Escalona

Regio, land Vlag Spanje Spaanse Pyreneeën, Spanje
8 foto's

Info Escalona

Escalona is een klein dorpje op 11km van Ainsa. Het bevindt zich net voorbij de Frans-Spaanse grens, aan de oostelijke rand van het Nationaal Park Ordesa (Unesco Werelderfgoed). De spectaculaire Añisclo kloof, die ontspringt aan de voet van het Monte Perdido massief, loopt helemaal uit tot aan de ingang van onze camping.  
Het klimaat in de Spaanse Pyreneeën is tijdens de zomermaanden perfect voor berg- en watersporten. Temperaturen kunnen er stijgen tot 30°C maar dankzij de droge berglucht en het frisse canyonwater is deze warmte zeer dragelijk. Omwille van de hoogte kan het ’s nachts wel afkoelen en omdat we in de bergen zitten, is ook een occasionele plensbui inbegrepen.

Waarom jij écht mee wil naar Escalona

  • Zin in adventure, véél outdooractiviteiten, dan is Escalona jouw ding
  • In het hartje van de Pyreneeën
  • Kennismaking met canyoning en survival en andere outdooractiviteiten
  • Altijd met professionele begeleiding
  • Supergezellig kamp en dito sfeer!

Wat te doen in Escalona?

Een gezonde mix van dingen om te doen!

Adventure canyoning

6 foto's

Tijdens deze canyon gaan we springen, rappellen en zelf in een grot kruipen! #explore

Aqualibi canyon

8 foto's

Vandaag proeven we voor het eerst van het canyoning.
Canyoning is een sport waarbij men de loop van een rivier door een kloof volgt. Dit kan al wandelend, klimmend, springend, zwemmend of abseilend! Jullie zullen vast en zeker alle mogelijkheden ontdekken gedurende jullie vakantie! Op het programma staat een hele boel fun!
We gaan namelijk een hele dag glijden, springen, zwemmen in een prachtig diepe kloof. Net als Aqualibi, maar dan in het echt! Vergeet zeker niet te genieten van de prachtige stukjes natuur waarin we ons gaan bevinden!

Highrope & deathride

8 foto's

We vertoeven een volledige dag op verschillende hoogteverschillen met impressionante watervallen waarlangs je kan afdalen.
Het gaat allemaal om de hoogtes vandaag!

Oh ja, afsluiten doen we met een knaller van formaat: dé enige echte deathride!

 

Wild water games

4 foto's

Tijdens de Wild water games gaan we in verschillende teams strijden voor de befaamde Wild Water Trophy. Daarbij voeren we verschillende proeven en opdrachten uit en proberen om zo veel mogelijk punten te halen. De opdrachten gaan van hindernissenparcours over en rond het water tot denkproeven. Sommige opdrachten worden individueel uitgevoerd en andere juist in team. Welk team zal de befaamde Wild Water Trophy in ontvangst mogen nemen? THE GAME IS ON!

Movie Night

3 foto's

Vanavond gaan we het met z'n allen super gezellig maken! We nemen er onze slaapzak en kussens bij en genieten van een openluchtcinema! De film? die kiezen jullie zelf!

 

Star watching

2 foto's

Cozy night! We trekken met z'n allen naar de rivier om er te kijken naar de sterren.  Gezelligheid troef!

Costume party

4 foto's

Hoe creatief ben jij? haal al je troeven uit de kast en schitter op onze costume party in onze party hut! Word jij de ster van de avond? the game is on!

Initiatie touw & canyoningtechnieken

5 foto's

We leren alles wat nodig is om de volgende dagen op een goede en veilige manier door de canyons te gaan en de andere avontuurlijke activiteiten uit te voeren.
In het eerste deel laten we je kennismaken met al het technisch materiaal en hoe je dit op een veilige manier leert gebruiken.
Daarna leren we hoe je op de juiste manier moet rappellen (abseilen) en springen. We passen dit ook meteen toe in de praktijk, waardoor iedereen al leert hoe een waterval af te dalen en te springen van een rots.
Na deze dag heeft iedereen alles al eens geproefd en ingeoefend om aan het echte werk te beginnen! Ready? Go!

top