14 april 2022 / Informatief

Reisbeperkingen zomer 2022?

De inreisbeperkingen voor de reizigers zomer 2022 zijn voor sommige landen al gekend. Andere landen zijn ze nog aan het klaarmaken.
De toeristische sector verwacht dat bijna alle landen volop zullen versoepelen, omdat iedereen zich voorbereidt op een goed en groot zomerseizoen!
Hieronder vind je alvast een overzicht per land van de reisbeperkingen, voor zover ze gekend zijn:


Griekenland zonder reisbeperkingen

Vanaf mei 2022 worden de inreisbeperkingen voor alle reizigers naar Griekenland opgeheven.
Dit geldt voor reizigers uit EU- en niet-EU-landen, en voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde reizigers. Reizigers hoeven niet langer een bewijs van een volledige vaccinatie of een negatieve Covid-test te laten zien om Griekenland binnen te komen.

Het verplichte gebruik van mondmaskers zal vanaf 1 juni niet langer vereist zijn en mensen zullen bij het betreden van plaatsen geen Covid-pasje als bewijs van vaccinatie hoeven voor te leggen.

Kroatië zonder reisbeperkingen

Reizigers die rechtstreeks reizen vanuit EU-landen en/of -regio's, Schengenlanden en/of -regio's en met Schengen geassocieerde landen, ongeacht hun nationaliteit, mogen Kroatië binnenkomen zonder een digitaal EU-COVID-certificaat of enig ander epidemiologisch certificaat (testresultaten, vaccinatiebewijs, enz.) en moeten niet in zelfisolatie.


Spanje reisbeperkingen

Huidige maatregelen: zie website diplomatie Belgium.
Nog geen informatie bekend voor zomer 2022. Indien wij hierover meer info ontvangen, lees je dit hier.


Bulgarije reisbeperkingen

Huidige maatregelen: zie website diplomatie Belgium
Nog geen informatie bekend voor zomer 2022. Indien wij hierover meer info ontvangen, lees je dit hier.

 


top