1987

Recrea vzw start met de organisatie van sportkampen & speelkampen voor jeugd in de provincie Antwerpen. Aanvankelijk zijn dit kampen zonder overnachtingen, maar enkele jaren later wordt het aanbod uitgebreid naar België met binnenlandse sport- en vakantiekampen met overnachting.

1993

Recrea vzw gaat over de landsgrenzen heen en breidt het aanbod uit naar buitenlandse vakanties, met in de zomer sport- en vakantiekampen in Italië en Spanje en in de winter skivakanties in Oostenrijk. Ook families zijn in die periode welkom en gaan massaal met Recrea vzw op wintersportvakantie.

2001

Jongerentravel nv wordt opgericht om de activiteiten van Recrea vzw voort te zetten. Zij sluit zich aan bij de vereniging voor Vlaamse Reisburaus VVR. Jongerentravel.be nv bouwt langzaam haar buitenlands reisaanbod uit, zowel in de zomer als de wintermaanden. Het binnenlands reisaanbod & familievakanties worden daarentegen afgebouwd en verdwijnt stilaan, want de visie van Jongerentravel.be is duidelijk: wij willen met jongeren de wereld ontdekken!

Met de komst van de unieke reisformule Free Spirit wordt er in het jaar 2000 voor de eerste keer een alternatief geboden voor de strakke vakantiestructuren zoals door iedereen gekend bij o.a. ‘de mutualiteitskampen’. Jongerentravel vond en vindt dat als je jongeren verantwoordelijkheid geeft, dat je ook verantwoordelijke jongeren krijgt. Hoe meer regels en wetten, hoe aantrekkelijker ze worden om te overtreden. Door juist het omgekeerde te doen, gaan jongeren zich ‘volwassener’ gedragen.

Free Spirit was van bij de start een groot succes omdat ze zowel tegemoet kwam aan de wensen van de ouders (namelijk begeleiding en beperkte controle), als aan de wens van de jongeren, namelijk meer vrijheid.

Jongerentravel blijft de volgende jaren zoeken naar oplossingen op vraag van ouders en denkt nieuwe begeleidingsformules uit: Young Spirit, Globers, JT Next en tot slot Free Spirit Limited.

2009

Katrien Corens wordt, na 10 jaar als medewerker mee de koers bepaald te hebben, aangesteld als afgevaardigd bestuurder van Jongerentravel nv, een taak die ze ondertussen al 10 jaar met héél veel passie, doorzettingsvermogen, wilskracht en overgave doet.

2012

Jongerentravel verhuist van Mortsel naar Mechelen. Jongerentravel strekt haar vleugels uit en wijzigt de naam naar Het Reishuis nv. Jongerentravel blijft bestaan en breidt verder uit, maar nu als merknaam van Het Reishuis, zodat ook de ouders van die duizenden jongeren bij hen terecht blijven kunnen.

2019

Jongerentravel lanceert haar nieuwe website 2.0. Het merk Jongerentravel blijft groeien, maar wij houden bewust de groei tegen. Wij geloven niet dat kwaliteit en kwantiteit automatisch hand in hand gaan. Wij willen niet dé grootste worden, enkel dé beste zijn en blijven!
20XX

De toekomst?

Zo lang mogelijk onvergetelijke, maar ook kwalitatieve reizen voor jongeren blijven organiseren & alle kinderen en jongeren veilig terug thuis brengen!

top