08 september 2023

Het is natuurlijk ontzettend leuk om de jaarwisseling in België door te brengen. Overdag lekker eten, ’s avonds alleen maar gezelligheid en om twaalf uur met z’n allen de straat op, om te klinken op het nieuwe jaar. Heel leuk, maar heb je er als wintersportfan wel eens aan gedacht om dit feestje in de sneeuw te vieren?!

1. Geen dilemma’s over bij wie je dit jaar oud en nieuw gaat vieren

Zit jij ieder jaar opnieuw in tweestrijd met wie je dit keer oud en nieuw gaat vieren? Niet op skivakantie. Daar ben je gewoon met je eigen jongerengroep, de locals en de rest van de wintertoeristen. Allemaal op straat of in de club, één groot feest!

2. Ook op skivakantie zijn allerlei leuke feestjes te vinden

Blijf je thuis vanwege de leuke feestjes tijdens oud en nieuw? Niet doen, want ook in de wintersportgebieden zijn allerlei gave feestjes te vinden. Vuurwerkshows, livemuziek, dj’s en zelfs feestjes bovenop de berg.

3. Vuurwerk is veel mooier met een wit decor en bergen op de achtergrond

Alles is mooier met een laag sneeuw op de achtergrond. Ook vuurwerk! In België is de kans op sneeuw met oud en nieuw maar (héél) klein. In Oostenrijk op de bergen, heb je 100% sneeuwzekerheid. Met alle kleuren in de lucht lijkt het wel een sprookje!

4. Op de eerste dag van het nieuwe jaar eet jij een fantastisch wintersportgerecht

Maak iedereen thuis maar jaloers! Terwijl zij op een verplichte nieuwjaarsborrel bij opa en oma zitten, werk jij een gigantische Wiener Schnitzel of pannetje Kaiserschmarrn naar binnen. Wat nou goede voornemens met gezond eten: op skivakantie verbrand je al die calorieën toch weer!

5. Geen nare knallers om je oren

Vind jij al die harde knallen ook ellende? Dan ben je in de wintersportgebieden aan het juiste adres. Hier wordt voornamelijk siervuurwerk afgestoken, want die knallers kunnen in sommige hooggelegen dorpen en gebieden nare lawines veroorzaken.

6. Een nieuwjaarsduik in de sneeuw

Op 1 januari duikt iedereen massaal in het water voor een nieuwjaarsduik. Jij niet, jij neemt een duik in de sneeuw. Veel leuker! Of je dat in zwem- of skikleding doet is aan jou! 

7. Je hebt op de eerste dag van het nieuwe jaar geskied

Je hebt niet alleen op de laatste dag van het oude jaar geskied, maar ook op de eerste dag van het nieuwe jaar. Als iedereen thuis ligt bij te komen van een heftige nacht, maak jij de eerste sporen op een vers geprepareerde piste. Er bestaat niks beters dan dat!

8. Geen verplichte familiebezoekjes 

Op 1 januari is het in België traditie om ook de rest van de familie een fijn nieuwjaar te wensen. Niet op skivakantie. Daar werkt de berglucht magisch tegen de vermoeidheid van de nacht ervoor en is de enige verplichting van die dag het maken van de eerste afdalingen in het nieuwe jaar.

9. Hét feest van het jaar, met JONGERENTRAVEL

En last but not least... Je viert het gewoon met een fantastische groep nieuwe vrienden voor het leven. Als dat geen prachtig nieuwjaarscadeau is? 
Feestjes met Jongerentravel zijn al onvergetelijk, maar nieuwjaar met JT... Dat is nog een ander verhaal.

 

Overtuigd en ready to go?! Check ons nieuwjaarsaanbod!NIEUWJAARSAANBOD JT NEXT


top