min. 1200m
max. 3250m
Hoogte
425km
19km 224km 129km 53km
Totaal pistes
127 Liften
Ja Snowpark

Info La Plagne

Elk dorp in La Plagne heeft net een andere uitstraling. Jongerentravel verblijft in La Plagne Centre en La Plagne 1800, die zich naast elkaar bevinden..
Ze zijn trouwens  het middelpunt van het ski resort. De belangrijkste liften vertrekken hier en er is een goed aanbod aan winkels en andere diensten.
Alle dorpen zijn gemakkelijk bereikbaar met de gratis skibus of op de ski’s. Het nachtleven is niet wild, maar er zijn natuurlijk een aantal geweldige après-ski-spots te vinden.

Het skigebied La Plagne in de Franse Alpen is een van de grootste en bekendste skigebieden van de wereld. La Plagne bestaat uit 10 resorts die tussen de 1.250 en 2.100 meter liggen. Samen met Les Arcs vormt La Plagne het gecombineerde skigebied Paradiski.
Het skigebied heeft uitgebreide maar ook gevarieerde pistes. De mega cabinelift Vanoise Express verbindt Les Arcs met La Plagne en brengt je - samen met maximaal 199 anderen passagiers - binnen enkele minuten van het ene gebied naar het andere. Door de vele hoogteverschillen is Paradiski geschikt voor zowel beginnende als gevorderde skiërs! Snowboarders kunnen zich uitleven in een van de twee sneeuwparken of boardercross banen. 

La Plagne heeft bovendien een snowpark van 2,5 hectare en is één van de grootste in Europa. Het snowpark ‘7 Cube’ heeft kleine, midden en grote kickers en jumps, rails en boxes. Daarnaast zijn er nog twee snowparks met onder andere een volledige halfpipe in Plagne Bellecote, die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Waarom jij écht mee wil op vakantie naar La Plagne

  • Groots en relaxed skigebied
  • Samen met Les Arcs het megagebied Paradiski
  • Een paradijs voor freeriders, een off-piste droom
  • Gevarieerd skigebied
  • Héél sneeuwzeker, met 70% boven de 2000m

Info Paradiski

In de prijs van de reis zit de skipas Les Arcs of La Plagne inbegrepen, naargelang je gekozen bestemming.
In La Plagne zijn het vooral beginners, lichtgevorderden en freeriders die goed aan hun trekken komen.  Les Arcs is vooral goed voor licht gevorderde skiërs, met veel brede blauwe pistes en uitdagend rood om je bezig te houden. Gevorderde skiërs worden ook goed bediend met een aantal uitdagende zwarte pistes.

Het skigebied Les Arcs

Het skigebied Les Arcs heeft zeer gevarieerd terrein en dus voor ieder wat wils, met 200 km aan pistes en 77 moderne liften
De omgeving van Les Arcs is adembenemend met prachtige berglandschappen, op een heldere dag kan je de Mont Blanc aan de andere kant zien. Met een aantal pistes boven de 2000 meter is het er  sneeuwzeker skiën. Hogere pistes op de Aiguilles Rouges hebben meer schaduw en de omstandigheden blijven daar lang goed.

Er is een breed scala aan pistes voor elk niveau, de variëteit in Les Arcs is een van de belangrijkste punten. Met een goed netwerk van moderne en snelle liften is het gemakkelijk bereikbaar. Les Arcs is vooral goed voor licht gevorderde skiërs, met veel brede blauwe pistes en uitdagend rood om je bezig te houden. Gevorderde skiërs worden ook goed bediend met een aantal uitdagende zwarte pistes.

De off-piste in Les Arcs is fantastisch, en afwisselend. De lagere hellingen bieden skiën tussen de bomen, ideaal bij slechter zicht. De omgeving bij les Deux Tetes staat bekend als de ‘rotstuin’, avontuurlijke off-piste met een aantal drops in verschillende hoogtes. Als je naar de Aiguille Rouge gaat, zijn er ook tal van grote en steile afdalingen voor de echt gevorderde skiërs.

Er is een superleuk snowpark, net boven Les Arc 1600, en is één van de grootste in Europa. Het heeft een grote selectie van kickers, rails en boxen, evenals een mooie hut onderaan waar je in de zon kunt relaxen, lunchen of gewoon kijken naar de actie.
Er is ook een mooie quarterpipe in Les Arc 2000 en een permanente airbag waar je je freestyle skills kunt oefenen. Diverse boardercross-routes in Les Arcs ronden het aanbod af.

Het skigebied La Plagne

Met de skipas La Plagne kan je gebruik maken van 225 km piste en 94 liften tussen 1.207 m en 3.250 m hoogte. Alle belangrijke afdalingen vanaf de vier belangrijkste bergtoppen Roche de Mio (2700 m), La Grande Rochette (2505 m), Les Verdons (2500 m) en Le Biolley (2350 m) eindigen in het halfronde dal van La Plagne. Zo kom je vanaf elk dorpje gemakkelijk op elke locatie in het skigebied.
De 15 km lange afdaling over 2000 hoogtemeter van de Bellecôte-gletsjer naar Montchavin is een echt hoogtepunt!. De snowboardgebieden met halfpipe, boardercross en diverse extra’s maken het aanbod compleet. In La Plagne is zelfs de langste funslope van Europa!

Paradiski

La Plagne en Les Arcs vormen samen het megagebied van Paradiski, met in totaal 425 kilometer pistes –   je kan skipas dagelijks upgraden naar Paradiski als je langer of vaker wilt gaan. Prijs per dag, € 30.

 

Uitgaan in La Plagne

Op stap gaan en je helemaal uitleven

Door de populariteit van de resorts in het skigebied is er een ruime keuze aan après-ski gelegenheden. In de dorpen Plagne Bellecôte en Belle Plagne vind je de meeste en gezelligste après-ski bars. Ook heb je de mogelijkheid om hier heerlijk te eten in een van de vele toprestaurants!
De Top 5 après-ski bars zijn:

  • Le Saloon (Belle Plagne)
  • Spitting Feathers (Plagne Bellecôte)
  • Show Time (Plagne Bellecôte)
  • Igloo Igloo (La Plagne)
  • Scotty’s Bar (La Plagne)
7 foto's

Maar net zoals de meeste skistations in Frankrijk staat ook La Plagne niet bekend om zijn 'groots' nachtleven, maar is het nog steeds een uitstekende keuze want er zijn, net als bij elk groter skigebied, enkele uitstekende après-ski plekken. Enkele leuke plekken zijn:

Plagne Centre:
La Luna Bar: een leuke bar om je biertjes te gaan doen
Bar Igloo Igloogezellige bar met heerlijke cocktails, in het hoogseizoen met live muziek en dj’s.
Scotty’s Bar: een prima terras voor après-ski op zonnige dagen

Plagne 1800:
Bar La Mine: ligt in het centrum van Plagne 1800. Regelmatig treden er dj’s op en is er live-muziek.

Belle Plagne:
Le Saloon Cowboy Bar: Een zeer levendige bar met live muziek en geweldige après-ski – open tot 04:00 uur

top