min. 830m
max. 2096m
Hoogte
270km
140km 112km 18km
Totaal pistes
70 Liften
Ja Snowpark

Info Saalbach

Saalbach is een héél bekend en geliefd skioord in Oostenrijk, ook de Belgen komen er graag. Terecht, want voor elke wintersporter biedt Saalbach absoluut het complete plaatje! Een mondain autovrij dorp omgeven door skiliften. Ook op de piste word je verrast door de vele typische Oostenrijkse chalets met restaurant en bar. Grote zonnige terrassen met ligzetels, heerlijk eten (en zelfs betaalbaar) en een prachtig zicht op de bergen.
En op de lift, daar verwarmen ze gewoon je poep ...

Gezellig autovrij centrum met uitbundige après-ski

Saalbach heeft een autovrij en gezellig centrum waar steeds een bruisende sfeer hangt! Het straatbeeld wordt gesierd door grote hotels, knusse pensions, sportwinkels, restaurants,...!

Overal liften en pistes

Saalbach is een draaischijf. De dalstations van de Kohlmaisbahn, de Bernkogellift en de Schattbergbahn liggen allemaal pal aan de rand van het dorp. Hoewel de liften op loopafstand van elkaar liggen wandel je nog wel eens met je ski’s op de nek door de dorpsstraat. Onder meer de zwarte Schattberg-Nord afdaling en de Bernkogel, een schitterende brede blauwe piste, komen hier samen. De werkelijk ideale kleine oefenpiste van het dorp ligt ingeklemd tussen de populaire Hinterhagalm en de niet minder populaire Bauer’s Schialm, waar het een heel seizoen lang carnaval is.

Gezellige sfeer in het autovrije centrum

In het autovrije centrum van Saalbach flaneer je langs etalages met vele bekende topmerken. De auto’s van de in Saalbach verblijvende gasten zijn allemaal onzichtbaar opgeborgen in de enorme parkeergarage die precies onder de oefenpiste midden in het dorp is uitgegraven. Het dorp is vooral heel gezellig.

Waarom jij écht mee wil naar Saalbach

  • Grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk
  • Ultramoderne liften en 3 funparken
  • Geweldige mogelijkheden voor tochten en skisafari's
  • Eén van de populairste skigebieden van de Alpen

Info Skicircus Saalbach-Hinterglemm

Het skigebied van Saalbach heeft 270 km aanééngesloten piste en staat in de top 5 skigebieden van Belgische en Nederlandse wintersporters. Het is het grootste, aaneengesloten wintersportgebied van Oostenrijk. Van brede, blauwe pistes voor beginners tot zwarte afdalingen voor gevorderden. Daarnaast zijn er te gekke fun parks met kickers, rails en boxen tot en met hobbelige buckelpistes. Hypermoderne liften zorgen ervoor dat je supersnel boven in het gebied staat.

Een gebied voor iedereen 

Iedereen voelt zich thuis in dit veelzijdige en charmante skigebied. Meer dan de helft van alle pistes zijn van de categorie 'eenvoudig' en dat geeft beginnende wintersporters, carve-skiërs en snowboarders vele mogelijkheden. Wat ook voor extra sfeer zorgt is het feit dat meerdere pistes eindigen in de dorpen Saalbach en Hinterglemm. Zo geniet je op een terras in het dorp van het uitzicht en de levendige sfeer die dat met zich meebrengt. De liftvoorzieningen in Saalbach Hinterglemm zijn uitstekend te noemen en wachttijden zijn dan ook zeldzaam.

Ideaal voor tochten

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang is een van de gezelligste en meest complete skigebieden van Oostenrijk. Het lieflijke berglandschap herbergt veel toegankelijke afdalingen tussen de bomen. Ideaal is dat je aan weerszijden van het dal snel overal heen kunt skiën zonder het risico te lopen ergens in een zijdal te blijven steken. Doordat de twee hoofddorpen Saalbach en Hinterglemm middenin het skigebied liggen en vrijwel alle pistes op de twee flanken te vinden zijn, kun je diverse tochten rondom de dorpen maken. Heel veel uitdagende zwarte pistes vind je er echter niet. Het skigebied strekt zich uit van Viehhofen, waar de schitterende blauwe afdaling nummer 68 eindigt, via Vorderglemm, Saalbach en Hinterglemm tot achter in het dal waar de steile Zwölfernord-afdaling en de liften van de zonnige Hochalm samenkomen. Daarnaast bestaat er al jaren de verbinding met Leogang in het dal ernaast.

Lightpark by night

Ook in de avonduren is er in dit gebied van alles te doen. Wie nog energie over heeft kan zich uitleven in het fun park op de floodlightpiste in Hinterglemm. Wie graag wil rodelen, heeft keuze uit maar liefst 5 verlichte rodelbanen.

Voor het eerst op die ski’s

Als je nog nooit op wintersport bent geweest is dit het ideale gebied voor jou. Saalbach-Hinterglemm is namelijk het perfecte gebied om te leren skiën met prachtige oefenweides in het dal met transportbanden, loopmatten en sleepliften. En als je dan eenmaal klaar bent voor het echte werk, ligt er maar liefst 140 kilometer aan blauwe piste voor je klaar. Sneeuw gegarandeerd Saalbach-Hinteglemm heeft ontzettend veel sneeuwkanonnen, waarmee sneeuwzekerheid in het hele gebied is gegarandeerd. Om de sneeuw hoef je je dus zeker geen zorgen te maken.

Reisaanbod Saalbach, maak je keuze

reviewScore 8.2
14-16j
Bekijk reis
Vlag Oostenrijk Saalbach | Skicircus Saalbach-Hinterglemm | Oostenrijk Leeftijd: 14-16j Hotel Niederegg Superieur
Hoogtepunten van je reis
Geweldig jongerenhotel met veel faciliteiten Heerlijke sfeer & lekkere keuken Mooie kamers, tot 8 pers. Grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk (+240km) Skigebied voor alle niveaus

Prijzen:
8 dagen vanaf € 717,-
reviewScore 8.2
12-14j
Bekijk reis
Vlag Oostenrijk Saalbach | Skicircus Saalbach-Hinterglemm | Oostenrijk Leeftijd: 12-14j Hotel Niederegg Superieur
Hoogtepunten van je reis
Geweldig jongerenhotel met veel faciliteiten Heerlijke sfeer & lekkere keuken Mooie kamers, tot 8 pers. Grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk (+240km) Skigebied voor alle niveaus

Prijzen:
8 dagen vanaf € 708,-
reviewScore 8.2
10-12j
Vlag Oostenrijk Saalbach | Skicircus Saalbach-Hinterglemm | Oostenrijk Leeftijd: 10-12j Hotel Niederegg Superieur
Hoogtepunten van je reis
Geweldig jongerenhotel met veel faciliteiten Heerlijke sfeer & lekkere keuken Mooie kamers, tot 8 pers. Grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk (+240km) Skigebied voor alle niveaus

Prijzen:
8 dagen vanaf € 697,-
top