Jongerentravel biedt 5 doelgroepen aan, elk met een eigen vorm van begeleiding:

  1. Globers, de klassieke jeugdvakantie, 100% begeleide vakanties.
  2. Young Spirit, begeleide jeugdvakanties, maar met af en toe eens een halve dag vrij. 's Avonds altijd samen.
  3. Free Spirit Limited, overdag vrij, 's avonds samen uit met de monitoren.
  4. Free Spirit, vrije reisformule. Overdag en 's avonds vrij, wel met afspraken.
  5. JT Next, vrije reisformule voor jongeren die graag met leeftijdsgenoten op vakantie gaan.

Meer weten? Info doelgroepen

Dat is een bewuste keuze omdat wij van mening zijn dat u, ouder(s), uw zoon/dochter het beste kent. U moet beslissen hoeveel begeleiding u wenst voor uw zoon/dochter, dit kan perfect via de doelgroepen met elk een eigen begeleidingsvorm. Wij merken namelijk dat ouders vrij uiteenlopende meningen hierover hebben, vandaar dat wij de keuze liever bij u leggen. Bij welke groep voelt u zich comfortabel?

Dit is afhankelijk van de gekozen doelgroep:

  1. Globers, 12 jaar of het jaar dat je naar het 1ste middelbaar gaat
  2. Young Spirit, minimum 15 jaar op dag vertrek. 1 uitzondering: reis je met een groepje van minstens 3 personen, waarvan 2 al 15 jaar zijn, dan mag er een 3de mee die nog 14 jaar is maar ook dit jaar nog 15 wordt. De meerderheid van je groepje moet dus steeds minstens 15 jaar zijn op de dag van vertrek. De verhouding is dus 1 op 3.
  3. Free Spirit Limited, minimumleeftijd 16 jaar op dag vertrek. Geen uitzonderingen mogelijk.
  4. Free Spirit, minimumleeftijd 16 jaar op dag vertrek. 1 uitzondering: zijn jullie met minstens 4, dan mag 1 iemand mee die 15 jaar is, maar wel nog 16 wordt hetzelfde jaar. Verhouding is dus ¼.
  5. JT Next, minimumleeftijd 18 jaar op dag vertrek. 1 uitzondering op de regel: Wanneer je met een groepje van minstens 3 personen bent, waarvan 2 personen al 18 jaar zijn, dan mag er een 3de persoon mee die nog 17 is maar wel hetzelfde jaar nog 18 wordt. De verhouding is dus 1/3.

Meer weten? Info doelgroepen

Enerzijds omdat wij verantwoordelijk zijn voor uw zoon/dochter tijdens de reis. Wij willen dat zij een onvergetelijke vakantie hebben, maar willen ook en vooral dat ze veilig terug thuiskomen. Net als u!  Wij kennen onze reizen en bestemmingen beter dan wie ook. Vaak hebben wij hier een beter zicht op dan u als ouder. Anderzijds zijn er voor elke leeftijd altijd minstens 2 begeleidingsformules mogelijk. 

Neen, dit is helaas niet mogelijk. Elke reis is uniek en hangt vast aan een doelgroep. Wil je toch veranderen, dan moeten we de eerste reis annuleren en dient u een nieuwe reis te boeken.

We raden u aan om hiervoor de informatie over onze doelgroepen goed door te nemen. Dit is namelijk een belangrijke beslissing.  Hoeveel vrijheid mag u zoon/dochter hebben tijdens zijn/haar reis? U kan ook steeds contact met Jongerentravel opnemen (telefonisch of langskomen in één van onze kantoren), zodat wij samen met u kunnen kijken welke doelgroep het beste past bij uw zoon/dochter.

Neen, dit is helaas niet mogelijk. Elke doelgroep heeft een eigen team van monitoren en een eigen programma. Jongeren van andere doelgroepen kunnen niet aansluiten, wanneer het hen uitkomt, bij een andere doelgroep. Dat zou het organisatorisch onmogelijk maken voor onze monitoren. Boek je dezelfde excursie, dan is het mogelijk dat jullie elkaar daar zien, maar ook dat kunnen we niet garanderen.

top