13 oktober 2021 / Informatief

Wintersport in Oostenrijk

Wintersport in Oostenrijk staat bij vele wintersporters ondertussen op nummer één. Sterker nog, meer dan 50% van de Belgen vertrekt ieder jaar naar Oostenrijk voor hun wintersport. Maar waarom eigenlijk?

Waarom is Oostenrijk zo populair?

Oostenrijk heeft eigenlijk alles voor een geslaagde wintersport. Je vindt hier zowel grote skigebieden met honderden kilometers piste als kleine bergdorpen met nog kleinere skigebieden waar de tijd geen vat op heeft gekregen. De après-ski in Oostenrijk is ongeëvenaard. Nergens in de Alpen is het na een dag skiën zó gezellig als in Oostenrijk. Tel daar de bekende ‘Gemütlichkeit’ en gastvrijheid van de Oostenrijkers zelf bij op en veel Belgen denken niet eens maar na om naar een andere bestemming te gaan.

Modern vs. traditioneel

In Oostenrijk wordt geïnvesteerd, véél geïnversteerd. Veel skigebieden beschikken over de modernste skiliften en ieder jaar worden er weer honderden miljoenen uitgegeven om de wintersporters een optimale vakantie aan te bieden. Ook heeft vrijwel ieder hotel in het hogere segment wel een wellness, waarmee ook de wintersporters die niet de hele dag op de piste staan worden bereikt. Het is knap dat deze vernieuwingen nog niet zoveel vat hebben gekregen op het authentieke karakter van veel Oostenrijkse dorpen, zodat de unieke sfeer op veel plekken behouden is gebleven.

Jongerentravel in Oostenrijk

Het aantal skigebieden, bestemmingen en hotels die Jongerentravel aanbiedt, groeit ook elke winter.  Ook de Belgische jongeren kiezen steeds vaker voor skiën in Oostenrijk, voor een gezellige après-ski en de luxe van verblijf in hotel waar je enkel je voeten onder tafel moet schuiven.


top