17 maart 2020 / Informatief

UPDATE over onze reizen tijdens de paasvakantie - Frankrijk/Spanje

Mechelen, 19/03/20

Betreft: tegoed vakanties paasvakantie 2020

Beste reiziger,

Beste ouder,

Zoals u reeds in de media vernomen zal hebben, is er een Ministrieel Besluit gestemd ter bescherming van de reissector tijdens deze crisisperiode tot het gebruik van vouchers in het geval van annulering in het kader van de COVID-19-crisis. 

Wanneer een pakketreisovereenkomst zoals bepaald in de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten om reden van de coronacrisis wordt opgezegd, ofwel door de reisorganisator, ofwel door de reiziger, is de reisorganisator gerechtigd hem een tegoedbon ter waarde van het betaalde bedrag te verstrekken in plaats van een terugbetaling.

Voor onze reizigers van Oostenrijk betekent dit dat wij onze eerdere email aan u nu moeten intrekken, waarvoor wij ons héél uitdrukkelijk willen excuseren!

Wij zijn genoodzaakt om voor al onze klanten die een reis geboekt hadden tijdens de paasvakantie 2020, een tegoedbon te maken.

Deze tegoedbon voldoet aan volgende voorwaarden (Ministrieel vastgelegd):

  • De tegoedbon vertegenwoordigt de volledige waarde van het bedrag dat de reiziger reeds had betaald;
  • Aan de reiziger wordt geen enkele kost in rekening gebracht voor het afleveren van de tegoedbon;
  • De tegoedbon heeft een geldigheid van één jaar;
  • De tegoedbon vermeldt uitdrukkelijk dat hij werd afgeleverd als gevolg van de coronacrisis;

Wij hadden er de voorkeur aan gegeven om al onze klanten cash terug te betalen.  Echter onder de huidige omstandigheden blijkt dit niet mogelijk te zijn.  Al onze reizen voor paasvakantie 2020 waren door ons reeds lange tijd betaald, maar onze leveranciers en partners betalen ons niet terug en werken eveneens met een tegoed.  

Aan onze reizigers van Oostenrijk willen wij ons nog eens extra excuseren dat wij u vorige week té voorbarig een terugbetaling hadden beloofd.

Wij zijn ondertussen ook gestart met de voorbereidingen van winterseizoen 2020-2021.  Wij proberen ons aanbod zo snel mogelijk online te krijgen.  Zoals u allicht weet, waren onze vakanties voorbije winter erg snel uitverkocht.  Jij als gedupeerde reiziger gaat echter eerst mogen kiezen uit ons aanbod, vòòr onze andere reizigers.  Van zodra wij online zijn, brengen wij je vanzelfsprekend op de hoogte!

Mogen wij u tot slot vragen begrip te tonen in deze onvoorziene en uitzonderlijke situatie en nog even geduldig af te wachten.  Onze IT’ers zijn gevraagd geweest om een tegoedbon voor u klaar te maken/te programmeren, zodat wij deze persoonlijk aan u kunnen mailen.

Wij wensen u en uw gezin héél veel sterkte in deze hele vreemde tijden en hopen alleszins dat u het vertrouwen in ons behoudt!

Team Jongerentravel

Opgelet: in deze uitzonderlijke periode zijn wij tijdelijk uitsluitend per email bereikbaar: info@jongerentravel.be

 

JOUW VRAGEN / ONZE ANTWOORDEN

 
Ik wil liever mijn geld terug ipv van een tegoedvoucher

Dat begrijpen we, maar dit is slechts mogelijk na een termijn van 1 jaar.  Op het ogenblik dat jullie je reis bij ons boekten, reserveerden wij namelijk ook onmiddellijk bij onze leveranciers: verblijf, vliegtuigmaatschappij, busmaatschappij, excursie-leveranciers,..., Ook betaalden wij de nodige voorschotten en/of zelfs saldo's.  Deze gelden ontvangen wij in deze uitzonderlijke tijden helaas ook niet terug, ook zij voorzien een 'tegoed'.  Vandaar dat er een Ministerieel Besluit gestemd is geweest dat de reissector tijdens deze periode toelaat om een corona-voucher / tegoedvoucher uit te reiken.  Echter kan je wel na 1 jaar een aanvraag doen om de corona-voucher te laten uitbetalen.  De reisorganisator heeft hiervoor 6 maanden de tijd.  Alle Informatie over het Ministerieel Besluit vindt u hier: Ministerieel Besluit - Corona voucher

Wij hebben met de groep geboekt, krijgen wij dan ook 1 voucher per groep?

Neen, wij zijn volop alle reiscontracten 'met gemeenschappelijke' reiscontracten' op te splitsen.  Elke reiziger krijgt een eigen voucher op zijn/haar naam.  Elke reiziger kan dus zelf kiezen met wie hij/zij volgend jaar op vakantie gaat!

Ik ga volgend jaar verder studeren, kan ik dan nog wel op reis met Jongerentravel?

Ja hoor, uiteraard.  Al vele jaren hebben wij de groep JT Next, speciaal voor al onze reizigers 18+, erg populair onder de studenten.  In het winterseizoen bieden we vanzelfsprekend ook de lesvrije week aan en in de zomer hebben wij een volledig eigen aanbod uitsluitend voor onze reizigers 18+.  Trouwens zij hebben zelfs een grotere keuze aan bestemmingen, hotels, appartementen en ook villa's!

Wanneer ontvang ik de coronavoucher en hoelang is deze geldig?

Je ontvangt de coronavoucher in de loop van de maand april.  Deze is geldig vanaf de dag van uitgifte (die dag dat je de voucher van ons ontvangt) + 1 jaar.  Dit betekent concreet dat je een jaar de tijd hebt om de coronavoucher in te wisselen.  Je kan kiezen uit ons nieuw winteraanbod 20/21, maar ook uit ons zomeraanbod 2021. Na 1 jaar kan je dus een aanvraag doen om je coronavoucher uitbetaald te krijgen.


top