min. 328m
max. 1327m
Hoogte
42km
24km 13km 5km
Totaal pistes
16 Liften
Ja Snowpark

Info Slovenië-Maribor

Hét beste skigebied van Slovenië

Op je ski’s vrijwel in de stad eindigen. Dat kan in het wintersportgebied Mariborsko Pohorje, bij de stad Maribor in het noordoosten van Slovenië. In totaal ligt er in de heuvels bij Maribor / Pohorje 42 kilometer piste. 23,5 kilometer daarvan is blauw, 13 kilometer rood en 5 kilometer zwarte piste. Het wintersportgebied is 1327 meter hoog en eindigt op 325 meter hoogte. Dat betekent lange afdalingen en voldoende uitdagingen! Ideaal voor beginnende en half-gevorderde skiërs/snowboarders!

Maribor werd in 2000 ook gekroond met Alpine stad van het jaar. De pistes in het gebied worden dan ook geweldig onderhouden en zijn sneeuwzeker, vandaar dat het zo'n populair skigebied is geworden! De nabijheid van de grote stad Maribor maakt het skicentrum nog extra interessant, ook na het skiën!  Langs de piste zijn er ook verschillende gelegenheden om iets te eten en te drinken.

Dankzij de ligging zijn de winters hier vaak wit en voor nood zijn er sneeuwkanonnen.

Langs de piste zijn verschillende gelegenheden om iets te eten en te drinken. De meeste vind je in het dal in Pohorje. Het is daar dat wij verblijven.

Waarom jij écht mee wil op vakantie naar Slovenië-Maribor

  • Al skiënd tot het dorp!
  • Geweldige ligging naast de piste
  • Eén van de beste skigebieden in Oost-Europa
  • Sneeuwzekerheid
  • Ideaal voor beginners en halfgevorderden
  • Budgetvriendelijke skivakantie

Info Mariborsko Pohorje

Maribor werd in 2000 ook gekroond met Alpine stad van het jaar.
Het skigebied Maribor Pohorje net boven Maribor, is met 42 km pistes het grootste skigebied in Slovenië en de wintersport mogelijkheden zijn vanzelfsprekend divers. Hier worden jaarlijks de Alpine World Cup wedstrijd van de vrouwen in de slalom en reuzenslalom gehouden en uitgezonden.

Het skigebied Mariborsko Pohorje is met 41,5 pistekilometer en 22 liften het grootste wintersportcentrum van Slovenië.
Het gebied is ca. 250 ha groot en biedt 13 blauwe, 9 rode en 3 zwarte pistes. Direct voor de stad Maribor ligt het skigebied.
Het hoogste punt van het skigebied is op 1.321 m gelegen en met dank aan het droge klimaat is de sneeuw van echte powder-kwaliteit. Mocht het ooit gebeuren dat de neerslag tegenvalt, dan kan 95% van de pistes kunstmatig besneeuwd worden. Daarom biedt het skigebied 100 dagen sneeuwgarantie in het seizoen!
Het seizoen start half december en eindigt einde maart.

Het skigebied is erg geschikt voor beginners en halfgevorderde skiërs en snowboarders, met dank aan de vele makkelijke pistes voor beginners. Voor gevorderden die een  uitdaging zoeken is er een FIS-slalomafdaling en een niet geprepareerde skiroute Jonatan die onder de gondelbaan Pohorska Vzpenjaca verloopt.

top