Mountain Vibes in de Spaanse Pyreneeën

Een week vol kicks in de Spaanse Pyreneeën!
Verblijf Camping Pineta
Locatie, Regio, land Vlag Spanje Espierba, Spaanse Pyreneeën, Spanje
Doelgroep Globers (12-14 jaar)
Special Adrenaline & avontuur
Boek NU, jouw voordeel vandaag tot: 55 euro
55 euro JT korting - geldig tot 11/06/2023
12-14 jaar

Je reis Mountain Vibes in de Spaanse Pyreneeën

Tijdens jouw Espierba vakantie dompelen we je (letterlijk en figuurlijk) onder in de wereld van het avontuur! Een ideale combinatie voor iedereen die houdt van een extra portie adrenaline maar ook van Jamaicaans chillen! Van spectaculaire glijbanen in een kolkende bergrivier tijdens de canyoning tot dobberen in een bootje genietend van het prachtige zicht op het meer.

In dit avontuur roetsj je door de rotsglijbanen, spring je in het helderblauwe water en bengel je aan touwen doorheen de waterval. Je probeert als laatste overeind te blijven en je strijdt als een echte avonturier met kaart en kompas tijdens de survivalday! Ben jij klaar om jouw survivalskills boven te halen?

Je ontdekt de prachtige Spaanse Pyreneeën tijdens dé trektocht door het Nationaal Park van Ordesa of kruip je liever echt op de rotsen? The sky is the limit tijdens het rotsklimmen en het leren van touwtechnieken! Eenmaal boven springen we van de cliff, of durf je niet?

Verder staat ook boogschieten op ons programma! Vervelen doen we dus zeker niet tijdens deze avontuurlijke week!

Maar in dit zalig avontuur lig je 's avonds ook na te genieten onder een heldere sterrenhemel, zon je aan de oever van de rivier of het zwembad, chill je in de hangmatten en dans je de laatste energie eruit tijdens onze Spaanse fiesta!

Hoogtepunten van je reis
 • Boogschieten
 • Survivalday
 • Aqualibi Canyon
 • Initiatie touwtechnieken
 • Nationaal park Ordesa
 • Klimmen & Cliffjumpen
 • ....

Camping Pineta - In het kort

Locatie, land Vlag Espierba Espierba | Spanje Verblijf Camping Pineta Maaltijdformule volpension & water
 • Prachtige locatie
 • Adventure-tentenkamp 
 • Lekkere keuken, met Belgisch tintje
 • Heerlijke plek om te chillen, bij te komen naar een dag vol kicks!

Camping Pineta - Uitgebreide info

We verblijven op camping Pineta, in het hartje van de Spaanse Alpen, aan de rand van het nationaal park Ordesa y Monte Perdido. Hier wordt ons X-adventurekamp opgebouwd met eigen keuken, eetplaats, chillhoek en slaaptenten. Aan ons kamp hebben we voldoende sanitaire blokken die er altijd kraaknet bij liggen!
Om af te koelen kunnen we een zalig verfrissende duik nemen in het zwembad op de camping.  Een zwembad met een 'view', bekijk zeker de foto's!

Activiteiten Espierba

Een gezonde mix van dingen om te doen!

Inbegrepen

Activiteitenpakket Espierba

Inbegrepen

Het ultieme JT avontuur! Een intense onderdompeling in de ware expeditie-stijl samen met jouw leeftijdsgenoten!

8 foto's

Survivalday

Altijd al eens willen slapen onder de sterrenhemel, in je eigen gebouwde kamp? Check!
6 foto's

Canyoning

Aqualibi tussen de bergen!
2 foto's

Boogschieten

Schiet jij raak?
4 foto's

Trektocht nationaal park

Op ontdekking in de prachtige natuur
8 foto's

Cliffjumpen

Durf jij te springen?
5 foto's

Touwtechnieken

De rotsen en bergen houden ons niet tegen!

Opties Espierba

Bekijk de standaard en eventuele extra's!

Verzekeringen

Ik wens geen verzekering te reserveren
Standaard

Ben je al voldoende verzekerd, zowel voor reisbijstand of als je de reis moet annuleren? Dan hoef je uiteraard geen bijkomende verzekering te onderschrijven.

Annuleringsverzekering
€ 29 Optioneel

Via Protections Travel Insurance. Deze verzekering dekt, mits geldige reden, de terugbetaling van de verschuldigde annuleringskosten, met uitsluiting van de dossierkosten en lidgeld. De voorwaarden vind je terug in de voorwaarden van Protections Travel Insurance, ook te bekijken en af te drukken via onze website.
Wij behandelen voor jou de volledige claim. Jij moet enkel het schadeformulier invullen en opsturen naar Protections.

Uiteraard heeft elke boeker vrije keuze van verzekeringsmaatschappij.

Reisbijstandsverzekering
€ 29 Optioneel

Via Protections Travel Insurance. Deze verzekering dekt o.a. medische kosten, kosten transport/repatriëring,… De voorwaarden vind je terug in de voorwaarden van Protections Travel Insurance, ook te bekijken en af te drukken via onze website.
Wij behandelen voor jou de volledige claim. Jij moet enkel het schadeformulier invullen en opsturen naar Protections.

Uiteraard heeft elke boeker vrije keuze van verzekeringsmaatschappij.

All-in verzekering
€ 39 Optioneel

Via Protections Travel Insurance. Annuleringsverzekering + reisbijstandsverzekering.
Voorwaarden kan u hier bekijken.

Espierba

Ben jij eerder een avontuurlijk type? Dan is deze reis ongetwijfeld iets voor jou!

Camping Pineta ligt op één van de meest spectaculaire plekken van de Spaanse Pyreneeën, aan de ingang van het Nationaal Park Ordesa en Monte Perdido, in de Pineta-vallei. Omgeven door majestueuze bergen, dennen-, beuken- en sparrenbossen en naast de bron van de rivier de Cinca, is het dé ideale ligging voor een week vol avontuur samen met jouw leeftijdsgenoten!

Het klimaat in de Spaanse Pyreneeën is tijdens de zomermaanden perfect voor berg- en watersporten. Temperaturen kunnen er stijgen tot 30°C maar dankzij de droge berglucht en het frisse canyonwater is deze warmte zeer dragelijk. Omwille van de hoogte kan het ’s nachts wel afkoelen en omdat we in de bergen zitten, is ook een occasionele plensbui inbegrepen.

Wij zochten dé leukste activiteiten voor jou uit!

Waarom jij écht mee wil naar Espierba

 • Zin in avontuur en véél outdooractiviteiten, dan is Espierba dé nieuwe bestemming voor jou!
 • In het hartje van de Spaanse Pyreneeën
 • Kennismaking met canyoning, survival en andere bangelijke activiteiten
 • Altijd met professionele begeleiding
 • Gezellig kamp, slapen onder de sterrenhemel!

Transport

Met de autobus

 • Autocarvervoer heen/terug
 • Uitsluitend met autocarfirma’s met uitstekende reputatie
 • Moderne en luxe touringautocars / 2 chauffeurs
 • Keuze uit verschillende opstap- en afstapplaatsen: Berchem-station & Kortrijk-station
 • Er reizen steeds monitoren mee met de bus
 • De vakantie begint al op de bus!

Praktisch - Espierba Globers

Leeftijden

 • Minimumleeftijd: 12 jaar of het jaar dat je 12 jaar wordt.
 • Maximumleeftijd: 16 jaar

Jongerentravel-team

Onze Globers-vakanties zijn 100% begeleide jeugdvakanties, van vertrek tot terugkeer. Alles gebeurt in groep, onder begeleiding van onze monitoren, met overdag een goed gevuld programma en 's avonds, ter afsluiting, nog een leuke avondactiviteit. Onze eigen Jongerentravel-monitoren reizen mee met de groep.
Onze Jongerentravel-monitoren zijn allemaal vrijwilligers, die zich in hun vrije tijd engageren om onze reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het merendeel van onze monitoren is leerkracht, gemiddelde leeftijd tussen 21 en 23 jaar. Elk team van monitoren staat onder leiding van een hoofdmonitor, die door zijn/haar opgebouwde ervaring binnen Jongerentravel de leiding heeft over een team. Je betaalt een bijdrage van 10 euro per persoon, voor de opleiding en bijscholing van onze monitoren.  Deze is in handen van het opleidingscentrum Sports4fun vzw.

Adventure-team

Ter plaatse kunnen we rekenen op een hardwerkend team van 12 vaste seizoensmedewerkers en een 60-tal gidsen. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat leven zij met je mee. Het zijn getalenteerde allrounders die weten te inspireren met hun energieke levensstijl. Onze monitoren zijn gediplomeerde professionals, zorgvuldig geselecteerd op basis van technische, pedagogische én sociale skills. Elk jaar volgen ze een bijscholing. Ze zijn allen Nederlandstalig en hebben aandacht voor iedereen in de groep. Ook het Belgisch keukenteam kruidt de sfeer in het kamp met een stevige portie enthousiasme.
Het Adventure-team bestaat uit specialisten met een jarenlange passie voor avontuurlijk reizen en canyoning. Een vaste gidsenteam die ons tijdens onze avontuurlijke groepsreis uiterst professioneel en enthousiast begeleidt. 
Alle outdoor-activiteiten worden bovendien begeleid door het team van gebrevetteerde professionals van Lifelong Exploring bvba.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Elke voor- en namiddag staat er steeds een té gekke activiteit op het programma. Maar uiteraard maken we ook wel eens tijd vrij om ons gewoon zalig te nestelen op onze handdoek aan het het zwembad of lekker te keuvelen voor onze tent of in de chill-out zone! Elke avond sluiten we af met een leuke avondactiviteit.

Alleen of samen met vrienden op adventure-kamp?

Je kan perfect met ons alleen op reis! Uiteraard is het moment van vertrek even moeilijk, omdat je nog niemand kent, maar onze monitoren zorgen ervoor dat je al op de bus of op de luchthaven nieuwe vrienden maakt. Alle jongeren die alleen reizen zetten we samen op de bus of laten we samen inchecken voor de vlucht, zodat je bij aankomst op bestemming al vergeten bent dat je eigenlijk alleen vertrokken bent!

Je boekt dan ook geen tent, maar wel een ‘bed’ in een tent. Ter plaatse mag je mee beslissen met wie je graag de tent wil delen (met andere jongeren die ook gekozen hebben voor ‘bed’).

Waarom kan ik als ouder op mijn 2 oren slapen?

 • Uw kinderen zijn ook ‘onze’ kinderen. Wij willen uiteraard dat zij een onvergetelijke vakantie met ons beleven, maar wij willen ook dat ze veilig en wel terug thuis in uw armen kunnen vliegen.
 • Wij organiseren al 36 jaar reizen voor jeugd en jongeren.
 • Wij staan niet stil, de jeugd evolueert en Jongerentravel volgt dit op de voet en past, indien nodig, haar reisaanbod aan.
 • Wij nemen nooit genoegen met ‘bijna goed’, maar streven altijd naar ‘perfectie’.

Globers, wat is dat?

 • 100% begeleide jeugdvakanties
 • Vanaf 12 jaar tot 16 jaar: 12-14 jaar | 14-16 jaar
 • Op een toplocatie aan zee, het meer of in de bergen
 • Activiteiten op jouw lijf geschreven: aqua, action, adventure, adrenaline, discover, …
 • Een professioneel & opgeleid, maar vooral ook té gek monitorenteam die alles doet om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen
 • De tijd van je leven, met nieuwe vrienden en vriendinnen

Lees meer info

Heb je er al zin in gekregen?

Ontdek je mogelijkheden of start je boekingsaanvraag!
Ga naar reisoverzicht
top