02 augustus 2022 / Informatief

Oostenrijk heeft enkele jaren geleden al Frankrijk van de troon gestoten als dé nummer 1 wintersportbestemming. Elk jaar weer trekken duizenden wintersporters richting de Oostenrijkse skigebieden. Of je nu met je familie, met vrienden of in groep gaat, vervelen zul je je er nooit! Maar wat maakt het land nou zo bijzonder als wintersportbestemming? Ik geef je graag 10 redenen waarom wintersport in Oostenrijk het beste ooit is.

8 redenen waarom wintersport in Oostenrijk het beste ooit is!!

 

#1. Gezellige knusse (berg)dorpjes

De sfeer in Oostenrijk is ongekend gezellig en knus. Je merkt het al zodra je de eerste haarspeldbocht achter de rug hebt: terwijl je je een weg baant door de bergdorpjes word je veelvuldig begroet met ’Grüß Gott’. Jawohl, je bent in Oostenrijk! In de etalages van de winkels maken de H&M’etjes plaats voor de meest bijzondere lederhosen en dirndls, en in het centrum van de dorpjes vind je alles wat het hart van een fanatieke wintersporter begeert.

#2. Perfecte pistes en voorzieningen

De Oostenrijkse Alpen zijn gelukkig op de meeste plaatsen gezegend met een hoge sneeuwzekerheid. Zonder sneeuw is het natuurlijk verdomd ingewikkeld wintersporten. Daarnaast zie je bijna geen krakkemikkige skiliftjes meer en hoef je niet bang te zijn dat je ski’s huurt die net na de Tweede Wereldoorlog gemaakt zijn. De voorzieningen zijn er modern en helemaal up-to-date.

#3. Het eten is fantastisch!

Laten we eerlijk zijn, wintersport draait naast sporten ook gewoon om goddelijk eten in gezellige berghutjes. Zonder een goede bodem kan er gewoon niet goed geskied of gesnowboard worden. Een groot bord Kaiserschmarn, Tiroler Gröstl, Wiener Schnitzel en een grote mok heiße choco mit sahne. Op en top genieten!

#4. De prijs

In Oostenrijk is de prijs-kwaliteitverhouding waanzinnig goed. De skipassen in Oostenrijk zijn goed te betalen in vergelijking met andere wintersportlanden. 

#5. Geschikt voor beginners én gevorderden

De meeste skigebieden in Oostenrijk zijn goed vertegenwoordigd als het gaat om diversiteit in pistes. Natuurlijk is het per gebied verschillend, maar in de meeste gevallen vind je overal wel een blauwe, rode én zwarte piste om vanaf te glijden. Hoef je ook niet bang te zijn dat je onder of boven je niveau moet skiën.

#6. Kindvriendelijk

Families met kinderen zijn van harte welkom in Oostenrijk. In de meeste (wat grotere) skigebieden zijn speciale kinderpistes aangelegd, waar de kleintjes onder professionele begeleiding het skiën onder de knie kunnen krijgen, of gewoon ergens een vette sneeuwpop kunnen bouwen. Ook zijn er vaak speciale familie-skipassen te koop, of skiën de kleintjes helemaal voor niks. Fijn voor de portemonnee en leuk voor de kids!

#7. Waanzinnig gastvrije mensen

Terwijl je de typische inrichting van je gehuurde chalet op je laat inwerken, zie je vanuit je ooghoek de verhuurster van het pittoreske huisje aankomen met een fles zelfgemaakte Apfelstrudel. Je ziet op het balkon wat geraniums bloeien en een oude man staat buiten een sigaret te roken in zijn dikke gebreide trui. Wat later blijkt dat dat de vader is van de eigenaresse en dat haar hele familie in dezelfde straat woont. Geen uitzondering tijdens een wintersport in Oostenrijk. Vaak worden hotels/pensions/chalets al jarenlang gerund door liefdevolle families. Sehr gemütlich!

#8. De taal

Duits/Oostenrijks is voor de meeste mensen stukken beter te doen dan Frans of Italiaans. Je voelt je vaak een beetje onbeholpen wanneer je de taal van het land waar je op vakantie bent niet goed spreekt, maar in Oostenrijk komen jullie er ongetwijfeld uit.

 

Bron: Snowplaza.nl


top