min. 1350m
max. 2823m
Hoogte
400km
20km 76km 220km 84km
Totaal pistes
63 Liften
Ja Snowpark

Info Sestrière

Groot wintersportdorp op 2000m

Sestrière is een relatief groot wintersportdorp opgebouwd uit zowel mooie authentieke chalets als functionele hoogbouw. Het dorp ligt op 2000 meter op de gelijknamige bergcol. Ondanks dat het relatief groot is, wil dit niet zeggen dat je grote afstanden moet lopen, onze accommodaties liggen namelijk dicht aan de piste! Vanuit het dorp Sestrière heb je een zeer uitgebreide keuze aan voornamelijk rode pistes. Deze pistes worden bedient door snelle en moderne liften.

Ideale ligging voor een sneeuwzekere wintersportvakantie

Sestrière is door haar ligging de ideale plek om mooie tochten in Via Lattea te beginnen. De hoogte maakt dat de sneeuw hier niet snel wegsmelt. Dankzij de retour d’est sneeuwt het hier vaak al veel in het najaar. In de winters sneeuwt het hier minder vaak en heb je lekker veel zon, maar als het sneeuwt gaat het bijna altijd over meters verse sneeuw!

Italiaans dorp met internationale bekendheid

Sestrière heeft internationale bekendheid verworven door het organiseren van de alpineski onderdelen tijdens Olympische Winterspelen 2006. Het dorp ligt op een hoogte van 2035 meter en beschikt over een skigebied van bijna 400 kilometer aan skipistes. Iedere skiër kan hier uit de voeten. Oefenweides in het dorp, off-piste tracks en brede pistes om op te carven, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een skitocht naar het Franse deel van Via Lattea, waar La Thuile ligt, behoort ook tot de mogelijkheden. Na afloop van de wintersportdag dompel je je onder in de, voor Italiaanse begrippen, gezellige après-ski. Andere dorpen in skigebied Via Lattea zijn Sauze d'Oulx, Cesana en Claviere. 

Waarom jij écht mee wil naar Sestrière

  • In het middelpunt van het skigebied
  • Erg budgetvriendelijk skigebied
  • Op 2000m hoogte, dus sneeuwzeker
  • Pistes voor alle niveaus
  • Snelle en moderne liften

Info Via Lattea

Gigantisch skigebied net op de grens van Italië met Frankrijk

Een skigebied dat reikt van 1350m tot 2823m en de skigebieden Montgenèvre (Frankrijk), Mont de la Lune (Italië) en Sestrière (Italië) met elkaar verbindt dmv. meer dan 400km pistes!

Sneeuwzeker

Via Lattea bevindt zich op de grens van Italië en Frankrijk, en hiermee ook op een belangrijke meteorologische grens. Het ganse winterseizoen door kan men hier spreken van een goede sneeuwzekerheid. Daarnaast heb je in dit uigestrekte skigebied de ruimte om uit te wijken naar andere gedeeltes van het skigebied indien de sneeuw het even laat afweten in één gedeelte. Zo kan je bvb. als er weinig sneeuw ligt in Sestrière, altijd gemakkelijk uitwijken naar Sauze d'Oulx, of andersom. Bij een retour d'est kan het zijn dat er een waterig zonnetje boven Montgenèvre schijnt, terwijl het in Sestrière met decimeters tegelijk sneeuwt.

Voor alle niveaus

Dit grote gebied is geschikt voor echt elke skiër of boarder. Je vindt hier zeer eenvoudige pistes voor beginners tot serieus steile zwarte lijnen. Ook off-piste is hier genoeg te doen als je de weg weet, of als een retour d'est is langsgekomen. Het is bijzonder dat dit gebied niet populairder is bij de wintersporter uit de Benelux, want via de Frèjus-tunnel zit je hier zo.

Eten en drinken

Opzoek naar lekker eten? Dan zit je helemaal gebakken in het Italiaanse gedeelte van het skigebied! Het eten is gemiddeld goedkoper dan in Frankrijk of Oostenrijk, de koffie beter en de pizza's lekkerder. Je vindt hier een overvloed aan leuke en authentieke adresjes, zowel op als naast de pistes.

Uitgaan in Sestrière

Op stap gaan en je helemaal uitleven

3 foto's
Après-ski in Sestrière

De bekendste après-ski bar in Sestrière is de GFC. Deze après-ski bar ligt op een droomlocatie onderaan de piste! Je kan vanaf je hotel lopend naar de bar dus ook de niet skiërs en beginners kunnen hier prima terecht. De GFC is een bar die snapt wat après-ski inhoudt. Zo worden er altijd wel leuke events en feestjes georganiseerd, zodat je ook hier verzekerd bent van het leukste feestje in de Alpen!

Naast de GFC zijn er ook nog andere gezellige barretjes en clubs. Zo kan je in de avond prima terecht bij de Kovo of de Tabata. Een mooie loungebar en een onvervalste Italiaanse club waar men tot in de vroege uurtjes kan doorgaan!

Reisaanbod Sestrière

reviewScore 8,0
Vlag Italië Sestrière | Via Lattea | Italië
  • Verblijf in half-pension
  • Direct aan het centrum
  • Op slecht 300m van de piste
  • Hotelkamers voor 2,3,4 personen
  • Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
Deze reis is volzet
top