min. 1200m
max. 3250m
Hoogte
425km
19km 224km 129km 53km
Totaal pistes
127 Liften
Ja Snowpark

Info Les Arcs

De dorpen van Les Arcs zijn allemaal speciaal gebouwd en hoewel geen standaard charmante bergdorpjes, ze zijn toch leuk om rond te hangen. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het vernieuwen van de dorpen en dat heeft een merkbaar effect gehad. Les Arcs staat bekend als een vriendelijk resort met een zeer ontspannen sfeer. De dorpen zijn grotendeels ontworpen met ski gemak in het achterhoofd en alles is ski-in en ski-out, tussen de dorpen kun je makkelijk heen en weer per bus, lift, ski of lopend.

Wintersport Arc 1600

Arc 1600 is het kleinste, maar ook het gezelligste skidorp van het skigebied Les Arcs, dat weer onderdeel uitmaakt van het skigebied Paradiski. Het iis bovendien gedeeltelijk autovrij. 
Arc 1600 ligt, zoals de naam al doet vermoeden, op 1600m hoogte. Boven Arc 1600 liggen alle pistes en met een lift sta je binnen no time in het grote gebied van waaruit je alle pistes kunt bereiken. Arc 1600 is een speciaal voor de wintersport gebouwd dorp en heeft daardoor alle faciliteiten bij de hand.


Arc 1600, het dorp
In het dorp zijn veel moderne appartementen gebouwen neergezet. De bijzondere architectuur van Arc 1600 is zo apart dat het tegenwoordig onder monumentenzorg valt. Tussen deze grote gebouwen uit de jaren ’70 ligt een gezellig plein en winkelgalerij met volop winkels, restaurants en terrasjes.  Er is een goed aanbod restaurants en barretjes voor een leuke avond, maar voor de uitbundige après-ski, daarvoor moet je naar het buurdorp Arc 1800. Het is skiënd en snowboardend te bereiken, maar er is ook een gratis busverbinding.

Waarom jij écht mee wil op vakantie naar Les Arcs

 • Héél sneeuwzeker skigebied, met grootste deel boven 2000m en gletcher
 • Les Arcs maakt samen met La Plagne deel uit van het megagebied Paradiski
 • Geschikt voor alle niveaus, maar zeker aanrader voor half- & gevorderden
 • Veel afwisselde en uitdagende pistes
 • Off-piste in Les Arcs is fenomenaal
 • Eén van de grootste snowparken van Europa
 • Beroemde après-ski op Les Arcs 1800

Info Paradiski

In de prijs van de reis zit de skipas Les Arcs of La Plagne inbegrepen, naargelang je gekozen bestemming.
In La Plagne zijn het vooral beginners, lichtgevorderden en freeriders die goed aan hun trekken komen.  Les Arcs is vooral goed voor licht gevorderde skiërs, met veel brede blauwe pistes en uitdagend rood om je bezig te houden. Gevorderde skiërs worden ook goed bediend met een aantal uitdagende zwarte pistes.

Het skigebied Les Arcs

Het skigebied Les Arcs heeft zeer gevarieerd terrein en dus voor ieder wat wils, met 200 km aan pistes en 77 moderne liften
De omgeving van Les Arcs is adembenemend met prachtige berglandschappen, op een heldere dag kan je de Mont Blanc aan de andere kant zien. Met een aantal pistes boven de 2000 meter is het er  sneeuwzeker skiën. Hogere pistes op de Aiguilles Rouges hebben meer schaduw en de omstandigheden blijven daar lang goed.

Er is een breed scala aan pistes voor elk niveau, de variëteit in Les Arcs is een van de belangrijkste punten. Met een goed netwerk van moderne en snelle liften is het gemakkelijk bereikbaar. Les Arcs is vooral goed voor licht gevorderde skiërs, met veel brede blauwe pistes en uitdagend rood om je bezig te houden. Gevorderde skiërs worden ook goed bediend met een aantal uitdagende zwarte pistes.

De off-piste in Les Arcs is fantastisch, en afwisselend. De lagere hellingen bieden skiën tussen de bomen, ideaal bij slechter zicht. De omgeving bij les Deux Tetes staat bekend als de ‘rotstuin’, avontuurlijke off-piste met een aantal drops in verschillende hoogtes. Als je naar de Aiguille Rouge gaat, zijn er ook tal van grote en steile afdalingen voor de echt gevorderde skiërs.

Er is een superleuk snowpark, net boven Les Arc 1600, en is één van de grootste in Europa. Het heeft een grote selectie van kickers, rails en boxen, evenals een mooie hut onderaan waar je in de zon kunt relaxen, lunchen of gewoon kijken naar de actie.
Er is ook een mooie quarterpipe in Les Arc 2000 en een permanente airbag waar je je freestyle skills kunt oefenen. Diverse boardercross-routes in Les Arcs ronden het aanbod af.

Het skigebied La Plagne

Met de skipas La Plagne kan je gebruik maken van 225 km piste en 94 liften tussen 1.207 m en 3.250 m hoogte. Alle belangrijke afdalingen vanaf de vier belangrijkste bergtoppen Roche de Mio (2700 m), La Grande Rochette (2505 m), Les Verdons (2500 m) en Le Biolley (2350 m) eindigen in het halfronde dal van La Plagne. Zo kom je vanaf elk dorpje gemakkelijk op elke locatie in het skigebied.
De 15 km lange afdaling over 2000 hoogtemeter van de Bellecôte-gletsjer naar Montchavin is een echt hoogtepunt!. De snowboardgebieden met halfpipe, boardercross en diverse extra’s maken het aanbod compleet. In La Plagne is zelfs de langste funslope van Europa!

Paradiski

La Plagne en Les Arcs vormen samen het megagebied van Paradiski, met in totaal 425 kilometer pistes –   je kan skipas dagelijks upgraden naar Paradiski als je langer of vaker wilt gaan. Prijs per dag, € 30.

 

Uitgaan in Les Arcs

Op stap gaan en je helemaal uitleven

Heb je nog wat energie over na een dag op de ski's? Sluit de dag dan af met een drankje en dansje bij La Folie Douce Les Arcs. Bij veel wintersporters welbekend en te vinden in verschillende skigebieden, waaronder in Les Arcs. Je komt er vanuit Arc 1800 met de Les Villards-cabinelift. Gegarandeerd feest aan het einde van elke skidag. Gezellig!

3 foto's
 • Gezellige après-ski in Les Arcs 1600
 • Tal van winkels langs de promenade
 • Ruim aanbod aan snackbars en restaurants
 • Epische après-ski bars en terrassen in Les Arcs 1800
top