03 juli 2021

Ga je of wil je deze zomer nog mee op reis met ons, lees dan onderstaande vragen/antwoorden!

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Heb je andere vragen, dan kan je ons steeds bellen (015/ 690 500), maar hou er rekening mee dat de wachttijd kan oplopen.  

 

=> Gaan onze reizen deze zomer door?

Ja, al onze reizen gaan voorlopig door! Summer 2021, here we come!
Dit is natuurlijk onder voorbehoud van de huidige richtlijnen, maar van zodra hier verandering in komt, zullen jullie de eerste zijn die dit zullen weten.
Wij kregen namelijk al verschillende mailtjes en telefoontjes binnen van onze reizigers en hun ouders die schrik hebben dat hun reis niet zal doorgaan. Geloof het of niet, maar wij willen niet liever! Wij hopen jullie een bangelijke reis te bezorgen na zo een lang en vermoeiend jaar waar we zo beperkt waren in onze vrijheid.

 

=> Laatste reisinfo?

Wanneer jouw reis reeds geboekt is, ontvang je van ons +/- 1 maand voor afreis nog een mail met alle nodige informatie omtrent jouw reis, dit heel handig opgesomd per onderwerp. 

 

=> Maatregelen tijdens jouw reis?

De laatste reisinformatie bevat eveneens al jouw vragen en de zaken waar je rekening mee moeten houden (maatregelen) wanneer we reizen in Covid-tijden.
Wij bezorgen deze informatie niet eerder omdat wij niet onvolledige, incorrecte of speculatieve informatie willen verstrekken.  Bovendien veranderen maatregelen permanent en we jullie enkel de laatste en correcte informatie willen bezorgen, zodat jij goed geïnformeerd en voorbereid op vakantie van vertrekken met ons!

 

=> Moet ik me laten testen voor afreis, ook als dit niet verplicht is door het land waar ik naartoe reis?

JA, wil je met ons mee, dan moeten wij zeker zijn dat jij over een geldig EU-Digital COVID-certificaat beschikt. Dit kan zijn:

 • Bewijs van vaccinatie, dat geldig is:
  • vanaf 2 weken na de tweede dosis van het vaccin;
  • vanaf 4 weken na de enkelvoudige dosis van het Janssen/Johnson&Johnson vaccin;
  • vanaf 2 weken na de eerste dosis van een goedgekeurd vaccin, voor mensen die hersteld zijn van een eerdere COVID-19-infectie.

De volgende door het EMA goedgekeurde vaccins worden aanvaard: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson (Janssen)

 • Negatief resultaat van een COVID-19-test.
  Zowel PCR als antigene tests worden geaccepteerd. (Sneltest apotheker kan voorlopig nog niet aanvaard worden, gezien je hiervoor nog geen certificaat kan ontvangen!)
  Geldigheid: 72 uur (vóór aankomst)

Je reist immers niet alleen, maar met een groep.  We moeten AL onze reizigers beschermen
Onze groep is onze bubbel.  Wij kunnen het niet riskeren dat wij jongeren laten vertrekken waarvan wij niet weten dat zij negatief zijn!
Wij willen geen groepsbesmettingen veroorzaken.

Bovendien moet iedereen solidair zijn met elkaar.  Busreizigers die huiswaarts keren moeten voor vertrek uit Spanje ook terug een test afleggen (dit wordt georganiseerd door Jongerentravel), want dit is immers verplicht om door Frankrijk te reizen.  Jij wilt toch niet dat zij pech hebben en positief testen en hierdoor ‘vast’ komen te zitten in Spanje omdat je je niet hebt laten testen!

Maatregelen zijn ook, zoals iedereen ondertussen al ondervonden zal hebben, momentopnames.  Deze kunnen steeds wijzigen!
Schrijf je je niet tijdig in voor een test en Spanje of België veranderen de regels terug, dan kan jij misschien geen test meer aanvragen!

Kortom, reizen in groep is solidair zijn met elkaar. 

*Zie voorwaarden EU Digital-certificate (EUDCC), Digitaal EU-covidcertificaat: hoe werkt het?

=> Wat als ik postief test net voor vertrek?

Helaas kan je dan niet vertrekken, hoe erg we dit ook voor je vinden.  Heb je echter een annulatieverzekering via ons, dan valt dit onder de voorwaarden van de verzekering!  Positieve test = ziekte en worden de annulatiekosten (met uitzondering van franchise) door de verzekering gedragen.  Dit is een kleine troost, want uiteraard zou je liever willen vertrekken.
Vanzelfsprekend hoeft je niet een annulatieverzekering via Jongerentravel te boeken.  Heb je zelf een verzekering?  Check dan zeker goed of een positieve test hieronder valt!
Opgelet, als je niet verzekerd bent, kan je ook geen tussenkomst krijgen van de verzekering en bedraagt de annulatiekost 100%

 

=> Wat als mijn geboekte reisbestemming verandert naar 'rood' op de kaart?

We weten allemaal dat kleurcodes heel vaak momentopnames zijn en dit ten allen tijde terug kan wijzigen.  We laten onze reizen dan ook doorgaan zoals gepland.  Want laat ons eerlijk zijn: ook jongeren verdienen het meer dan ooit tevoren om terug op vakantie te kunnen, plezier te maken, gewoon terug ‘jong’ te kunnen/mogen zijn!

Om het risico zoveel mogelijk te beperken, moeten AL onze reizigers in het bezit zijn van een negatief testresultaat / herstelattest / vaccinatiecertificaat alvorens zij met ons op reis mogen vertrekken. (ook als de overheden dit niet verplichten!) Onze reizigers zijn namelijk 1 bubbel:  Activiteiten, excursies en ook het uitgaan voor de oudste reizigers gebeuren steeds in onze eigen groep. 
Mocht jouw reisbestemming nog rood kleuren bij thuiskomst, dan moet je jezelf laten testen op dag 1 of dag 2.  Dit geldt niet voor jongeren die al volledig gevaccineerd zijn of in het bezit zijn van een herstelcertificaat.

Een rode zone betekent bovendien niet meer dat er niet kan gereisd worden, maar dat we vanzelfsprekend voorzichtiger moeten zijn, vandaar ook dat wij samen blijven, samen activiteiten doen en alleen reizigers toelaten die in het bezit zijn van een certificaat!

Vanzelfsprekend volgen we dit op de voet op, maar het is nu ... hoog tijd voor CHASING DREAMS!

 

=> Kan het zijn dat alsnog mijn reis geannuleerd wordt?

We doen er écht alles aan om jou eindelijk deze zomer terug op vakantie te laten gaan.  Maar we willen ook eerlijk zijn.  Covid is nog niet weg en hiermee moeten we altijd rekening houden.  Jullie gezondheid en die van anderen is gewoon belangrijker!  Wij willen héél graag jullie eindelijk terug jullie welverdiende vakantie bezorgen, maar er is altijd een 'maar' en een 'onder voorbehoud'.

Wanneer annuleren wij je reis alsnog?  

 • Als de overheid laat weten dat het niet veilig is om te reizen en zij dus een reisverbod afkondigen.
 • Als we ter plaatse in quarantaine moeten, want dan is er ter plaatse niets open, kunnen de activiteiten of excursies niet doorgaan en voor de oudsten kan er niet meer worden uitgegaan.

 


top