De hoofdboeker is de persoon die een aantal gegevens van de medereizigers verzamelt, het boekingproces start en zo de boeking coördineert. Uiteraard doet de hoofdboeker dat pas wanneer hij/zij 100% zeker is dat alle medereizigers ook effectief aan de reis zullen deelnemen.

De hoofdboeker is ook de 1ste persoon die door ons gecontacteerd wordt voor algemene vragen i.v.m. de boeking, of wanneer gegevens van een medereiziger niet blijken te kloppen.

De hoofdboeker is altijd een van de medereizigers en kan geen ouder of derde zijn. Uiteraard wordt een minderjarige hoofdboeker wel vertegenwoordigd door een ouder.

Verblijfstaks of toeristentaks. Dat is een taks die opgelegd wordt door de overheid van het betreffende land, aan de toeristen, vanaf 16 jaar. In sommige reizen is dat inbegrepen in de prijs van de reis, maar soms moet deze helaas ook cash en rechtstreeks aan het verblijf betaald worden. Is het voor jouw reis wel of niet inbegrepen? Dat vind je steeds terug in onze handige blokjes (inbegrepen | niet-inbegrepen), die vermeld staan bij elke reis!

Deze info kan u steeds terugvinden bij de betreffende reis. Er staan altijd 2 blokjes vermeld: inbegrepen & niet-inbegrepen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en hebt u steeds een correcte prijs!

Al onze monitoren zijn vrijwilligers. Hun takenpakket is veelzijdig: Ze bereiden de reizen van Jongerentravel/JT Next voor, begeleiden de meeste doelgroepen ter plaatse, beoordelen verblijven/excursies, … Niet alleen tijdens de reizen, maar ook in de periode voor en na, rekenen wij op onze ervaren monitoren. De opleiding en jaarlijkse bijscholingen zijn in handen van de vzw Sports4fun, het opleidingscentrum van de monitoren. Zij staan in voor de werving, de screening, de scholing & jaarlijkse bijscholing van ons volledig monitorenteam. Zonder ons team van monitoren zou Jongerentravel geen reizen voor jongeren kunnen organiseren. We kiezen voor transparantie en vermelden het apart op uw reiscontract.

Je bent alleen of met 2 en je wil/kan geen eigen kamer meer boeken. In dit geval kan je nog altijd kiezen voor de optie 'bed'. Je deelt dan een kamer met andere reizigers uit dezelfde groep.

Ter plaatse kan je, in samenspraak met de overige beddenboekers, beslissen wie met wie een een kamer zal delen. Ga je met 2 of meer personen als beddenboeker mee, dan moet je uiteraard wel steeds 1 boekingsformulier gebruiken, want wij moeten weten dat jullie samen reizen, want jullie willen uiteraard samen op reis!

top