17 november 2021

Winter 2021-2022

De winter staat voor de deur én onze buitenlandse skireizen werden naar goede gewoonte weer massaal geboekt! Toch is het geen overbodige luxe om de steeds veranderende coronamaatregelen goed op te volgen. Om die reden bundelt Jongerentravel voor jullie de laatste belangrijke updates voor Oostenrijk en Frankrijk. 

Oostenrijk

In Oostenrijk veranderen de regels omtrent corona als gevolg van de stijgende coronacijfers in de desbetreffende regio's. In Oostenrijk is momenteel de 2G-regel al van kracht. Concreet bedoelen ze hiermee dat mensen gevaccineerd of genezen moeten zijn voor tal van activiteiten zoals skiën, op restaurant of naar theater gaan. Dit is een grote verandering met de regelgeving van tevoren, de 3G-regel (Gevaccineerd, Genezen of Getest). Het is voor toeristen dus van belang om een vaccinatiebewijs te kunnen voorleggen, de regels zullen naar alle waarschijnlijkheid blijven tot minstens het einde van dit jaar. Door deze 2G-regel vervalt de verplichting om de specifieke FFP2-maskers te dragen, maar toch raden wij aan om minstens 1 FFP2-masker bij te hebben.

Opgelet
: ben je gevaccineerd met het vaccin van Johnson & Johnson, dan moet je vanaf 03/01/22 verplicht ook een 2de vaccin gekregen hebben!  slechts 1 vaccin is niet meer voldoende.

Frankrijk

Frankrijk verplicht de mondmaskers in wachtrijen naar skiliften, dit ook door een stijging in het aantal coronabesmettingen in het land. Deze maatregel komt er om een goede winter te kunnen garanderen, vorig jaar was namelijk heel moeilijk voor de Franse skisector. Verder blijft de regel van kracht dat toeristen een geldige coronapas (G3-regel: gevaccineerd, genezen of getest) moeten voorleggen om hotels en restaurants te betreden.
OPGELET: Niet gevaccineerde Belgen die naar Franrkijk willen reizen, moeten voortaan in het bezit zijn van een PCR- of antigeentest die maximum 24 uur oud is!

Reizigers naar het buitenland, waaronder reizigers via Jongerentravel, moeten steeds de wetgeving van hun bestemming volgen. Het is mogelijk dat landen hun regels verstrengen bij een stijging van de besmettingen. Wij zullen de komende weken eventuele wijzigingen communiceren, zo streven wij steeds naar een zorgeloze vakantie in een veilige omgeving!

 


top