min. 1430m
max. 2750m
Hoogte
160km
20km 55km 70km 15km
Totaal pistes
31 Liften
Ja Snowpark

Info Valmeinier

Alles op wandelafstand

Valmeinier is opgesplitst in twee dorpen: Valmeinier 1500 en Valmeinier 1800. Qua dorp en keuze aan accommodaties steekt Valmeinier 1800 er echter bovenuit. Centraal ligt de ‘Place des Neiges’ waar tal van winkels, snackbars, restaurants, bars en een discotheek te ontdekken zijn op wandelafstand van elkaar. Het dorp straalt een leuke sfeer uit en biedt tal van mogelijkheden op het vlak van entertainment. Een kleinschaligere bestemming waar alle voorzieningen aanwezig zijn om een aangename wintersportweek door te brengen en dat allemaal voor een gunstige prijs.

Lokale producten

In de zomer lopen de koeien op de akkers waar je 's winters naar beneden knalt. Dit betekent dat je in Valmeinier geweldige Alpenproducten kan vinden zoals de beroemde en overheerlijke Beaufort kaas, Reblochon en geweldig vlees. Het beste lokale product is en blijft natuurlijk génépi, een traditionele kruidenlikeur, ideaal om op te warmen na een dag skiën.

Waarom jij écht mee wil naar Valmeinier

  • Wondermooi skiparadijs verdeeld over 3 dalen
  • Het dorp bevindt zich in het midden van het skigebied
  • Charmante houten chalets en appart, bij de piste      
  • Funpark, voor alle niveaus, op 2200m hoogte
  • Zonovergeten terrasjes en après-ski in het hart van het dorp

Info Galibier-Thabor

Aangenaam en uitgestrekt skigebied

Vlak boven de Maurienne vallei en aan de voet van de beroemde Col du Galibier liggen de dorpen Valloire en Valmeinier. Tussen de dorpen ligt een middelgroot skigebied verdeeld over drie bergkammen; Le Crey du Quart, La Setaz en Le Gros Crey. Ruim driekwart van de pistes ligt bij Valloire en bijna 70 procent van de pistes ligt boven 2000 meter.

Veel rood en blauw

Le Gros Crey ligt in het gebied van Valmeinier en is met bijna 2600 meter het hoogste punt van het skigebied. Ruim driekwart van de pistes ligt bij Valloire. Het gebied kent voornamelijk rode en blauwe pistes. De off-piste mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en Valloire is beroemd startpunt bij toerskiërs.

Tochten

Natuurlijk kan dit gebied qua pistekilometers niet concurreren met de grootste namen in Frankrijk, maar dat is misschien maar goed ook. Hierdoor is het gebied rustig en authentiek gebleven. Toch is het door de ligging op drie verschillende bergen een ruim en afwisselend gebied waar je prima tochten kunt maken.

Uitgaan in Valmeinier

Op stap gaan en je helemaal uitleven

  • Gezelligheid troef!
  • Heerlijke zonneterrassen met een tof deuntje
  • talrijke bars
1 Foto

Valmeinier is een overzichtelijk plaatsje, waar kwaliteit belangrijker is dan grootte. Na het skiën, nodigen talrijke zonneterrassen en cafés uit tot après-ski. ’s Avonds heb je de keuze uit diverse bars, restaurants, bioscopen en een discotheek. Verder zijn er een openluchtschaatsbaan, verschillende winterwandelwegen rond het dorp, een bowlingbaan, begeleide sneeuwschoenwandelingen met gids, een rodelbaan, paragliding en ijsklimmen. En voor wie helemaal niet genoeg kan krijgen van het skiën vindt twee keer per week nog nachtskiën plaats (seizoensafhankelijk).

Reisaanbod Valmeinier

top