min. 700m
max. 2484m
Hoogte
265km
20km 115km 95km 35km
Totaal pistes
59 Liften
Ja Snowpark

Info Flaine

Flaine: budgetbestemming met Bauhaus-architectuur

Flaine ligt op een beboste heuvel in een natuurlijke sneeuwkom, slechts 30 kilometer (hemelsbreed) van de Mont Blanc. Deze ligging zorgt bij goede omstandigheden voor legendarische dumps. De oorsprong van de naam van het resort is nogal romantisch - volgens de legende is er een enorme reus in de bergen en valleien in slaap gevallen, en rustte zijn hoofd op de plek waar nu Flaine staat. Flainoz is een oud Frans woord voor kussen.

Strak en functioneel beton in Flaine

Flaine is gebouwd in 1969, in de periode waarin de Fransen grote skigebieden uit de grond aan het stampen waren. De nadruk lag op de bouw van resorts die goedkoop waren om in te verblijven, maar wel direct aan de piste. Verder maakte het niet zoveel uit hoe alles eruit zag. Twintig jaar later, toen we iets anders tegen kwaliteit gingen aankijken, kwam er veel kritiek op de rechthoeken van beton in een schitterende natuurlijke omgeving. Flaine wijst echter op het feit dat het strakke architectuur is, functioneel van opzet en dat het is ontworpen door Marcel Breuer, een Bauhaus architect. Maar laat ons eerlijk zijn, het is absoluut niet het mooiste skioord, maar het skigebied maar het wel helemaal goed!

Sneeuwzekere hoogte

Het resort ligt op een sneeuwzekere hoogte in het enorme skigebied Le Grand Massif, met liftverbindingen naar traditionele dorpjes zoals Samoëns en Sixt. Flaine zelf is een plek waar je ook na het skiën prima een biertje kunt pakken. Het is bovendien ook autovrij.

Flaine bestaat uit drie delen

Flaine is onderverdeeld in drie sectoren: Forêt, Forum en Front de Neige, onderling verbonden door voetgangerspaden en liften. Het ontwerp is zeer functioneel. Je kunt ook in 'Le Hameau de Flaine "overnachten, dat er wat gezelliger uitziet. Chalets in Scandinavische stijl met veel gebruik van hout en subtiele kleuren. Dit past, wat ons betreft, een stuk beter in de bergwereld.

Waarom jij écht mee wil op vakantie naar Flaine

  • Divers skigebied, voor elk niveau
  • Groot aanbod aan lange afdalingen
  • Heel centraal gelegen in het skigebied
  • Dé populairste bestemming van Le Grand Massif

Info Le Grand Massif

Le Grand Massif: gezellig en mooi gebied met veel mogelijkheden

Le Grand Massif is een zeer populair skigebied bij Franse, Nederlandse en Belgische wintersporters. Dit is goed te begrijpen want dit gebied heeft alles waar je als wintersporter naar op zoek bent. Het is relatief sneeuwzeker, groot, je vindt er moderne maar eveneens authentieke dorpen en het is ook nog eens niet zo heel ver weg vanuit de lage landen.

Sneeuwzeker skigebied

Het skigebied Le Grand Massif, met Flaine als grootste en bekendste dorp, ligt in de Franse Haute Savoie, 50 km ten zuiden van Genève. (Dus ook goed te doen voor lang weekend met vliegtuig) Dankzij de geografische ligging in de vooralpen met de Mont Blanc als enorme dam, kun je hier jaarlijks rekenen op goede sneeuwcondities. Doordat de meeste hellingen niet op het zuiden gericht zijn, kun je vaak tot ver in april nog prima skiën! Tenminste als de föhn geen roet in het eten gooit.

Functionele en authentieke dorpen in Le Grand Massif

Dit gebied wordt gevormd door het moderne en functionele skidorp Flaine en door de vier authentieke dorpen Les Carroz, Morillon, Samoëns en Sixt. Le Grand Massif heeft een vriendelijke en gemoedelijke sfeer waar jaarlijks vele toeristen voor terugkomen.

Veel variatie

De langste en meest uitdagende afdalingen vind je in de kom van Flaine, hier is ook het snowpark. La Combe de Gers is dé off-piste kom en de place to be als het goed gesneeuwd heeft. Eén sleeplift geeft toegang tot enorm veel off-piste mogelijkheden met een hoogteverschil tot wel 750 meter! Vergeet je lawinepieps, schep en sonde niet want het is hier echt off-piste. Aan de andere kant van het gebied slingeren de pistes door de bossen met hoogteverschillen tussen de 700 en 2200 meter. Deze kant leent zich prima voor het maken van mooie dagtochten met de hele familie.

top