04 februari 2022 / Informatief

PERSBERICHT BELGA

Mechelen, 04/02/22

Vlaamse regering wil vanaf eind volgende week boosterprik aanbieden aan tieners!  
Het gaat om een prik op vrijwillige basis.  Jongeren zullen geen uitnodiging krijgen, en zullen samen met hun ouders een papier moeten ondertekenen waarop alle informatie over het vaccin staat.
(Denny Baert, Belga)


Jongerentravel is enorm blij dat onze regering geluisterd heeft naar de stem van de jongeren! 
Deze jongeren hebben hiervoor geen vernielingen moeten aanbrengen, maar zijn gewoon ‘gehoord’, zoals dit ook hoort in een democratie.
Maanden waren meer dan 1200 jongeren in onzekerheid of hun skivakantie tijdens de krokusvakantie met Jongerentravel zou kunnen doorgaan.  Ze hadden hier immers een ‘boosterprik’ voor nodig, iets wat zij (nog) niet konden halen.
Ook ouders werden er radeloos van en opperden zelfs om een ‘Loridonneke’ te doen, om alsnog hun kinderen hun skivakantie niet af te nemen.
Jongerentravel is vooral opgelucht dat de keuze bij de jongeren en hun ouders wordt gelegd en de geboden oplossing ‘ethisch’ en ‘verantwoordelijk’ is.
Vanzelfsprekend betekent dit niet dat nu “alle remmen los” kunnen.  De opgelegde maatregelen om de besmettingen tegen te gaan, zullen nog steeds strikt opgevolgd moeten worden.  We willen de jongeren ook geen vals gevoel van veiligheid geven.

Nu dat wij met alle jongeren kunnen vertrekken, zijn wij er helemaal klaar voor!

 


top