min. 2823m
max. 1350m
Hoogte
400km
20km 76km 220km 84km
Totaal pistes
63 Liften
Ja Snowpark

Info Sauze d'Oulx

De parel van Italië!

Sauze d'Oulx, de parel van Italië als het aankomt op plezier op de pistes te combineren met plezier naast de pistes. Door z'n ligging in het Italiaanse uiteinde van het grote skigebied Via Lattea (400km pistes!) en net op de grens van Italië met Frankrijk, spreek je hier van een geweldige sneeuwzekerheid het ganse winterseizoen door en een gemakkelijke bereikbaarheid vanaf België. De afgelopen jaren heeft dit levendige dorp dus ook bij iedere moderne wintersporter enorm aan populariteit gewonnen. De combinatie van een uitgestrekt skigebied, Italiaanse après-ski en een gunstige prijs-kwaliteitverhouding zijn de drie grote troeven van deze bestemming.

Gunstige en zonnige ligging

Zonovergoten door z'n ligging op 1500m op een zonnig plateau. Daarnaast ook dé ideale uitvalsbasis om het skigebied Via Lattea te gaan ontdekken door de diverse pistes en liften die beginnen en eindigen in het dorp. Ondanks dat er ook blauwe dalafdalingen zijn is het gedeelte van het skigebied rondom Sauze d'Oulx het ideale domein voor mensen die net iets meer uitdaging zoeken.

La dolce vita!

Sauze d'Oulx komt pas echt tot leven als de liften sluiten met een enorme keuze aan bars, restaurants en clubs met live muziek en bekende dj's. Veel uitbaters van clubs op Ibiza strijken hier ieder jaar neer tijdens de winter. Dit alles maakt Sauze d'Oulx een uitstekende bestemming voor groepsreizen of vriendenclubs. Sauze d'oulx heeft een groter aanbod aan bars, clubs en restaurants dan menig wintersport dorpen in Oostenrijk of Frankrijk. Je vraagt je natuurlijk af waarom? Après-ski is toch alleen in Oostenrijk en Val Thorens te vinden? Niet dus! Sauze d'Oulx heeft zowel leuke barretjes aan de pistes als kroegen en clubs voor het avond- en het betere nachtwerk. Vergeet daarbij niet het Italiaanse eten & drinken. Het is heerlijk om een keer naar een goede wijnbar te gaan met antipasti hapjes om de volgende dag weer lekker halve liters tijdens de après-ski te drinken.

Waarom jij écht mee wil naar Sauze d'Oulx

  • Skiën in Italië en Frankrijk
  • Uitstekende variatie in pistes (300km) 
  • Ook 1 dag Montgenèvre (100km)
  • Geweldige mogelijkheden voor tochten

Info Via Lattea

Immens skigebied op de grens van Frankrijk en Italië Het skigebied wat wij in volksmond Via Lattea noemen ligt op de grens van de Piemonte in Italië en de Alpes du Sud in Frankrijk. Het complete gebied heet eigenlijk Via Lattea Internationaal en bestaat uit de twee grote deelgebieden Via Lattea (Sestrière, Sauze d'Oulx, Sansicario Torinese en Pragelato) en Monti della Luna (Montgenèvre en Claviere). Voor iedereen Dit grote gebied is geschikt voor echt elke skiër of boarder. Je vindt hier zeer eenvoudige pistes voor beginners tot serieus steile zwarte lijnen. Ook off-piste is hier genoeg te doen als je de weg weet, vooral als er een retour d'est is langsgekomen. Eenvoudig in Frankrijk pittiger in Italië Aan beide kanten van de grens vind je voldoende pistes voor iedereen. Maar over het algemeen kunnen we stellen dat de pistes in Italië iets pittiger zijn met veel rode muren ook zijn de liften hier niet altijd even modern/makkelijk. Rond Montgenèvre is het allemaal iets vriendelijker en minder steil, en hier zijn de liften ook wat beter aan beginners aangepast. Sneeuwzeker Via Lattea bevindt zich op de grens van Italië en Frankrijk, en hiermee ook op een meteorologische grens. Door de grootte van dit gebied is er altijd veel sneeuw te vinden. Als er weinig sneeuw in Sestrière ligt, kun je altijd makkelijk uitwijken naar Montgenèvre, of andersom. Bij een retour d'est kan het zijn dat er een waterig zonnetje boven Montgenèvre schijnt, terwijl het in Sestrière met decimeters tegelijk sneeuwt.

Reisaanbod Sauze d'Oulx, maak je keuze

top