Missie | waarom organiseren we reizen voor jongeren?

Jongerentravel is een reisorganisatie die jongeren uit hoofdzakelijk Vlaanderen een onvergetelijke reiservaring wil bezorgen. Zij wil de jongeren niet opvoeden (want dat is de taak van de ouders), maar wil hen wel bijstaan en helpen in hun ‘reis naar onafhankelijkheid’.
De verschillende groepen zijn een zoals een groeiproces, van volledig begeleide jeugdvakanties tot zelfstandig reizen. Bij de overgang van elke groep laten ze we wat meer los, wat meer zelfstandigheid. Ons monitorenteam begeleidt hen hierin, maar trekken de koord ook terug aan als zij merken dat zij té ver gaan.

Jongerentravel wil jongeren leren dat de wereld niet op hun telefoon te vinden is, maar dat je die moet voelen, proeven, ruiken en beleven.
Zij wil jongeren leren dat ze voor hun vrienden moeten zorgen, dat je een vriend(in) niet alleen naar huis laat lopen, dat je over hen moet waken, vriendschap moet bieden, ook als je ‘iets beters’ te doen hebt.

Visie | waar willen we in 2025 staan?

  • Jongerentravel wil jongeren een onvergetelijke reiservaring blijven bezorgen
  • Jongerentravel wil niet de grootste worden, enkel de beste zijn. Jongerentravel gelooft niet dat kwaliteit en kwantiteit hand in hand gaan en zal haar groepen en reisaanbod kleinschalig houden.
  • Jongerentravel zal nog verder zoeken om haar reisaanbod toegankelijk(er) te maken voor alle budgetten, maar nooit te koste van de kwaliteit en veiligheid.
  • Jongerentravel wil nog meer de wereld met de jongeren ontdekken, ook buiten Europa.
  • Jongerentravel blijft met goede moed en koppig zoeken naar oplossingen voor de uitdagingen waar de jongeren vandaag de dag mee kampen: alcoholgebruik/misbruik, drugs, telefoonverslaving, pestgedrag, …
top