Opleidingscursus monitor

Verblijf Jeugdhostel De Nekker
Locatie, Regio, land Vlag België Opleidingscursus monitor | reisleider, Mechelen, België
Doelgroep Free Spirit (+16 jaar)
Special Opleidingscursussen

Je reis Opleidingscursus monitor

Misschien een oude droom van je... het begeleiden van jonge mensen (12-17 jaar) tijdens hun vakantie! Of heb je vroeger zelf ook opgekeken naar je monitoren of helaas een keertje gedacht dat je het beter kon? Bewijs het! Grijp nu je kans, zet je schroom opzij en volg onze opleidingscursus tot MONITOR!

Je brengt samen met jongeren die dezelfde interesses delen een fantastische week door. Je steekt er niet alleen heel veel van op maar je beleeft ook een ONVERGETELIJKE week ... en de ambiance is verzekerd! Slaag je voor de cursus, dan mag je gratis een buitenlandse stage doen op één van onze reizen!

De opleiding gaat door van donderdag 02/11/23 tot en met zondag 05/11/23 in Mechelen. Tijdens deze vierdaagse leren we jou de theoretische en de praktische kant van het begeleiden van reizen met jongeren. Het is zeker geen saaie cursus maar eentje vol afwisseling en leuke activiteiten. Dit alles samen in groep met andere jongeren met hetzelfde doel!

Ben jij bereid om de kneepjes van het vak te leren? Schrijf je dan snel in! De plaatsen zijn beperkt en elk jaar zijn we razendsnel volzet!

Op het einde van de cursus volgt er nog een theoretisch examen waarna jij een volwaardig monitor zal worden. Op de laatste dag leer je nog een aantal ervaren monitoren kennen op onze teambuildingsactiviteit. Ideaal om al wat verhalen te horen over onze te gekke reizen! 

Hoogtepunten van je reis
 • Jouw opleiding tot volwaardig monitor van Jongerentravel
 • Minimumleeftijd deelname: 17 jaar
 • Geen saaie cursus, maar praktijkgericht
 • Teambuildingsactiviteit laatste dag inbegrepen
 • Je verblijft 3 nachten in vol-pension
 • Boordevol fun en ambiance

Geslaagd voor cursus => gratis buitenlandse stage in 2024!

Jeugdhostel De Nekker - In het kort

Review score 8.4 Locatie, land Vlag Opleidingscursus monitor | reisleider Opleidingscursus monitor | reisleider | België Verblijf Jeugdhostel De Nekker Maaltijdformules -
 • Word in no-time een topmonitor van Jongerentravel
 • Leer de do's en don'ts voor het begeleiden van een groep in het buitenland
 • Theoretisch en praktijkgerichte opleiding
 • En een leuke teambuildingsactiviteit! 

Jeugdhostel De Nekker - Uitgebreide info

Dag enthousiaste monitor in spé, 

Blij dat je wat meer informatie wenst omtrent de vierdaagse opleidingscursus in De Nekker (Mechelen).
Van dinsdag 09/04/2024 tem. vrijdag 12/04/2024 gaat tijdens de herfstvakantie onze cursus door, en jij kan erbij zijn!
Reis je graag? Heb je altijd al monitorenkriebels gehad? Sta je graag voor een groep? Lees dan zeker verder... 

Tijdens deze vierdaagse leren we jou de theoretische en de praktische kant van het begeleiden van reizen met jongeren. Het is zeker geen saaie cursus maar eentje vol afwisseling en leuke activiteiten. Dit alles samen in groep met andere jongeren met hetzelfde doel!

Ben jij bereid om de kneepjes van het vak te leren? Schrijf je dan snel in want de plaatsen zijn beperkt! 

Opties Opleidingscursus monitor | reisleider

Bekijk de standaard en eventuele extra's!

Opleidingscursus monitor | reisleider

Ben jij gemotiveerd, verantwoordelijk en vind jij JT even geweldig als wij? Dan is deze cursus op jouw lijf geschreven! Wij zorgen dat jij over de juiste kennis beschikt om mee te gaan met onze jongeren op de trip van hun leven! Zo kom je niet voor verrassingen te staan op bestemming en kan je op de juiste manier ingrijpen. Onze jongeren zijn ook jouw jongeren op vakantie!

Deze interactieve 4-daagse zal jou klaarstomen als monitor of reisleider van onze JT CREW! Kijk je al jaren op naar onze monitoren en zit dat monitor zijn in jouw bloed? Beschik je over weinig of geen ervaring in jeugdwerk? Dan is deze cursus dé oplossing voor jou! Helemaal op maat van Jongerentravel, want wij maken jou eentje van ons!
 

Waarom jij écht mee wil op vakantie naar Opleidingscursus monitor | reisleider

 • Word jij dé nieuwe member van onze JT CREW?
 • 4-daagse praktijkgerichte opleiding
 • Paasvakantie 2024 : 09/04/2024 - 12/04/2024
 • Geslaagd? GRATIS stage tijdens zomer 2024!
 • @ De Nekker - Mechelen
 • Beperkte plaatsen!

 

Transport

Met eigen vervoer

Je dient je met eigen vervoer te verplaatsen naar De Nekker in Mechelen. Het exacte start uur zal nog worden doorgegeven na inschrijving.

 

Praktisch - Opleidingscursus monitor | reisleider Free Spirit

Wat kan je verwachten van de opleidingscursus?

OPLEIDINGSCURSUS ZOMERMONITOR  vanaf 17 jaar  

Deze cursus is gericht op het begeleiden van jonge mensen (10-17 jaar) tijdens hun vakantie. Tijdens deze cursus leer je onder andere de verschillende doelgroepen van Jongerentravel kennen, hoe een activiteit in elkaar te steken en uit te voeren, hoe je een groep veilig over straat begeleidt en krijg je een basis EHBO opleiding.

Monitor zijn, wat is dat? Jij staat in om een groep jongeren gedurende de reis te entertainen met dé leukste activiteiten en bent hun rechtstreeks aanspreekpunt. Het bezig zijn met kinderen en jongvolwassenen zit in jouw bloed en het bedenken van leuke activiteiten schrikt jou niet af! Je bent van het motto : de deelnemers zijn MIJN jongeren gedurende de reis en zorgt voor dé trip van hun leven! Je bent communicatief met zowel deelnemers als andere monitoren en je bent verantwoordelijk, op welk moment dan ook. Als monitor kan je vanaf 1 week al meegaan tijdens het seizoen. Kan je meerdere weken? Wij kijken samen hoe en wanneer we jou kunnen inplannen! Motivatie is key!

OPLEIDINGSCURSUS REISLEIDER  vanaf 19 jaar

Als reisleider draag je meer verantwoordelijkheid. Je bent het aanspreekpunt op een bestemming en bent de persoon die alles weet en iedereen kent op zijn/ haar bestemming. Tijdens deze cursus leer je activiteiten plannen, vlot communiceren met de jongeren maar ook met de verschillende partners. Je bent de persoon die alles regelt voor zijn/ haar reizigers zodat hun reis vlot verloopt.

Reisleider zijn, wat is dat? Je bent organisatorisch, je kan goed plannen en een monitorenteam sturen schrikt jou niet af. Je bent minder goed in het organiseren van activiteiten voor jongeren tussen de 12-16 jaar en zal eerder de begeleider zijn van 16+ / 18+ reizigers. Wel ben jij hét aanspreekpunt voor alle monitoren en reizigers en zorg je voor de juiste planning en de juiste communicatie naar het volledige team, op het juiste moment. Is er een probleem op locatie, dan bij jij diegene die stappen onderneemt en de nodige personen op de hoogte brengt. Je bent bereid om meerdere weken mee te gaan als leider op bestemming want jij bent het manusje van alles op locatie.

Ben jij die duizendpoot die wij zoeken in onze JT CREW?

DE CURSUS IN PRAKTIJK

De opleiding tot monitor en de opleiding tot reisleider vinden op dezelfde plaats, op hetzelfde moment plaats. Uiteraard zullen bepaalde activiteiten op het programma anders zijn, maar 's avonds komen we terug gezellig samen om de dag af te sluiten!

De JT opleidingscursus bestaat uit 2 delen

 
DÉ OPLEIDINGS 4-DAAGSE: De opleiding vindt plaats in De Nekker te Mechelen van dinsdagochtend 9 april 2024 tot en met zondagavond 12 april 2024. We logeren op basis van vol-pension.

Het is in elk geval geen cursus die je van buiten moet blokken, maar een interactieve cursus met o.a. het uitwerken activiteiten, het opstellen van dag/avondprogramma’s, remediëring van eigen en andere activiteiten, proefondervindelijk werken,...  Uiteraard komt er ook een essentieel stuk theorie aan bod, met o.a. veiligheid, verzekering, aansprakelijkheid, verantwoordelijkheid, ...  Alle activiteiten binnen de cursus vinden plaats onder leiding van ons eigen Jongerentravel team, want wij maken van jou 'eentje van ons'!

Laat je niet afschrikken door het woord 'opleiding', we maken alle activiteiten interactief, afwisselend en met de nodige ambiance! We verwachten wel dat je actief deelneemt aan het programma zodat wij meteen zien wat jij kan betekenen voor ons team!

Elke avond sluiten we af met een leuke groepsactiviteit, zo leer je dé nieuwe leden van de JT CREW al meteen goed kennen! De laatste dag ontvangen we de ervaren JT CREW voor een bangelijke teambuilding die je niet wil missen, deze zit inbegrepen in de prijs van jouw opleiding! Dé ideale afsluiter van jouw opleiding!

Indien je voor deze 4-daagse slaagt, mag je GRATIS deelnemen aan een buitenlandse stage! 

   
STAGEWEEK:  Slaag je voor de cursusweek, dan mag je tijdens de WINTER 2023/2024 of tijdens de ZOMER 2024 GRATIS op een vakantie van Jongerentravel jouw stage doen (Wanneer en waar deze stageweek plaatsvindt, wordt voorgesteld door Jongerentravel). De reeds ervaren monitoren sturen je die week nog bij waar nodig, we laten jou niet aan je lot over.
 
Slaag je ook in dit onderdeel, dan ontvang je:

 • het MONITORATTEST JONGERENTRAVEL (opleidingscursus tot monitor)
 • het GETUIGSCHRIFT VAN REISLEIDER (opleidingscursus tot reisleider)
   

Met deze attesten kan je zowel bij Jongerentravel aan de slag, als bij een andere (jongeren)organisatie en/of reisorganisaties. 

WIJ HETEN JOU VAN HARTE WELKOM IN ONZE JT CREW!

 

Free Spirit, wat is dat?

 • Een vakantie op jouw ritme, vrij om je dag en nacht zelf in te delen
 • Vanaf 16 jaar
 • Een populaire jongerenbestemming, een toplocatie aan zee
 • Heerlijke excursies & memorabele party’s op maat van jongeren
 • 24/7 back-up van een team van monitoren, die dag en nacht voor je klaarstaan
 • De tijd van je leven, vakantie met leeftijdsgenoten

Lees meer info

Heb je er al zin in gekregen?

Ontdek je mogelijkheden of start je boekingsaanvraag!
Ga naar reisoverzicht
top