09 november 2021 / Informatief

Update van 05/02/22

Winter 2021-2022

De winter staat voor de deur én onze buitenlandse skireizen werden naar goede gewoonte weer massaal geboekt! Toch is het geen overbodige luxe om de steeds veranderende coronamaatregelen goed op te volgen. Om die reden bundelt Jongerentravel voor jullie de laatste belangrijke updates voor Oostenrijk en Frankrijk. 

Oostenrijk

Covid-maatregelen - VOOR BINNENKOMST IN OOSTENRIJK

Regels binnenkomst in Oostenrijk

 • Reizigers 18+, bewijs van boosterdosis en een negatief PCR-testresultaat (maximaal 48 uur). 

 • Kinderen jonger dan 12 jaar zijn vrijgesteld van de verplichting om bewijs van een COVID-test, een bewijs van vaccinatie of herstel van infectie bij zich te hebben.

 • Voor tieners geboren vóór 1 september 2006, is de 2G-regel (dubbele vaccinatie) en PCR-test of booster) van toepassing. Tieners geboren na deze datum kunnen de eerste PCR test van hun Holiday Ninja Pass gebruiken om Oostenrijk binnen te komen.  (Heb je je boosterprik gehaald, dan val je onder regel 18+)

 • Reis je met een herstelcertificaat: Reizigers die genezen zijn van Covid-19 in de laatste 90 dagen voorafgaand aan hun reis, zijn vrijgesteld zijn van de extra PCR test, op voorwaarde dat ze het Formulier I, ingevuld door een arts, kunnen voorleggen, en aan volgende voorwaarden voldoen: minstens 14 dagen zijn verstreken sinds het begin van de symptomen, minstens 48 uur zijn verstreken sinds de laatste symptomen.

OPGELET: Voor Jongerentravel hebben ALLE reizigers een PCR-test nodig, max. 48 uur oud!  (zie Covid-maatregelen Jongerentravel, behalve als je herstelcertificaat niet ouder is dan 3 maanden)


Covid-maatregelen - TIJDENS DE REIS / IN OOSTENRIJK

Vanaf 19 februari is in de gastronomie en het toerisme de 3G-regel van toepassing in plaats van de 2G-regel (PCR-test niet ouder dan 48 uur. Indien geen PCR-test beschikbaar is, kan men ook een antigeentest voorleggen die maximaal 24 uur geldig is).

De geldigheid van een dubbele vaccinatie is 180 dagen. Uitgezonderd personen jonger dan 18 jaar, voor wie de tweede vaccinatie 210 dagen geldig is. De booster blijft nog wel 270 dagen geldig. Kinderen in de schoolgaande leeftijd die dubbel gevaccineerd zijn, kunnen, als hun tweede vaccinatie meer dan 210 dagen geleden is, gebruik maken van de reguliere tests van de zogenaamde "Holiday Ninja Pass". Voor kinderen die niet meer onder de vrijstelling van de "Holiday Ninja Pass" vallen, gelden dezelfde regels als voor volwassenen. Let op: De tweede of derde prik is in Oostenrijk geldig vanaf de dag van inenting.

Conclusie: beschik je over een geldig herstelattest (6 maanden geldig) of een geldig vaccinatieattest (geldig 180 dagen voor +18 jaar en 210 dagen voor -18 jaar, dan heb je toegang tot alle (openbare) plaatsen.

Andere maatregelen Oostenrijk
Het dragen van een FFP2-masker is op vele plaatsen verplicht: winkels, gesloten skiliften, ...
(chirurgische maskers of andere mondmaskers worden NIET aanvaard.)
Restaurants en cafés moeten sluiten om 00u00.  (vanaf 19 febr.'21)
Après-skibars en nachtclubs zijn gesloten.Frankrijk

In Frankrijk is men ook overgeschakeld op de G2-regel: gevaccineerd of hersteld.
Volgende maatregelen zijn van kracht in Frankrijk. vanaf 15/02/22.

Jongeren tussen 12 jaar en 2 maanden tot en met 15 jaar moeten in bezit zijn van:

een volledige vaccinatiecyclus (2 vaccinaties)
of
negatieve PCR-test of antigeentest
of
een officieel herstelcertificaat van meer dan 11 dagen en minder dan 6 maanden oud.

Jongeren van 16 / 17 jaar moeten in bezit zijn van:

een volledige vaccinatiecyclus (2 vaccinaties), de boosterprik is NIET verplicht
of
negatieve PCR-test of antigeentest
of
een officieel herstelcertificaat, van meer dan 11 dagen en minder dan 6 maanden oud.

Vanaf 18 jaar + 1 maand

moeten beschikken over de volledige vaccinatiecyclus (3 prikken). De boosterprik is dus verplicht, minder dan 4 maanden oud.
of
een officieel herstelcertificaat, van meer dan 11 dagen en minder dan 6 maanden oud

Verklaring op eer

Ongeacht vanwaar je vertrekt, België, Nederland of Frankrijk, je moet ten allen tijde een ingevulde en
afgedrukte verklaring op eer op zak hebben en kunnen tonen indien gevraagd wanneer je naar Frankrijk reist. Je verklaart hiermee dat je geen coronasymptomen vertoont en geen contact hebt gehad met een besmet persoon. Download hier het document

Reizigers naar het buitenland, waaronder reizigers via Jongerentravel, moeten steeds de wetgeving van hun bestemming volgen. Het is mogelijk dat landen hun regels verstrengen bij een stijging van de besmettingen. Wij zullen de komende weken eventuele wijzigingen communiceren, zo streven wij steeds naar een zorgeloze vakantie in een veilige omgeving!

Meer weten over de boosterprik?

Nu ook mogelijk voor jongeren vanaf 12 jaar, met toestemming van de ouders. Zie website Agentschap Zorg & Gezondheid

Reizigers naar het buitenland, waaronder reizigers via Jongerentravel, moeten steeds de wetgeving van hun bestemming volgen. Het is mogelijk dat landen hun regels verstrengen bij een stijging van de besmettingen. Wij zullen de komende weken eventuele wijzigingen communiceren, zo streven wij steeds naar een zorgeloze vakantie in een veilige omgeving!

 

Maatregelen Jongerentravel

Safe-reizen is en blijft onze absolute prioriteit.  Om die reden heeft Jongerentravel 3 extra maatregelen voorzien. Lees deze grondig na, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 1. PCR-test - max. 48 uur oud

Alle reizigers, monitoren en medewerkers van Jongerentravel moeten een PCR-test laten afnemen, maximum 48 uur voor vertrek (uitgezonderd als je reist met een herstelattest van max. 3 maanden oud). 
Heb je al een boosterprik ontvangen, dan is een officiële antigeentest ook toegestaan.


2. Sneltest - dag van vertrek

Alle reizigers, monitoren en medewerkers van Jongerentravel moeten een zelftest thuis doen op de dag van vertrek en deze negatieve zelftest meenemen naar de vertrekplaats. Dit gaat over een zelftest die je in de apotheek of in de supermarkt kan kopen. De monitoren zullen deze testen controleren alvorens er wordt opgestapt. (uitgezonderd als je reist met een herstelattest, van max. 3 maanden oud)


3. Maatregelen Jongerentravel & Jongerentravel-reizigers

JONGERENTRAVEL

 • Geen activiteiten met andere groepen. Wij blijven binnen onze eigen groep/eigen JT- bubbel..

 • Een alternatief Covid-proof avondprogramma, maar even onvergetelijk

 • Geen uitgaan of party’s. Enkel in ons eigen verblijf voorzien we hiervoor de mogelijkheid!


JIJ / ONZE REIZIGERS

Je reist met een groep. Samen willen wij Covid-negatief blijven.  Dit is iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid.  Samen kunnen we dit!

Wat verwachten we van jou?

 • Probeer min. 1,5m afstand houden (niet-Jongerentravel), anders draag je je mondmasker

 • Ontsmet regelmatig je handen

 • Draag je mondmasker correct en wanneer dit moet

 • Vermijd contact met andere reizigers (niet-Jongerentravel)

 • Geef de voorkeur aan buitenruimtes ipv binnen te zitten (het uitzicht op het terras is ook zovéél mooier!)

Covid of niet, we maken er een zalige winter van!

 


top