18 maart 2020 / Informatief

Hieronder hebben wij de belangrijkste vragen/antwoorden opgesomd die massaal per mail bij ons binnenkomen. Tijdens deze uitzonderlijke periode zijn wij niet langer telefonisch bereikbaar.

De belangrijkste vragen/antwoorden, met betrekking tot het coronavirus, op een rijtje!

UPDATE 03/07/20
 
Hoe kunnen wij contact met jullie opnemen?

Tijdens dit uitzonderlijk zomerseizoen werken wij met aangepaste openingsuren:
Maandag tot vrijdag van 10u00 tot 14u00 
Uiteraard kan je ons ook steeds een mail sturen: info@jongerentravel.be


Hieronder vind je echter de meest voorkomende vragen en antwoorden.

Welke reizen gaan WEL/NIET door deze zomer?

Zie ons overzicht. klik hier

Waarom gaan sommige reizen wel door en andere reizen niet?
 • Reizen Globers & Young Spirit
  Jongerentravel volgt de evolutie van COVID-19 op de voet en neemt haar verantwoordelijkheid.  Naar aanleiding van de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad van 22/05 hebben wij volgende hartverscheurende beslissingen moeten nemen: alle jeugdreizen voor zomer 2020 moeten geannuleerd worden. Het is niet toegelaten om jeugdkampen/vakanties te organiseren verder dan 150 km vanaf de Belgische grens. 
 • Spanje & Griekenland met een vertrekdatum tot 30/06/20.  De grenzen openen pas voor internationaal toerisme vanaf 01/07/20.

 • Free Spirit Limited / Free Spirit / JT Next
  Wij hebben de bevestiging ontvangen van het kabinet van het Ministerie van Jeugd dat wij met dit type van reizen niet vallen onder het verbod van een 'klassieke' jeugdvakantie. Dit betekent als wij toestemming krijgen van FOD Buitenlandse zaken & de Nationale Veiligheidsraad, dat deze reizen zullen kunnen doorgaan. 

Toch kunnen we heel wat van onze reizen NIET laten doorgaan, voor overzicht klik hier
We zijn namelijk van mening dat wij jou niet de reis kunnen bieden waarnaar je ongetwijfeld naar uitkeek. Hiervoor hebben we rekening gehouden met verschillende factoren: aanbod excursies/activiteiten, verblijf, transport, beleving, ... en vanzelfsprekend als belangrijkste factor: jouw veiligheid en gezondheid!

Andere reizen kunnen we WEL laten doorgaan, voor overzicht klik hier
We zijn er namelijk van overtuigd dat wij je hier wel een onvergetelijke vakantie kunnen bezorgen en waar je tijdens deze reizen op een veilige manier kan "ontstressen", genieten en de vervelende lockdown kan loslaten!
Welke maatregelen er specifiek zullen gelden tijdens jouw reis, verneem je max. 2 weken voor afreis, dit via onze reisinfo, daar ze nu nog téveel veranderen (vooral versoepelen) en we je anders foutief informeren.

OPGELET: Uiteraard moeten we er steeds rekening mee houden dat het corona-virus terug kan uitbreken. Beslist de Wereldgezondheidsorganisatie en/of Buitenlandse Zaken website diplomatie Belgium dat alsnog de reizen beter niet uitgevoerd worden, dan zullen wij uiteraard niet aarzelen en worden deze reizen geannuleerd!  

Wat als mijn reis in de zomervakantie niet kan doorgaan?

Wij annuleren jouw vakantie, maar je bent je geld niet kwijt!  
Je ontvangt van ons een tegoedbon (coronavoucher) voor een volgende vakantie, 
Met een waardebon hoef je ook niet meteen te beslissen voor welke nieuwe vakantie je kiest; je kan hier rustig de tijd voor nemen: dit mag zowel een winterreis 20-21 als een zomerreis 2021 zijn.  Je kan kiezen uit ons gehele aanbod; het hoeft niet hetzelfde hotel of dezelfde bestemming te zijn. Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, brengen we je de meerkost in rekening. Wanneer de nieuwe vakantie goedkoper is, ontvang je een nieuwe tegoedbon voor het resterend bedrag.  Ligt dit bedrag onder de 100 euro, dan betalen we dit terug.

Je bent maw. dus nooit je geld kwijt! (ongeacht of je wel of geen verzekering hebt genomen!).  De tegoedbon is ook gedekt tegen insolventie.

Mijn reis werd geannuleerd door Jongerentravel (tot 19/06/20).  wanneer ontvang ik mijn tegoedbon?

Wij hebben alle tegoedbon verstuurd.  Vind je de bon niet terug, kan dan eens in je spam, ongewenste emails.  Toch niet gevonden, geen probleem.  Stuur ons even een mailtje en we sturen hem nogmaals door.
Speel je de mail of de bon kwijt, don't worry, wij hebben dit ook in onze systemen staan en je hebt hier altijd recht op!

Mijn vakantie werd geannuleerd door Jongerentravel, mag ik dan in de plaats een andere reis boeken deze zomer?

Ja, dit mag!  Uiteraard moet je wel minstens 16 jaar zijn want de reizen voor -16 jaar zijn moeten geannuleerd worden. Zie hiervoor ons overzicht van reizen die wél kunnen doorgaan.klik hier

Ik wil liever mijn geld terug ipv van een tegoedbon

Dat begrijpen we, maar dit is slechts mogelijk na een termijn van 1 jaar.  Op het ogenblik dat jullie je reis bij ons boekten, reserveerden wij namelijk ook onmiddellijk bij onze leveranciers: verblijf, vliegtuigmaatschappij, busmaatschappij, excursie-leveranciers,..., Ook betaalden wij de nodige voorschotten en/of zelfs saldo's.  Deze gelden ontvangen wij in deze uitzonderlijke tijden helaas ook niet terug, ook zij voorzien een 'tegoed'.  Vandaar dat er een Ministerieel Besluit gestemd is geweest dat de reissector tijdens deze periode toelaat om een corona-voucher / tegoedvoucher uit te reiken.  Echter kan je wel na 1 jaar een aanvraag doen om de corona-voucher te laten uitbetalen.  De reisorganisator heeft hiervoor 6 maanden de tijd.  Alle Informatie over het Ministerieel Besluit vindt u hier: Ministerieel Besluit - Corona voucher

Annuleert Jongerentravel jouw reis na 19/06/20 (einde Ministerieel Besluit), dan heb je 2 keuzes:

 • Je boekt je reis om, andere bestemming en/of hotel.
 • Je annuleert en ontvangt terugbetaling (er mag niet meer gewerkt worden met een tegoedbon, dit was een uitzonderlijke maatregel voor een beperkte periode)
Ik ga volgend jaar verder studeren, kan ik dan nog wel op reis met Jongerentravel?

Ja hoor, uiteraard.  Al vele jaren hebben wij de groep JT Next, speciaal voor al onze reizigers 18+, erg populair onder de studenten.  In het winterseizoen bieden we vanzelfsprekend ook de lesvrije week aan en in de zomer hebben wij een volledig eigen aanbod uitsluitend voor onze reizigers 18+.  Trouwens zij hebben zelfs een grotere keuze aan bestemmingen, hotels, appartementen en ook villa's!

Binnenkort zou ik het saldo moeten betalen, moet ik dit gewoon betalen?

Ja.  Als je jouw reis doorgaat, moet je vanzelfsprekend gewoon het saldo betalen, zie datum op jouw reiscontract.

Mijn reis kan doorgaan, maar ik wil toch mijn reis annuleren. Wat kost dit en hoe doe ik dat?

Wil je toch liever je reis annuleren, denk er dan aan dat annulatie wegens uitbraak pandemie niet onder de annulatievoorwaarden van de verzekering valt.  Je bent dan ook gebonden aan de annulatiekosten, vermeld in onze bijzondere voorwaarden

Hoe annuleer je?  Stuur ons een mail met naam, voornaam, reiscontract en personen die de reis willen annuleren.  Wij bezorgen je dan de annulatiefactuur.  Je tegoed = het verschil tussen je betaalde reissom min totaal annulatiekosten storten we terug, als je al de volledige reissom had betaald.  Je tegoed ontvang je in een tegoedbon, indien je enkel het voorschot al had betaald.

Hoe kan ik mijn annulatiekost berekenen?  
Tel volgende bedragen op, neem hiervoor je reiscontract bij de hand:

 • Vast annulatiebedrag:             50 euro tot 12 weken voor afreis / 100 euro tot 8 weken voor afreis / ...
 • bedrag hotelkorting:                 xx euro (kijk op je reiscontract of hier een hotelkorting op vermeld staat)
 • bedrag verzekering:                  xx euro  (enkel als je een verzekering hebt genomen)
 • bedrag bagage:                         xx euro (enkel als je bagage voor je vlucht hebt geboekt, dus niet van toepassing als je autocarvakantie hebt geboekt)
 • bedrag anderen kosten:           xx euro (als je bv. maningskosten hebt aangerekend gekregen)
 • wijzigingskost                            xx euro (dit is enkel van toepassing als jij alleen annuleert en niet je kamergenoten.  Annuleer jij alleen, dan moet je betalen voor de wijzigingskost van de kamer, bv. wijziging van een 3-pers.kamer                                                                          naar een 2-pers.kamer of van een appartement benut door 5 personen, naar een appartement benut door 4 personen.  Deze kost is steeds ten laste van de 'geannuleerde'

 

Volg aub de richtlijnen van de overheid op!  Hoe beter wij deze opvolgen, hoe sneller het hopelijk voorbij is!
Bescherm jezelf, bescherm elkaar, zodat we hier samen door geraken en na deze héél zware periode erna

volop van de zomer kunnen genieten!

Keep it safe, keep your distance & keep healthy!

 

Tot binnenkort!

Het Jongerentravel-team


top