min. 1350m
max. 2823m
Hoogte
400km
20km 76km 220km 84km
Totaal pistes
63 Liften
Ja Snowpark

Info Sauze d'Oulx

De parel van Italië!

Sauze d'Oulx, de parel van Italië als het aankomt om plezier op de pistes te combineren met plezier naast de pistes. Door z'n ligging in het Italiaanse uiteinde van het grote skigebied Via Lattea (400km pistes!) en net op de grens van Italië met Frankrijk, spreek je hier van een geweldige sneeuwzekerheid het ganse winterseizoen door en een gemakkelijke bereikbaarheid vanaf België. De afgelopen jaren heeft dit levendige dorp dus ook bij iedere moderne wintersporter enorm aan populariteit gewonnen. De combinatie van een uitgestrekt skigebied, Italiaanse après-ski en een gunstige prijs-kwaliteitverhouding zijn de drie grote troeven van deze bestemming.

Gunstige en zonnige ligging

Zonovergoten door z'n ligging op 1500m hoogte op een zonnig plateau. Daarnaast ook dé ideale uitvalsbasis om het skigebied Via Lattea te gaan ontdekken door de diverse pistes en liften die beginnen en eindigen in het dorp. Ondanks dat er ook blauwe dalafdalingen zijn is het gedeelte van het skigebied rondom Sauze d'Oulx het ideale domein voor mensen die net iets meer uitdaging zoeken.

La dolce vita!

Sauze d'Oulx komt pas echt tot leven als de liften sluiten met een enorme keuze aan bars, restaurants en clubs met live muziek en bekende dj's. Veel uitbaters van clubs op Ibiza strijken hier ieder jaar neer tijdens de winter. Dit alles maakt Sauze d'Oulx een uitstekende bestemming voor groepsreizen of vriendenclubs. Sauze d'oulx heeft een groter aanbod aan bars, clubs en restaurants dan menig wintersport dorpen in Oostenrijk of Frankrijk. Je vraagt je natuurlijk af waarom? Après-ski is toch alleen in Oostenrijk en Val Thorens te vinden? Niet dus! Sauze d'Oulx heeft zowel leuke barretjes aan de pistes als kroegen en clubs voor het avond- en het betere nachtwerk. Vergeet daarbij niet het Italiaanse eten & drinken. Het is heerlijk om een keer naar een goede wijnbar te gaan met antipasti hapjes om de volgende dag weer lekker halve liters tijdens de après-ski te drinken.

Waarom jij écht mee wil naar Sauze d'Oulx

 • Skiën in Italië en Frankrijk
 • Uitstekende variatie in pistes (300km) 
 • Ook 1 dag Montgenèvre (100km)
 • Geweldige mogelijkheden voor tochten

Info Via Lattea

Gigantisch skigebied net op de grens van Italië met Frankrijk

Een skigebied dat reikt van 1350m tot 2823m en de skigebieden Montgenèvre (Frankrijk), Mont de la Lune (Italië) en Sestrière (Italië) met elkaar verbindt dmv. meer dan 400km pistes!

Sneeuwzeker

Via Lattea bevindt zich op de grens van Italië en Frankrijk, en hiermee ook op een belangrijke meteorologische grens. Het ganse winterseizoen door kan men hier spreken van een goede sneeuwzekerheid. Daarnaast heb je in dit uigestrekte skigebied de ruimte om uit te wijken naar andere gedeeltes van het skigebied indien de sneeuw het even laat afweten in één gedeelte. Zo kan je bvb. als er weinig sneeuw ligt in Sestrière, altijd gemakkelijk uitwijken naar Sauze d'Oulx, of andersom. Bij een retour d'est kan het zijn dat er een waterig zonnetje boven Montgenèvre schijnt, terwijl het in Sestrière met decimeters tegelijk sneeuwt.

Voor alle niveaus

Dit grote gebied is geschikt voor echt elke skiër of boarder. Je vindt hier zeer eenvoudige pistes voor beginners tot serieus steile zwarte lijnen. Ook off-piste is hier genoeg te doen als je de weg weet, of als een retour d'est is langsgekomen. Het is bijzonder dat dit gebied niet populairder is bij de wintersporter uit de Benelux, want via de Frèjus-tunnel zit je hier zo.

Eten en drinken

Opzoek naar lekker eten? Dan zit je helemaal gebakken in het Italiaanse gedeelte van het skigebied! Het eten is gemiddeld goedkoper dan in Frankrijk of Oostenrijk, de koffie beter en de pizza's lekkerder. Je vindt hier een overvloed aan leuke en authentieke adresjes, zowel op als naast de pistes.

Uitgaan in Sauze d'Oulx

Op stap gaan en je helemaal uitleven

 

 • toffe après-ski barretjes op en aan de piste 
 • groot aantal bars, clubs en restaurants in het centrum  
 • heerlijk Italiaans eten en drinken + betaalbaar!  
 • Après-ski enkel in Oostenrijk? NIET dus! 

 

7 foto's

Sauze d’Oulx komt gezellig tot leven als de liften sluiten met een ruime keuze aan bars, restaurants en clubs met live muziek en bekende dj’s. Dit alles maakt van Sauze d’Oulx een uitstekende bestemming voor onze jongerenreizen. 

Italië staat bekend om zijn heerlijk eten en drinken. Ook in Sauze d'Oulx is een heerlijk betaalbaar aanbod te vinden.

Reisaanbod Sauze d'Oulx

reviewScore 7,1
Vlag Italië Sauze d'Oulx | Via Lattea | Italië
 • Op 150m van de pistes van Via Lattea
 • Pal in het centrum van Sauze d'Oulx
 • Eenvoudige maar comfortabele appartementen van 3 tot 7 pers.
 • Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
Deze reis is volzet
top