Italian Adventure

De Italiaanse Alpen ter land, ter zee en in de lucht!
Verblijf Camping Basecamp Italia
Locatie, Regio, land Vlag Italië Tiarno Di Sopra, Italiaanse Alpen, Italië
Doelgroep JT Next (+18 jaar)

Je reis Italian Adventure

Daag jezelf uit voor een zomers avontuur in de bergen. In het hartje van de Italiaanse Alpen maak je kennis met een mix van toffe bergsporten!

Het belooft een spannende, afwisselende week te worden. Je maakt kennis met canyoning op één van de mooiste plekjes van Europa. Je zoekt uitdagende bergpaadjes op tijdens een via ferrata en kan zo in alle veiligheid langs de rotswanden hier en daar je klimtechnieken oefenen. Met de trektocht wandelen we over prachtige bergkammen richting de top met prachtige zichten over het Ledro- en Gardameer. Tijdens de kajaktocht varen we langs de mooiste plekjes van het Ledromeer waar we ons volledig kunnen uitleven met cliffjumpen of gewoon languit chillen op het strand. 's avonds trekken we naar een uitzonderlijke plaats waar we onze tenten opzetten in de natuur. Daar kunnen we genieten van een heerlijke BBQ en een gezellig kampvuur tot laat in de avond. Tot slot proberen we onze skills op de rotsen uit bij het rotsklimmen.

Ontdek de wondere wereld van canyoning op één van de meest adembenemende locaties van Europa. Klim naar de top tijdens het rotsklimmen. Laat de adrenaline door je lijf gieren!

Hoogtepunten van je reis
 • Rotsklimmen
 • Canyoning experience
 • Hiking tocht
 • Kajaktocht
 • Via Ferrata
 • Sportieve canyoning

Camping Basecamp Italia - In het kort

Review score 9,0 Locatie, land Vlag Tiarno Di Sopra Tiarno Di Sopra | Italië Verblijf Camping Basecamp Italia Maaltijdformules -
 • Prachtige locatie, in het hartje van de Italiaanse Alpen
 • Adventure-tentenkamp 
 • Lekkere keuken, uiteraard met een Italiaans tintje
 • Heerlijke plek om te chillen, bij te komen naar een dag vol kicks!

Camping Basecamp Italia - Uitgebreide info

Tijdens dit avontuur verblijven we op een camping in de buurt van het Ledromeer, Camping Albergo Casa Vecchia. Ons basiskamp situeert zich op een familiecamping midden in het dorpje Tiarno di Sopra. Tiarno di Sopra is een klein dorp op 6 km van het Ledromeer. In het dorp vind je een supermarkt, een bankautomaat en enkele cafés.
Het klimaat in de Alpen is tijdens de zomermaanden perfect voor berg- en watersporten. Temperaturen kunnen er stijgen tot 30°C maar dankzij de droge berglucht en het frisse bergwater is deze warmte zeer dragelijk. Een occasionele regenbui valt in de bergen uiteraard niet uit te sluiten. Omwille van de hoogte kan het ’s nachts flink afkoelen.

Het sanitaire gebouw wordt iedere dag schoongemaakt. Warme douches zijn gratis. De camping beschikt over een speelterrein nabij, een zwembad en een bar/restaurant

's Avonds, na de bangelijke activiteiten, kan je chillen aan de bar of kan je nog snel even gaan plonsen in het zwembad voordat we ons vol eten met de heerlijke Italiaanse keuken.

Activiteiten Tiarno Di Sopra

Een gezonde mix van dingen om te doen!

Inbegrepen

programma Italian Adventure

Inbegrepen

Veelzijdige mix van avontuurlijke activiteiten! Bergen, water, here we come!

8 foto's

Rotsklimmen

The sky is the limit!
13 foto's

Canyoning Experience

Springen, afdalen en glijden!
1 Foto

Hiking tocht

Legendarische avonturen in een schitterende setting!
3 foto's

Kajaktocht

Midden in de prachtige natuur, in de kajak!
16 foto's

Via Ferrata

'Meer dan bergwandelen, eenvoudiger dan rotsklimmen'
9 foto's

Sportieve canyoning

Let's take canyoning to another level!

Opties Tiarno Di Sopra

Bekijk de standaard en eventuele extra's!

Verzekeringen

Ik wens geen verzekering te reserveren
Standaard

Ben je al voldoende verzekerd, zowel voor reisbijstand of als je de reis moet annuleren? Dan hoef je uiteraard geen bijkomende verzekering te onderschrijven.

Annuleringsverzekering
€ 29 Optioneel

Via Protections Travel Insurance. Deze verzekering dekt, mits geldige reden, de terugbetaling van de verschuldigde annuleringskosten, met uitsluiting van de dossierkosten en lidgeld. De voorwaarden vind je terug in de voorwaarden van Protections Travel Insurance, ook te bekijken en af te drukken via onze website. Wij behandelen voor jou de volledige claim. Jij moet enkel het schadeformulier invullen en opsturen naar Protections.

Uiteraard heeft elke boeker vrije keuze van verzekeringsmaatschappij.

Reisbijstandsverzekering
€ 29 Optioneel

Via Protections Travel Insurance. Deze verzekering dekt o.a. medische kosten, kosten transport/repatriëring,… De voorwaarden vind je terug in de voorwaarden van Protections Travel Insurance, ook te bekijken en af te drukken via onze website. Wij behandelen voor jou de volledige claim. Jij moet enkel het schadeformulier invullen en opsturen naar Protections.

Uiteraard heeft elke boeker vrije keuze van verzekeringsmaatschappij.

Combi verzekering
€ 39 Optioneel

Via Protections Travel Insurance. Annuleringsverzekering + reisbijstandsverzekering.  De voorwaarden vindt u hier.

Tiarno Di Sopra

De Italiaanse Alpen liggen in het noorden van Italië. Het is een berggebied dat grenst aan Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. De scherpe rotsflanken, uitgestrekte alpenweides en prachtige meren vormen het schitterende decor voor deze reis! De Italiaanse Alpen zijn een indrukwekkend stuk natuur waar je gewoonweg nooit op uitgekeken raakt! 

La Bella Italia, here we come!

Waarom jij écht mee wil op vakantie naar Tiarno Di Sopra

 • Zin in adventure, véél outdooractiviteiten, dan zijn de Italiaanse Alpen op jouw lijf geschreven!
 • In het hartje van de prachtige Alpen
 • Een indrukwekkend stuk natuur waar je nooit op uitgekeken raakt
 • Kennismaking met canyoning, kajak, rotsklimmen en nog véél meer
 • Altijd met professionele begeleiding
 • Supergezellig kamp en dito sfeer!

Transport

Met eigen vervoer

Praktisch - Tiarno Di Sopra JT Next

Leeftijden

JT NEXT is exclusief voor studenten en jongeren vanaf 18 jaar
Ben je net afgestudeerd (middelbare school ten einde), dan mag ook jij aansluiten bij de groep JT Next.  Deze groep is dan helemaal op jouw lijf geschreven!

Het Adventure-team

Ter plaatse kan je rekenen op een hardwerkend team van 12 vaste seizoensmedewerkers en een 60-tal gidsen. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat leven zij met je mee. Het zijn getalenteerde allrounders die weten te inspireren met hun energieke levensstijl. Onze monitoren zijn gediplomeerde professionals, zorgvuldig geselecteerd op basis van technische, pedagogische én sociale skills. Elk jaar volgen ze een bijscholing. Ze zijn allen Nederlandstalig en hebben aandacht voor iedereen in de groep. Ook het Belgisch keukenteam kruidt de sfeer in het kamp met een stevige portie enthousiasme.
Het Adventure-team bestaat uit specialisten met een jarenlange passie voor avontuurlijk reizen en canyoning. Een vaste gidsenteam die ons tijdens onze avontuurlijke groepsreis uiterst professioneel en enthousiast begeleidt. 
Alle outdoor-activiteiten worden bovendien begeleid door het team van gebrevetteerde professionals van Lifelong Exploring bvba.

Praktische vragen

Alle antwoorden op jouw praktische vragen kan je overzichtelijk terugvinden in onze veelgestelde vragen.

JT Next, wat is dat?

 • Vanaf 18 jaar of het jaar dat je 18 wordt
 • Dé reisformule voor studenten en jongvolwassenen
 • Een vakantie op jouw ritme, vrij om je dag en nacht zelf in te vullen
 • Alle voordelen van een groepsreis, maar zonder de nadelen (verplichtingen)
 • Excursies, activiteiten op jouw lijf geschreven
 • 24/7 hulp en bijstand door jouw reisleiding

Lees meer info

Heb je er al zin in gekregen?

Ontdek je mogelijkheden of start je boekingsaanvraag!
Ga naar reisoverzicht
top