min. 1300m
max. 3560m
Hoogte
200km
30km 80km 56km 34km
Totaal pistes
50 Liften
Ja Snowpark

Info Les 2 Alpes

Eén van de oudste wintersportbestemmingen

Met een geschiedenis die teruggaat tot kort na de Tweede Wereldoorlog is Les Deux Alpes één van de oudste Franse wintersportbestemmingen. Oud kan je het echter ondertussen niet meer noemen, want momenteel is het wintersport dorp Les Deux Alpes uitgegroeid tot één van de grootste met plaats voor ruim 35.000 vakantiegangers uitgestrekt over bijna twee kilometer in de vallei onder aan de ‘Tête Moute’ (2813m).

Bruisend van leven en ambiance

Ambiance in overvloed in Les Deux Alpes met meerdere après-ski bars en terrassen, discotheken alsook beroemde en beruchte après-ski terras ‘Pano Bar’ te midden van de pistes. Stilzitten staat hier niet op de agenda! De dag start hier ‘s ochtends bij de opening van de skiliften en -pistes en eindigt pas in de vroege uurtjes bij de sluiting van één van de vele discotheken in het dorp.

Shop ‘till you drop

Een dagje pauze van het skiën of het snowboarden? Kuier dan lekker rond op de promenade van het dorp waar je winter en zomer talrijke winkels, snackbars en restaurants kan ontdekken. Aan het einde van het winterseizoen stallen de talrijke winkels en boardshops hun aanbod uit tot op het trottoir met kortingen tot wel 70%. Het is alom bekend dat je in Les Deux Alpes aan het juiste adres bent wanneer je op zoek bent naar je eigen wintersportmateriaal of de laatste nieuwtjes als het aankomt op een actieve en sportieve levensstijl.

Waarom jij écht mee wil op vakantie naar Les 2 Alpes

  • Zeer sneeuwzeker skigebied met gletcher
  • Geschikt voor alle niveaus
  • Goede off-piste mogelijkheden
  • Het freestyle paradijs van de Franse Alpen
  • Gekend om zijn après-ski met o.a. Pano Bar

Info Les Deux Alpes

Sneeuwzeker winter en zomer

Je hoort het goed! Hier skiet en snowboardt men zelfs tijdens de warme zomermaanden. Het skigebied van Les Deux Alpes beschikt over de grootste gletsjer piste van Europa welke winter en zomer geopend is wanneer de omstandigheden tijdens de warmste zomerdagen het toelaten. Vanuit het dorp op 1650m ski of snowboard je tot op een adembenemende 3600m op de ‘Dôme de la Lauze’ gletsjer wat maakt dat je hier naar hartelust kan doorzetten zonder stoppen over enorme hoogteverschillen.

Van absolute beginner tot expert

Of je nu de eerste stapjes waagt of je bent de meest doorgewinterde wintersporter, je komt hier zeker aan je trekken. Sinds de komst van een nieuwe blauwe dalafdaling in 2015 staat er geen rem op je plezier op de pistes. Het gevarieerde pisteaanbod van in totaal 225km pistes gaat van glooiende paden over in steile muren. Voor ieder wat wils! Is dat nog niet genoeg? Ga dan nog een stapje verder en verlaat de geprepareerde pistes voor heroïsche offpiste afdalingen of grote sprongen in het alom bekende snowpark van Les Deux Alpes. In het verleden ook de vaste spot van het Belgisch kampioenschap freestyle ski en snowboard.

Fantastische snowparks

Het Freestyle funpark van Les 2 Alpes is al meer dan 15 jaar in ontwikkeling en zet de trend voor vele nieuwe funparks in de wereld. Zo zijn er nieuwe handrails, halfpipes en bijna dagelijks wisselende modules. Les Deux Alpes richt zich dan ook al jarenlang op freestylers. De parken en boardercoss parcoursen zijn beroemd en berucht en behoren tot de grootste en mooiste ter wereld. Op een 24 ha grote oppervlakte, kunnen zowel de beginnende freestylers als de experts en pro's zich uitleven. Je vindt er zowel een big air als kickers, alle type rails, spines, gaps, boardercross pistes voor zowel beginners als gevorderden en een halfpipe van 120m lang en 5m hoog. Als er te weinig sneeuw op de laag gelegen hellingen ligt dan worden de kickers op de gletsjer gebouwd. Dus als je gek bent van freestyle dan zit je in Les Deux Alpes op het goede adres.

De après-ski start al op de pistes

Op de terugweg naar het dorp mag je zeker niet vergeten een bezoekje te brengen aan de ‘Pano Bar’. Als het ware een discotheek vol sfeer, ambiance en soms ook live performances te midden van de pistes. Het einde van de skidag zet je hier al stevig in met après-ski op de pistes!

top