Porec

Regio, land Vlag Kroatië Istrië, Kroatië
8 foto's

Info Porec

In de meest Westelijke provincie van Kroatië ligt het mooie Porec, een stad en haven van bijna 200 jaar oud. Porec is al vele jaren 1 van dé populairste vakantiebestemmingen van Jongerentravel. Geen wonder ook. Zo gaan Porec en watersporten al jarenlang hand in hand. Dit dankzij de waterskilift die maar liefst 700 meter lang is en de Adriatische Zee die i-de-aal is voor allerhande beach- & (water)sporten! Daarnaast zijn er zoveel andere leuke activiteiten en uitstappen, dat jouw vakantie kiezen, geen gemakkelijke opdracht zal worden.

Het is ,'s avonds ook één en al gezelligheid in het centrum van Porec.  De Kroatische badplaats begint haar avonden met gezellige kraampjes vol kleding, sieraden en souvenirs.  Even wat rondslenteren dus, of toch liever nog een drankje bij een van de beachclubs?  Daarnaast kan je ook voor weinig geld heerlijk eten en drinken: dé beste manier om je avond te beginnen!

Is Kroatië toch niet helemaal jouw ding? No worries! Dan vind je zeker wat je zoekt in één van onze andere bestemmingen!

Waarom jij écht mee wil naar Porec

 • Dé populairste jongerenbestemming in Kroatië
 • Prachtige kust met een gezellig en bruisend stadje
 • Pittoreske haven
 • Leuke bestemming om te ontdekken: te voet, met de fiets of per boot
 • Heerlijke terrasjes & feestjes
 • Veel variatie in activiteiten: relax, sportief of avontuurlijk... voor ieder wat wils!

Wat te doen in Porec?

Een gezonde mix van dingen om te doen!

Dagprogramma Discover & Aqua8 foto's

Aqua Inflatable Park

De perfecte combinatie voor elke waterrat en durfal!
8 foto's

Chillcruise

Lekker chillen op een cruise! Als dat niet ontspannen is, wat dan?!
9 foto's

Aquacolors

De perfecte afsluiter van de vakantie!
5 foto's

Aquaday

Een dagje water, héél veel water!

Sunsetprogramma

Geen enkele avond in Porec is hetzelfde! Wat jouw monitoren in petto hebben, blijft nog even een verrassing! Ben je al zoooo nieuwsgierig? dan geven we hier onder alvast een tipje van de sluier.

4 foto's

Porec by Sunset

Poreč ontdekken bij ondergaande zon? CHECK!
5 foto's

Rovinj by Night

Ontdek de parel van de Adriatische zee!
Praktisch

Taart Leeftijden

 • Minimumleeftijd: 10 jaar of het jaar dat je 10 jaar wordt.
 • Maximumleeftijd: 16 jaar

Tijdens de reis wordt de groep verder ingedeeld volgens leeftijdsgroep:  10-12 jaar,  12-14  jaar & 14-16jaar.  (uiteraard mogen vrienden/vriendinnen altijd samen blijven!!)

 icoon_begeleiding De begeleiding

Onze Globers-vakanties zijn 100% begeleide jeugdvakanties, van vertrek tot terugkeer. Alles gebeurt in groep, onder begeleiding van onze monitoren, met overdag een goed gevuld programma en 's avonds, ter afsluiting, nog een leuke avondactiviteit.

icoon_dagprogramma Hoe ziet jouw Globers-dag eruit?

Elke Globers-vakantie bevat heel wat leuke activiteiten en onvergetelijke uitstappen.  Dit doen we met heel de groep samen:

 • het dagprogramma 
 • het avond/sunsetprogramma

Wat er allemaal inzit, vind je terug bij "activiteiten/inbegrepen".  Elke voor- en namiddag staat er steeds een activiteit of een onvergetelijke uitstap op het programma. Maar uiteraard maken we ook wel eens tijd vrij om ons gewoon zalig te nestelen op onze strandhanddoek aan zee of het zwembad! Elke avond sluiten we af met een leuke avondactiviteit.

Je kan ook kiezen om je reis nog uit te breiden met een uitstap of activiteit (zie extra’s), maar dit hoeft uiteraard niet!

icoon_eten_en_drinken Eten & drinken

In Kroatië heb je de keuze tussen half-pension (ontbijt & avondmaal) of vol-pension (ontbijt, middagmaal of lunchpakket en avondmaal). Kies je voor half-pension, dan ga je ’s middags iets eten of iets te eten halen met de monitoren: naar de supermarkt, terrasje doen, broodje halen, … 
Dranken zijn tijdens middag- en avondmaal helaas niet inbegrepen. Wij verblijven in familiehotels en deze hotels willen geen water aan tafel voorzien (want dan willen de andere gasten dit ook).

Het drinken van alcoholische dranken is niet toegestaan voor de groep Globers.  Ook niet voor reizigers die al 16 jaar zijn.

Personen Onze monitoren

Onze monitoren zijn allemaal vrijwilligers, die zich in hun vrije tijd engageren om onze reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het merendeel van onze monitoren is leerkracht, gemiddelde leeftijd tussen 21 en 23 jaar. Elk team van monitoren staat onder leiding van een hoofdmonitor, die door zijn/haar opgebouwde ervaring binnen Jongerentravel de leiding heeft over een team. Je betaalt een bijdrage van 10 euro per persoon, voor de opleiding en bijscholing van onze monitoren. Deze is in handen van het opleidingscentrum Sports4fun vzw.

icoon_alleen_of_samen Alleen of samen met vrienden op vakantie?

Je kan perfect met ons alleen op reis! Uiteraard is het moment van vertrek even moeilijk, omdat je nog niemand kent, maar onze monitoren zorgen ervoor dat je al op de bus nieuwe vrienden maakt. We zetten alle jongeren die alleen reizen immers samen op de bus, zodat je bij aankomst op bestemming al vergeten bent dat je eigenlijk alleen vertrokken bent!

Je boekt dan ook geen kamer, maar wel een ‘bed’ in een kamer. Ter plaatse mag je mee beslissen met wie je graag de kamer wil delen (met andere jongeren die ook gekozen hebben voor ‘bed’).

icoon_geruststelling Waarom kan ik als ouder op mijn 2 oren slapen?

 • Jouw kinderen zijn ook ‘onze’ kinderen. Wij willen uiteraard dat zij een onvergetelijke vakantie met ons beleven, maar wij willen ook dat ze veilig en wel terug thuis in jouw armen vliegen.
 • Wij organiseren al 35 jaar reizen voor jeugd en jongeren.
 • Wij staan nooit stil. De jeugd evolueert en wij ook. 
 • Wij nemen geen genoegen met ‘bijna goed’, maar streven altijd naar ‘perfectie’.
top