen in een prachtig diepe kloof. Net als Aqualibi, maar dan in het echt! Vergeet zeker niet te genieten van de prachtige stukjes natuur waarin we ons gaan bevinden!

Highrope & deathride

8 foto's

We vertoeven een volledige dag op verschillende hoogteverschillen met impressionante watervallen waarlangs je kan afdalen.
Het gaat allemaal om de hoogtes vandaag!

Oh ja, afsluiten doen we met een knaller van formaat: dé enige echte deathride!

 

Initiatie touw & canyoningtechnieken

5 foto's

We leren alles wat nodig is om de volgende dagen op een goede en veilige manier door de canyons te gaan en de andere avontuurlijke activiteiten uit te voeren.
In het eerste deel laten we je kennismaken met al het technisch materiaal en hoe je dit op een veilige manier leert gebruiken.
Daarna leren we hoe je op de juiste manier moet rappellen (abseilen) en springen. We passen dit ook meteen toe in de praktijk, waardoor iedereen al leert hoe een waterval af te dalen en te springen van een rots.
Na deze dag heeft iedereen alles al eens geproefd en ingeoefend om aan het echte werk te beginnen! Ready? Go!

Outdoorpakket Adrenaline vibes

Inbegrepen
1 Foto

Dat gevoel van adrenaline en trots dat door je lijf stroomt. Steeds wil je een beetje meer, groter en extremer. Je angsten overwinnen, dat geeft een geweldige kick. In een geweldige omgeving met prachtige natuur, mooi weer én (nieuwe) vrienden!

Jij ook zin in een goed gevulde week in de Spaanse Pyreneeën?  Naast het adventure-programma dat we met héél de groep doen, hebben we voor jou een cocktail gemaakt van outdooractiviteiten die jouw adventure-expeditie compleet maken: een sensationele kayaktocht, crazy wild water games, trektocht met tubing en tot slot een highrope & deathride.

Highrope & deathride

8 foto's

We vertoeven een volledige dag op verschillende hoogteverschillen met impressionante watervallen waarlangs je kan afdalen.
Het gaat allemaal om de hoogtes vandaag!

Oh ja, afsluiten doen we met een knaller van formaat: dé enige echte deathride!

 

Kajaktocht

5 foto's

Tijdens de kajaktocht vertoeven we een hele dag op het prachtige meer van Ainsa en stoppen we op verschillende plaatsen om te springen en klimmen langs de rots.
Leuk weetje: onder het blauwgroene wateroppervlak ligt het verdronken dorpje Mediano verscholen. Wanneer het waterpeil van het meer tijdens de zomermaanden zakt, verschijnt de oude kerk opnieuw boven water!
We varen langs het onder water gelopen dorp en door de kerktoren.
Tijdens de middag stoppen we aan een strandje om te picknicken om daarna even te genieten van een welverdiende siësta. Tot slot varen we langs verschillende mondingen en verlaten baaien om zo terug te keren naar onze beginplek.

Wild water games

4 foto's

Tijdens de Wild water games gaan we in verschillende teams strijden voor de befaamde Wild Water Trophy. Daarbij voeren we verschillende proeven en opdrachten uit en proberen om zo veel mogelijk punten te halen. De opdrachten gaan van hindernissenparcours over en rond het water tot denkproeven. Sommige opdrachten worden individueel uitgevoerd en andere juist in team. Welk team zal de befaamde Wild Water Trophy in ontvangst mogen nemen? THE GAME IS ON!

Tubing

6 foto's

Tubing is een fantastische en unieke manier om te genieten van de sfeer op en rond de Spaanse rivieren. We nemen onze band en laten ons afdrijven voorbij tal van secret spots, kortom de ideale ontspanning!  Nu en dan mag het wat spannender en laten we ons glijden door enkele stroomversnellingen. Uiteraard nemen we ook tussenin de nodige pauze om een plonsje te pakken en even uit te rusten. 

Opties

Bekijk de standaard en eventuele extra's!

Verzekeringen

Ik wens geen verzekering te reserveren
Standaard

Ben je al voldoende verzekerd, zowel voor reisbijstand of als je de reis moet annuleren? Dan hoef je uiteraard geen bijkomende verzekering te onderschrijven.

Ruimbagage (bij vluchten)

Ik wens geen ruimbagage te reserveren
Standaard

Ik wens enkel te reizen met handbagage (max. 7 kg) en wens geen ruimbagage te reserveren.

Praktisch

Taart Leeftijden

 • Minimumleeftijd: 12 jaar of het jaar dat je 12 jaar wordt.
 • Maximumleeftijd: 15 jaar

Tijdens de reis wordt de groep verder ingedeeld volgens leeftijdsgroep: 12/13 jaar & 14/15 jaar. Uiteraard mogen vrienden/vriendinnen altijd samen blijven!!

 icoon_begeleiding De begeleiding

Onze Globers-vakanties zijn 100% begeleide jeugdvakanties, van vertrek tot terugkeer. Alles gebeurt in groep, onder begeleiding van onze monitoren, met overdag een goed gevuld programma en 's avonds, ter afsluiting, nog een leuke avondactiviteit.

icoon_dagprogramma Hoe ziet jouw Globers-dag eruit?

Elke Globers-vakantie bevat heel wat leuke outdoor-activiteiten:

 • het outdoor-programma, voor alle Globers in Escalona
 • een adventure-pakket, voor deze reis is dit Adrenaline vibes

Elke voor- en namiddag staat er steeds een té gekke activiteit op het programma, dit naargelang je gekozen reis. Maar uiteraard maken we ook wel eens tijd vrij om ons gewoon zalig te nestelen op onze handdoek aan het meer of lekker te keuvelen voor je tent of in de chill-out zone! Elke avond sluiten we af met een leuke avondactiviteit.

Personen Onze monitoren

Onze Jongerentravel-monitoren zijn allemaal vrijwilligers, die zich in hun vrije tijd engageren om onze reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het merendeel van onze monitoren is leerkracht, gemiddelde leeftijd tussen 21 en 23 jaar. Elk team van monitoren staat onder leiding van een hoofdmonitor, die door zijn/haar opgebouwde ervaring binnen Jongerentravel de leiding heeft over een team. Je betaalt een bijdrage van 15 euro per persoon, voor de opleiding en bijscholing van onze monitoren.  Deze is in handen van het opleidingscentrum Sports4fun vzw.

Alle outdoor-activiteiten worden bovendien begeleid door het team van gebrevetteerde professionals van Lifelong Exploring bvba.

icoon_alleen_of_samen Alleen of samen met vrienden op vakantie?

Je kan perfect met ons alleen op reis! Uiteraard is het moment van vertrek even moeilijk, omdat je nog niemand kent, maar onze monitoren zorgen ervoor dat je al op de bus of op de luchthaven nieuwe vrienden maakt. Alle jongeren die alleen reizen zetten we samen op de bus of laten we samen inchecken voor de vlucht, zodat je bij aankomst op bestemming al vergeten bent dat je eigenlijk alleen vertrokken bent!

Je boekt dan ook geen tent, maar wel een ‘bed’ in een tent. Ter plaatse mag je mee beslissen met wie je graag de tent wil delen (met andere jongeren die ook gekozen hebben voor ‘bed’).

icoon_geruststelling Waarom kan ik als ouder op mijn 2 oren slapen?

 • Uw kinderen zijn ook ‘onze’ kinderen. Wij willen uiteraard dat zij een onvergetelijke vakantie met ons beleven, maar wij willen ook dat ze veilig en wel terug thuis in uw armen kunnen vliegen.
 • Wij organiseren al 32 jaar reizen voor jeugd en jongeren.
 • Wij staan niet stil, de jeugd evolueert en Jongerentravel volgt dit op de voet en past, indien nodig, haar reisaanbod aan.
 • Wij nemen nooit genoegen met ‘bijna goed’, maar streven altijd naar ‘perfectie’.

Globers, wat is dat?

 • 100% begeleide jeugdvakanties
 • Vanaf 12 jaar tot 15 jaar
 • Op een toplocatie aan zee, het meer of in de bergen
 • Activiteiten op jouw lijf geschreven: aqua, action, adventure, adrenaline, discover, …
 • Een professioneel, maar ook heerlijk gek monitorenteam die alles doet om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen
 • De tijd van je leven, met nieuwe vrienden en vriendinnen

Lees meer info

Heb je er al zin in gekregen?

Ontdek je mogelijkheden of start je boekingsaanvraag!
Ga naar reisoverzicht
top