min. 670m
max. 2025m
Hoogte
113km
16km 30km 54km 13km
Totaal pistes
45 Liften
Ja Snowpark

Info Oberau / Wildschönau

Oberau: gezellig dorp met centrale ligging in het dal

Het dorp Oberau ligt in een prachtige, bosrijke omgeving. Het ligt op 936 meter hoogte in het Oostenrijkse Tirol.  Dankzij de centrale ligging in het Wildschönaudal is Oberau een prima uitvalsbasis in Wildschöna. Het ideale uitgangspunt voor een heerlijke wintersportvakantie in het mooie skigebied van Ski Juwel!

Ook 's avonds hoef je niet binnen te blijven.  Je kan er 's avonds rodelen of avondskiën op een verlichte piste

Ski Juwel in cijfers
 • 109 kilometer pistes van verschillende niveaus (26 km blauw, 54 km rood, 13 km zwart), 326 hectare pisteoppervlakte
 • 45 liften: 9 gondels, 7 stoeltjesliften, 29 sleepliften
 • 3 snowparks: Family Park Schatzberg, Wiedersbergerhorn, Race’n’Boarder Arena
 • Hoogste berg in het Ski Juwel: Wiedersbergerhorn Alpbach, hoogte 2.128 m
 • 25 skihutten
 • langste afdaling in het skigebied 7 kilometer van de Schatzberg naar Auffach
 • 16 km skiroutes
 • 85% besneeuwde en geprepareerde pistes

Het skigebied in Alpbachtal en Wildschönau staat garant voor een ontspannen vakantie in één van de Top 10 skigebieden in het Tiroolse Unterland.

Waarom jij écht mee wil naar Oberau / Wildschönau

 • Gezellig dorp  op 936m hoogte
 • In het hart van Wildschönau
 • ideaal uitgangspunt voor het skigebied Ski Juwel
 • Skigebied voor alle niveaus

Info Ski Juwel

Ski Juwel Alpbachtal - Wildschönau: groot en toch authentiek skigebied

Het skigebied van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau In het skigebied kan je lekker actief bezig zijn en tevens heerlijk ontspannen vakantie vieren in het hart van de Kitzbühler Alpen. Sinds de twee skigebieden met elkaar zijn verbonden, behoort het gebied tot de Top 10 van skigebieden in Tirol.

Het Ski Juwel bestaat uit 113 km pistes en 45 liften en gaat tot 2025 meter hoogte. De pistes in Alpbachtal en in de Wildschönau completeren elkaar optimaal en bieden voor elk wat wils. Met één enkele skipas krijgt men toegang tot alle pistes in het gebied.
Tussen het skiën door kan men uitrusten in één van de rustieke hutten in het Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Verbinding Wildschönau en Alpbachtal

In 2012 werden de losse skigebieden van Wildschönau en het Alpbachtal samengevoegd tot Ski Juwel. Vaak voelt het behoorlijk onnatuurlijk aan wanneer skigebieden met elkaar verbonden worden en lijkt het alleen maar om marketingtechnische reden gedaan te zijn. Dat is bij Ski Juwel niet alleen maar het geval, hier lijkt het alsof de verbinding er altijd al is geweest.

Weinig wachttijden

Dat het gebied is omringd door zeer populaire skigebieden is in Ski Juwel niet te merken. Zelfs in het hoogseizoen zijn er relatief weinig wachttijden. Zelfs de drukte 's morgens bij het dalstation in Auffach is goed te overzien dankzij prima liften.

Gevarieerd skigebied

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is voor zowel beginners als gevorderden geschikt. Boven bij de Wiedersbergerhornbahn moeten beginners zichzelf niet af laten schrikken door de rode pistes op de pistekaart. Ze zijn allemaal vrij makkelijk en erg breed waardoor je genoeg ruimte hebt om in alle rust je lijn naar beneden te zoeken.

Gevorderden hebben vooral plezier van een aantal pittige pistes in het Alpbachtal-deel. De dalafdaling naar Inneralpbach is een lange uitdagende piste. Daarnaast zijn de rode 2 en de acht kilometer lange Baumgartenroute een uitdaging voor de avonturiers.

Reisaanbod Oberau / Wildschönau, maak je keuze

top