16 juni 2020 / Informatief

We zijn allemaal tot het besef gekomen de voorbije maanden dat er een wereld is voor corona en een wereld na corona. Maar betekent dit dat corona ons moet verslaan en we eeuwig "in ons kot" moeten blijven? Wij vinden van niet. Wij kunnen heel wat reizen deze zomer niet laten doorgaan wegens COVID-19. Jullie veiligheid is té belangrijk, onze verantwoordelijkheid té groot. Wij zijn absoluut van mening dat het niet verantwoord is om al in juli terug te keren naar Spanje, naar Kroatië, naar ... Deze landen zijn onvoldoende klaar en voorbereid voor buitenlands toerisme, laat staan voor jongerengroepen! De reizen die we wél laten doorgaan, daarvan zijn we overtuigd dat we jullie, zelfs met de maatregelen ter bestrijding van COVId-19 toch een heerlijke, stressloze, "anti-in-mijn-kot vakantie" kunnen aanbieden! Hieronder vind je de huidige maatregelen zowel op de luchthaven, op de vlucht als in de badplaats. Uiteraard zullen zij nog verder aangepast worden de volgende weken en maanden, net zoals wij dit in België kennen van de voorbije maanden. Laatste update 20/07/20

Op al onze bestemmingen

Voor al onze reizen dienen volgende algemene maatregelen te worden gehanteerd:

 • Was vaak je handen
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand, op sommige bestemmingen is dit 2 meter
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Schud geen handen
 • Het gebruik van een mondkapje is bij veel onderdelen van je vakantie verplicht. Zorg dat je er voldoende meeneemt.
 • Ga niet op reis als je klachten hebt en indien de klachten zich voordoen tijdens je vakantie, laat dit dan onmiddellijk weten aan onze reisleiding

 

Op de luchthaven

Brussels Airport & Maastricht Airport vraagt je medewerking om de afstand goed te bewaren om zo jezelf en anderen te beschermen.
Bewaar een afstand van 1,5 meter van anderen.
Een mondmasker is verplicht op de luchthaven (zelf meenemen) en in het vliegtuig.
Het is aanbevolen om regelmatig de handen te wassen en te ontsmetten.
In de terminal geven honderden informatieborden, stickers of posters deze basisregels mee. We raden ook aan dat alle processen zo contactloos mogelijk verlopen, bijvoorbeeld de betalingen, het inchecken en het boarden van de passagiers. Om je daarbij te helpen, zijn er extra afscheidingen en plexiglas geplaatst.

Vanaf 15 juni controleren ze op de luchthaven de temperatuur van alle passagiers en personeelsleden met thermische camera’s voor ze het luchthavengebouw binnengaan. Deze camera’s zijn niet alleen de veiligste, meest betrouwbare en snelste manier voor temperatuurcontrole, de camera’s detecteren ook personen zonder mondmasker. Iedereen wiens temperatuur hoger is dan 38 graden kan de toegang tot de terminal worden ontzegd.

Overal in de luchthaven kan je handgeldispensers vinden en in de vertrekhal staan ook mobiele eenheden waar je je handen kan wassen.

Uw handbagage mag alleen bestaan uit een kleine handtas, laptoptas of rugzak met maximale afmetingen van (40cm x 20cm x 25cm)
Handbagage die niet aan de bovenvermelde afmetingen voldoet, wordt ingenomen en als ruimbagage vervoerd.
Trolleys worden niet toegestaan in de cabine. Deze worden als ruimbagage vervoerd.

Hou je aan de maatregelen, dan zorgen we samen voor een stressvrije reis. #safetravel

 

Op de vlucht

 • Er wordt vooraf en tijdens de vlucht regelmatig instructie gegeven over de maatregelen ter voorkoming van het verspreiden van het virus
 • In het vliegtuig maakt men gebruik van HEPA filter: HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air filter, oftewel Hoog Efficiënte Fijnstof filter. HEPA filters hebben dezelfde prestaties als de filters die gebruikt worden ondermeer in operatiekamers van ziekenhuizen en stofvrije ruimtes.
 • Het is verplicht in het vliegtuig je mondmasker te dragen.
 • Doe je een nieuw mondmasker op, gooi dan de oude weg in de speciale afvalzak in de stoelzak
 • Er is minimale service aan boord waardoor het wenselijk is om een maaltijd vooraf te reserveren. Helaas is dat niet vanaf Brussel mogelijk
 • Het toilet is voor iedereen toegankelijk en wordt gedurende de vlucht extra schoongemaakt. Er is een desinfecterende zeep aanwezig.
 • Je wordt vriendelijk verzocht om tijdens de vlucht zoveel mogelijk te blijven zitten.

 

Maatregelen per badplaats

Hieronder vind je een overzicht van de maatregelen in jouw badplaats.  Opgelet, deze kunnen nog wijzigen.  Samen met de reisinfo ontvang je steeds de laatste update van de maatregelen, onderverdeeld in 4 delen: voor vertrek - op de luchthaven - op de vlucht/bus - in de badplaats . 
Bij aankomst op bestemming zal onze reisleiding / zullen onze monitoren de huidige maatregelen, die op dat ogenblik gelden, met jou overlopen.

In de badplaats / Griekenland  (Chersonissos & Kos)

Wist je trouwens dat Griekenland:

 • bij de “beste landen van de klas” was. Het had namelijk het minste corona-besmettingen. Op de eilanden, waaronder Kos en Chersonissos, zelfs bijna geen.
 • héél snel in lockdown is gegaan en zo heeft kunnen vermijden dat zij grote verspreiding hadden van COVID-19.
 • in elk badplaats een eigen corona-hotel. Dit hotel is afgehuurd door de Griekse overheid en zal gebruik worden om de niet-zieke positief geteste mensen in quarantaine te laten blijven.
 • Al van bij de start van de lockdown vooruit aan het kijken was en maatregelen is beginnen uit te werken: wat na corona? Maatregelen zodat zij het toerisme snel terug konden opstarten.

Huidige maatregelen Griekse overheid

Voor afreis
Je moet uiterlijk 48 uur vóór aankomst in Griekenland per reiziger een digitaal formulier invullen via https://travel.gov.gr/. Na het invullen van het formulier ontvang je een QR-code per e-mail die op de Griekse luchthaven gescand wordt. Het luchthavenpersoneel scant de QR-code vanaf je mobiel of geprinte formulier.

Luchthaven van de bestemming
Alleen passagiers worden toegelaten in de terminals van de luchthaven.
Op de luchthaven is het dragen van een mondkapje verplicht.
Het kan voorkomen dat bij aankomst op bestemming uw temperatuur gemeten wordt met een temperatuurcamera.
Je dient bij het boarden zelf je boardingpass te scannen, dit wordt niet gedaan door het luchthavenpersoneel.
De luchthaven zal de specifieke COVID-19 informatie in het Engels communiceren via de digitale borden en omroepen in het luchthavengebouw.

Op bestemming
Er mogen maximaal 2 passagiers (exclusief de chauffeur) in een taxi en een mondkapje is verplicht. In een minibus mogen maximaal 4 passagiers (exclusief de chauffeur).
De helft van de normale capaciteit van een openbaar vervoermiddel wordt gebruikt.
Als je met het openbaar vervoer reist, ben je verplicht om een mondkapje te dragen.
Er dient minstens 1,5 meter afstand te worden gehouden.
Voor het huren van een auto geldt:
– Auto’s tot 7 plaatsen: een maximum van 3 personen per auto (bestuurder + 2 passagiers). Er geldt een uitzondering voor families, zij mogen wel met meerdere personen in één auto.
– Auto’s tot 9 plaatsen: een maximum van 5 personen per auto (bestuurder + 4 passagiers). Er geldt een uitzondering voor families, zij mogen wel met meerdere personen in één auto.
De meeste faciliteiten buiten de hotels zijn geopend, op sommige bestemmingen is het verplicht om een mondkapje te dragen in winkels, restaurants en bars. Zorg dat u deze altijd bij u heeft.
Op al  onze bestemmingen zijn er voldoende medische faciliteiten aanwezig voor het geval je deze nodig heeft.

Transfers; vervoer vanaf de luchthaven naar de accommodatie en v.v.
Onze reisleiding wacht buiten de terminal op je.
Tijdens de transfer richting de accommodatie en vice versa is het altijd verplicht om een mondkapje te dragen.
In de transferbussen wordt rekening gehouden met een afstand van minimaal 1,5 meter. De helft van de normale capaciteit van een transferbus wordt gebruikt en er worden minder hotelstops gemaakt.

Hotels & faciliteiten
Alle maatregelen die in de diverse hotels worden genomen, kan je terugvinden op http://www.mintour.gov.gr/en/PressRoom/News/health-protocols-for-tourism-businesses.
Alle hotels op de bestemming werken nauw samen met dokters en artsen voor het geval jij of iemand anders besmet raakt. De persoon wordt dan direct in quarantaine geplaatst zodat de kans op overdracht zo minimaal is.
In alle hotels zijn voldoende hygiënische maatregelen genomen en in sommige hotels is het verplicht om in de publieke ruimtes een mondkapje te dragen.
Het kan voorkomen dat niet alle hotelfaciliteiten zijn geopend tijdens het verblijf. Voor de overige hotelfaciliteiten gelden dezelfde maatregelen als wij in België kennen.
Binnenzwembaden zijn nog niet geopend.

Excursies
Tijdens alle excursies/uitstappen worden de COVID-19 maatregelen van de bestemming nageleefd. Indien dit niet mogelijk is, wordt de excursie geannuleerd.

 

In de Spaanse badplaatsen

Hier vind je een overzicht van de huidige maatregelen van de Spaanse overheid. Opgelet, deze kunnen nog wijzigen.  Samen met de reisinfo ontvang je steeds de laatste update van de maatregelen in jouw badplaats.  Bij aankomst op bestemming zal onze reisleiding de huidige maatregelen, die op dat ogenblik gelden, met jou overlopen.

Huidige maatregelen Spaanse overheid

Voor vertrek
De Spaanse overheid verplicht alle reizigers om 48 uur voor aankomst in Spanje een online formulier in te vullen. Het ‘FCS’ formulier moet ingevuld worden via de volgende link: https://www.spth.gob.es/
Na het invullen van het formulier ontvang je een QR-code via de e-mail naar het door jouw opgegeven e-mailadres. Controleer de map ongewenste mail wanneer je de mail niet in je Postvak In hebt ontvangen. De QR-code moet je na aankomst in Spanje laten zien via het bericht op je mobiele telefoon of door middel van een uitgeprinte versie.

Luchthaven van de bestemming
Alleen passagiers worden toegelaten in de terminals van de luchthaven.
Op de luchthaven is het dragen van een mondkapje verplicht.
Bij aankomst op de luchthaven dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze ontvang je op de luchthaven.
Het kan voorkomen dat bij aankomst op bestemming je temperatuur gemeten wordt met een temperatuurcamera.
Je dient bij het boarden zelf je boardingpass te scannen, dit wordt niet gedaan door het luchthavenpersoneel.
De luchthaven zal de specifieke COVID-19 informatie in het Engels communiceren via de digitale borden en omroepen in het luchthavengebouw.

Op bestemming
Spanje heeft een https://otsglobe.com/faqs/ ontwikkeld waarin alle maatregelen en richtlijnen die in Spanje (klik hiervoor op FAQ) én in diverse Spaanse hotels gelden worden benoemd. Wij raden je aan om deze informatie voorafgaande aan je reis goed door te lezen.
Als je met het openbaar vervoer reist, ben je verplicht om een mondkapje te dragen.
Er dient minstens 1,5 meter afstand te worden gehouden. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan is het dragen van een mondkapje verplicht.
De meeste faciliteiten buiten de hotels zijn geopend, op sommige bestemmingen is het verplicht om een mondkapje te dragen in winkels, restaurants en bars. Zorg dat je deze altijd bij hebt.
Op al onze bestemmingen zijn er voldoende medische faciliteiten aanwezig voor het geval je deze nodig hebt.

Transfers; vervoer vanaf de luchthaven naar de accommodatie en v.v.
De reisleiding wacht je bij het buitenkomen op.
Tijdens de transfer richting de accommodatie en vice versa is het altijd verplicht om een mondkapje te dragen.

Hotels & faciliteiten
Alle hotels op de bestemming werken nauw samen met dokters en artsen voor het geval jij of iemand anders besmet raakt. De persoon wordt dan direct in quarantaine geplaatst zodat de kans op overdracht zo minimaal is.
In alle hotels zijn voldoende hygiënische maatregelen genomen en in sommige hotels is het verplicht om in de publieke ruimtes een mondkapje te dragen.
Het kan voorkomen dat niet alle hotelfaciliteiten zijn geopend tijdens het verblijf. Voor de overige hotelfaciliteiten gelden dezelfde maatregelen als wij in België kennen.

Excursies
Tijdens al onze excursies / uitstappen worden de COVID-19 maatregelen van de bestemming nageleefd. Kunnen de maatregelen onvoldoende worden nageleefd, dan wordt de excursie geannuleerd. Uiteraard kan je dan een andere uitkiezen.
In de transferbus tijdens de excursie is het verplicht om een mondkapje te dragen.

.

In de badplaats Sunny Beach

Hier vind je een overzicht van de huidige maatregelen van de Bulgaarse Overheid. Opgelet, deze kunnen nog wijzigen.  Samen met de reisinfo ontvang je steeds de laatste update van de maatregelen in jouw badplaats.  Bij aankomst op bestemming zal onze reisleiding de huidige maatregelen, die op dat ogenblik gelden, met jou overlopen.

Huidige maatregelen Bulgaarse overheid

Voor vertrek
De Bulgaarse overheid verplicht alle reizigers om een formulier in te vullen, uit te printen en mee te nemen tijdens de vlucht naar uw vakantiebestemming. https://images.corendon.nl/nl/appendix_no_1_to_order_rd-01-347-19062020.pdf

Luchthaven van de bestemming
Alleen passagiers worden toegelaten in de terminals van de luchthaven.
Op de luchthaven is het dragen van een mondkapje verplicht.
Bij aankomst op de luchthaven dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze ontvang je op de luchthaven.
Het kan voorkomen dat bij aankomst op bestemming je temperatuur gemeten wordt met een temperatuurcamera.
Je dient bij het boarden zelf je boardingpass te scannen, dit wordt niet gedaan door het luchthavenpersoneel.
De luchthaven zal de specifieke COVID-19 informatie in het Engels communiceren via de digitale borden en omroepen in het luchthavengebouw.

Op bestemming
Voor taxi’s geldt een maximaal aantal passagiers. Gemiddeld zijn dit 2 passagiers (exclusief de chauffeur) per taxi en een mondkapje is verplicht.
Als je met het openbaar vervoer reist, ben je verplicht om een mondkapje te dragen.
Er dient minstens 1,5 meter afstand te worden gehouden. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan is het dragen van een mondkapje verplicht.
De meeste faciliteiten buiten de hotels zijn geopend, op sommige bestemmingen is het verplicht om een mondkapje te dragen in winkels, restaurants en bars. Zorg dat je deze altijd bij hebt.
Op al onze bestemmingen zijn er voldoende medische faciliteiten aanwezig voor het geval je deze nodig hebt.

Transfers; vervoer vanaf de luchthaven naar de accommodatie en v.v.
De reisleiding wacht in de terminal op je.
Tijdens de transfer richting de accommodatie en vice versa is het altijd verplicht om een mondkapje te dragen.

Hotels & faciliteiten
Alle hotels op de bestemming werken nauw samen met dokters en artsen voor het geval jij of iemand anders besmet raakt. De persoon wordt dan direct in quarantaine geplaatst zodat de kans op overdracht zo minimaal is.
In alle hotels zijn voldoende hygiënische maatregelen genomen en in sommige hotels is het verplicht om in de publieke ruimtes een mondkapje te dragen.
Het kan voorkomen dat niet alle hotelfaciliteiten zijn geopend tijdens het verblijf. Voor de overige hotelfaciliteiten gelden dezelfde maatregelen als wij in België kennen.

Excursies
Tijdens al onze excursies / uitstappen worden de COVID-19 maatregelen van de bestemming nageleefd. Kunnen de maatregelen onvoldoende worden nageleefd, dan wordt de excursie geannuleerd. Uiteraard kan je dan een andere uitkiezen.
In de transferbus tijdens de excursie is het verplicht om een mondkapje te dragen.


top