11 september 2020 / Informatief

Reizen boeken & reizen in tijden van COVID-19. Vind hier de meest gestelde vragen en antwoorden terug.

Reizen in tijden van COVID-19 is mogelijk! 
Dit hebben we deze zomer al bewezen en zullen we deze winter terug bewijzen!
 
Kunnen we wel een reis boeken met de 'donderwolk' corona boven ons hoofd?

Ja, absoluut!
Wij hebben deze winter ons winter ons winteraanbod aangepast.  We bieden meer verschillende reizen aan, in verschillende landen en skigebieden, maar de groepen zijn wél veel kleiner.  Zo wordt elke reis een 'Jongerentravel-bubbel'.
Opgelet, dit betekent wel dat we ook minder plaatsen per reis beschikbaar hebben!

We kunnen bovendien starten met een grote koffer aan 'know how', vermits we een (erg beperkt) zomerseizoen met corona achter de rug hebben.
We hebben de voorbije maanden veel geleerd/bijgeleerd!
We zijn er bijna 'ervaringsdeskundigen' door geworden. We hebben ons laten omringen door experts die ons adviseerden/adviseren. We hebben veel geleerd, bijgeleerd, maar hebben ook, dankzij de vele toffe, lieve en soms zelfs hartverwarmende reacties van onze reizigers en/of hun ouders na terugkeer deze zomer, kunnen vaststellen dat op vakantie gaan met Jongerentravel zeker mogelijk is, ook onvergetelijk kan zijn , zelfs met een donderwolk als 'corona'!

 

Waarom zou ik nu al mijn skivakantie boeken in zulke tijden van onzekerheid?

We worden er dagelijks mee geconfronteerd en de corona updates op de verscheidene media kanalen vliegen ons om de oren. Je zou voor minder boekings-angst hebben! Zoek je een reis om te boeken, dan is het in deze tijden van onzekerheid enorm belangrijk dat je het nodige onderzoek voert naar de geldende boekings- en annulatievoorwaarden. Zo kan je genieten van vroegboekkortingen, zonder dat je slapeloze nachten tegemoet gaat uit angst jouw zuurverdiende centen te verliezen.

Laat dat meteen het grootste argument zijn om jouw volgende skivakantie te boeken bij Jongerentravel!

  • Jongerentravel annuleert altijd de reis bij negatief reisadvies (code rood)
  • Jongerentravel annuleert altijd de reis als er verplichte quarantaine bij aankomst in het land, de regio of de stad van bestemming (code oranje met voorwaarden) wordt opgelegd.
  • Gegarandeerde cashback!  Je ontvangt het door jou betaalde reissom van deze reis binnen de week na ontvangst van jouw rekeningnummer terug op jouw rekening!  (opgelet, heb je verzekering geboekt samen met je reis, dit maakt geen deel uit van de reissom en wordt ook niet terugbetaald.)

 

Wanneer annuleert Jongerentravel de reis in tijden van Covid-19?
  • Jongerentravel annuleert altijd de reis bij negatief reisadvies (code rood), zie reisadvies FOD Buitenlandse Zaken.
  • Jongerentravel annuleert altijd de reis als er verplichte quarantaine bij aankomst in het land, de regio of de stad van bestemming (code oranje met voorwaarden) wordt opgelegd.

 

Komt de annulatieverzekering tussen als ik positief test voor afreis op Covid-19?

Ja!  Heb je via Jongerentravel een annulatieverzekering (ook in begrepen in de all-in verzekering) bij Protections geboekt, dan komt inderdaad de verzekering tussen.  Je kan dan immers niet vertrekken en dit is een geldige annulatiereden.
Heb je zelf een eigen annulatieverzekering, vraag dit dan eerst goed na bij je eigen verzekering of zij tussenkomen!

 

Krijg ik mijn geld terug als Jongerentravel toch de reis moet annuleren wegens Covid-19

Ja, je hebt een cashback-garantie!
Moeten wij deze winter toch je skireis annuleren, dan ontvang je altijd de door jou betaalde reissom, binnen de week, terug!
Opgelet, je eventueel bijgeboekte verzekering via Jongerentravel, bij Protections, maakt geen deel uit van de reissom en ontvang je niet terug.
Had je een tegoedbon ingezet (van een vorige geannuleerde reis), dan zetten wij ook deze bon terug actief, zodat je nooit je geld kwijt bent!

 

Worden er extra maatregelen genomen door Jongerentravel voor afreis?

Het is onmogelijk om nu al te voorspellen hoe het virus verder zal evolueren.
Indien dit nodig blijkt te zijn, zal inderdaad Jongerentravel extra maatregelen treffen, bv. alle monitoren en jongeren moeten zich laten testen voor afreis, zodat de bus (de bubbel) coronavrij de reis kan starten.  Deze beslissing wordt in overleg genomen met de Nationale Veiligheidsraad en FOD Buitenlandse Zaken.

 

Worden er extra maatregelen genomen door de skistaions?

Na meermaals overleg te hebben gepleegd met de betrokken autoriteiten in Frankrijk, Italië en Oostenrijk heeft men ons reeds kunnen bevestigen dat de skigebieden de deuren zullen openen komend winterseizoen 2020-21. Echter zijn zij allemaal bezig om alle mogelijke scenario's voor te bereiden als het virus ergens terug opflakkert.

We weten wél zeker dat bij een opflakkering van het coronavirus in één van de skigebieden ten belope van het winterseizoen, er kordaat zal opgetreden worden opgetreden met vb. een lagere capaciteit op de skiliften, een kleiner aantal verkochte skipassen, social distancing zowel op de skiliften als in het dorp, verplichten van het dragen van een mondmasker of equivalent, enz. Alles om het skigebied, het dorp en al z’n faciliteiten zo corona-proof te maken en jouw veiligheid, samen met die van jouw medereizigers, te kunnen blijven waarborgen.

Indien er specifieke maatregelen gelden tijdens jouw reis, dan kom je dit via ons te weten.  Wij zetten dit namelijk allemaal heel overzichtelijk op mijn.jongerentravel.be, zodat jij goed voorbereid (en mama en papa met een gerust hart) met ons mee kan op vakantie!

 

Wat als onze bestemming tijdens de reis wijzigt in een risicogebied?

Als je met Jongerentravel op reis bent en het reisadvies verandert naar code rood, dan wordt onze JT-crisiscel geactiveerd.  Wij overleggen met onze partners, de lokale autoriteiten, maar eveneens FOD Buitenlandse Zaken & de Nationale Veiligheidsraad.  In samenspraak met hen wordt er beslist welke stappen wij moeten ondernemen.  Vanzelfsprekend informeren we ook klaar en duidelijk alle ouders.
De jongeren zijn in goede handen!  


                


top