min. 2823m
max. 1350m
Hoogte
400km
20km 76km 220km 84km
Totaal pistes
63 Liften
Ja Snowpark

Info Sestrière

Groot wintersportdorp op 2000m

Sestrière is een relatief groot wintersportdorp opgebouwd uit zowel mooie authentieke chalets als functionele hoogbouw. Het dorp ligt op 2000 meter op de gelijknamige bergcol. Ondanks dat het relatief groot is, wil dit niet zeggen dat je grote afstanden moet lopen, onze accommodaties liggen namelijk dicht aan de piste! Vanuit het dorp Sestrière heb je een zeer uitgebreide keuze aan voornamelijk rode pistes. Deze pistes worden bedient door snelle en moderne liften.

Ideale ligging voor een sneeuwzekere wintersportvakantie

Sestrière is door haar ligging de ideale plek om mooie tochten in Via Lattea te beginnen. De hoogte maakt dat de sneeuw hier niet snel wegsmelt. Dankzij de retour d’est sneeuwt het hier vaak al veel in het najaar. In de winters sneeuwt het hier minder vaak en heb je lekker veel zon, maar als het sneeuwt gaat het bijna altijd over meters verse sneeuw!

Italiaans dorp met internationale bekendheid

Sestrière heeft internationale bekendheid verworven door het organiseren van de alpineski onderdelen tijdens Olympische Winterspelen 2006. Het dorp ligt op een hoogte van 2035 meter en beschikt over een skigebied van bijna 400 kilometer aan skipistes. Iedere skiër kan hier uit de voeten. Oefenweides in het dorp, off-piste tracks en brede pistes om op te carven, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een skitocht naar het Franse deel van Via Lattea, waar La Thuile ligt, behoort ook tot de mogelijkheden. Na afloop van de wintersportdag dompel je je onder in de, voor Italiaanse begrippen, gezellige après-ski. Andere dorpen in skigebied Via Lattea zijn Sauze d'Oulx, Cesana en Claviere. 

Waarom jij écht mee wil naar Sestrière

  • In het middelpunt van het skigebied
  • Erg budgetvriendelijk skigebied
  • Op 2000m hoogte, dus sneeuwzeker
  • Pistes voor alle niveaus
  • Snelle en moderne liften

Info Via Lattea

Immens skigebied op de grens van Frankrijk en Italië Het skigebied wat wij in volksmond Via Lattea noemen ligt op de grens van de Piemonte in Italië en de Alpes du Sud in Frankrijk. Het complete gebied heet eigenlijk Via Lattea Internationaal en bestaat uit de twee grote deelgebieden Via Lattea (Sestrière, Sauze d'Oulx, Sansicario Torinese en Pragelato) en Monti della Luna (Montgenèvre en Claviere). Voor iedereen Dit grote gebied is geschikt voor echt elke skiër of boarder. Je vindt hier zeer eenvoudige pistes voor beginners tot serieus steile zwarte lijnen. Ook off-piste is hier genoeg te doen als je de weg weet, vooral als er een retour d'est is langsgekomen. Eenvoudig in Frankrijk pittiger in Italië Aan beide kanten van de grens vind je voldoende pistes voor iedereen. Maar over het algemeen kunnen we stellen dat de pistes in Italië iets pittiger zijn met veel rode muren ook zijn de liften hier niet altijd even modern/makkelijk. Rond Montgenèvre is het allemaal iets vriendelijker en minder steil, en hier zijn de liften ook wat beter aan beginners aangepast. Sneeuwzeker Via Lattea bevindt zich op de grens van Italië en Frankrijk, en hiermee ook op een meteorologische grens. Door de grootte van dit gebied is er altijd veel sneeuw te vinden. Als er weinig sneeuw in Sestrière ligt, kun je altijd makkelijk uitwijken naar Montgenèvre, of andersom. Bij een retour d'est kan het zijn dat er een waterig zonnetje boven Montgenèvre schijnt, terwijl het in Sestrière met decimeters tegelijk sneeuwt.

Uitgaan in Sestrière

Op stap gaan en je helemaal uitleven

7 foto's
Après-ski in Sestrière

De bekendste après-ski bar in Sestrière is de GFC. Deze après-ski bar ligt op een droomlocatie onderaan de piste! Je kan vanaf je hotel lopend naar de bar dus ook de niet skiërs en beginners kunnen hier prima terecht. De GFC is een bar die snapt wat après-ski inhoudt. Zo worden er altijd wel leuke events en feestjes georganiseerd, zodat je ook hier verzekerd bent van het leukste feestje in de Alpen!

Naast de GFC zijn er ook nog andere gezellige barrentjes en clubs. Zo kan je in de avond prima terecht bij de Kovo of de Tabata. Een mooie loungebar en een onvervalste Italiaanse club waar men tot in de vroege uurtjes kan doorgaan!

Reisaanbod Sestrière

top